« Върни се назад Публикувано на 04.06.2023 / 12:45

ЧЛЕН ВА ВСС, ПЛОВДИВСКИ МАГИСТРАТ, ПРИКРИВАЛ СХЕМИТЕ НА ГЕРБ КМЕТА ИВАН ТОТЕВ. СЛЕДОВАТЕЛ РАЗКАРАН, ЗАЩОТО РАБОТИ ПО ВЪТРЕШНО УБЕЖДЕНИЕ ДА РАЗОБЛИЧИ ЗУЛУМИТЕ НА ТОТЕВ

Пловдивски магистрат от ВСС прикривал далаверите на ГЕРБ кмета Иван Тотев.

Данните, основание за започване на проверката са от ДАНС. На база техен доклад Върховната касационна прокуратура е изискала всички сигнали от Окръжна и Районна прокуратура – Пловдив за извършване на проверка за това как получаваните сигнали са разглеждани и дали бивш пловдивски магистрат, сега член на ВСС, е въздействал върху работата по сигналите.

Пловдивски магистрат, който е член на Висшия съдебен съвет (ВСС), е прикривал голяма част от схемите на кмета на Пловдив Иван Тотев.

Според информацията ни и в момента в Пловдив тече пълна проверка както на схемите на Иван Тотев, така и на „помощта“, която той е получавал от пловдивския магистрат.

Предполага се, че причината за това са финансови и имотни дивиденти. По последни данни същият този член на ВСС е закупил имоти от брата на Тотев в луксозния комплекс Каменица в центъра на Пловдив.

afera.bg

Следователят, който е започнал да работи по казусите срещу бившия дългогодишен кмет на Пловдив от ГЕРБ – Иван Тотев, спешно е бил отстранен от случая, след като е станало ясно, че е воден в работата си единствено от вътрешните си убеждения и закона за разкриване на обективната истина.

LIBERTA.BG разплага с документ от Следствения отдел към Окръжна прокуратура – Пловдив по образувано досъдебно производство от 2020 година, който доказва, че следователят е сменен, именно защото изпълнява качествено и с методическа последователност и точност процесуалните действия.

Покровител на ексгеерберския кмет се явява магистрат от ВСС от „Града под тепетата“, за който се знае, че целенасочено през годините упражнява натиск и вмешателство по разследванияра в услуга на Иван Тотев и за неговото „изпиране“. Това става известно от доклад на ДАНС, който се явява повода Върховна касационна прокуратура (ВКП) да изиска всички сигнали от Окръжна и Районна прокуратури – Пловдив, за да бъде извършване обстойна и задълбочена проверка – как получаваните сигнали срещу Иван Тотев са разглеждани и дали пловдивски магистрат, сега член на ВСС, е въздействал й оказвал натиск, осъществявайки търговия с влияние в условия на продължаващо длъжностно престъпление.

Докуменът, с който медията ни се запозна, включва разпит на свидетел и съдържа актове за публична общинска собственост, искова молба до Районен съд – Пловдив, скица на поземлени имоти, молба до главния прокурор Сотир Цацаров, решения на Общински съвет – Пловдив, изпълнителен лист, протокол за въвод във владение от ЧСИ, книжа, компютърни информационни данни и др.

По информация от сайта АФЕРА, в момента в Пловдив тече пълна проверка и всички наказателни производства срещу Иван Тотев за възобновени. Разследват се както схемите на бившия кмет на Бойко Борисов и настоящ Областен координатор на ГЕРБ в Пловдив, така и на „помощта“, която той е получавал от пловдивски магистрат и настоящ член на ВСС и за който има индикации, че е осъществявана срещу парични и имотни облаги.

По последни данни същият този член на ВСС е закупил имоти от брата на Иван Тотев в луксозния комплекс „Каменица“ в центъра на град Пловдив.

www.liberta.bg

«