« Върни се назад Публикувано на 31.01.2021 / 9:49

ЧЛЕНОВЕТЕ НА НОЩ СА ЗА ЗАТВОР

НОЩ НА КРИВИТЕ СМЕТКИ

13.11.2020 г.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов ни информира, че към настоящия момент имало 7 ваксини в напреднала фаза на разработка. За България определената квота надхвърляла нуждите и била на стойност близо 380 милиона лева. Ако към стойността на ваксините се добавели и останалите разходи за логистика и за съхранение, разходите се предвиждало да надхвърлят половин милиард лева. „Страната ще има изключително голям брой ваксини – 12-13 милиона ваксини“, посочва министър Ангелов. Ама верно е много голям – броят, не министърът!

Министърът на финансите Кирил Ананиев, за по-голяма достоверност, и той потвърди позицията на правителството. Какво друго му остава, след като цял мандат основно това прави – потвърждава.

Председателят на НОЩ Венцислав Мутафчийски:

„Нямаме друг полезен ход освен да се включим солидарно с всички европейски страни. Добре е да имаме различни набори от ваксини. Смущаващо е, че ще се сдобием с толкова голям брой ваксини и на такава огромна цена. Но явно така е измислен механизмът, по който се работи в ЕС“. Малко е да се каже „смущаващо“ за такъв огромен брой ваксини и за такава огромна цена, по-скоро е престъпно! Човекът вероятно се е притеснил, въпросът е дали най-после не му замириса на Прокуратура.

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев също изрази опасение, че страната ни ще получи прекалено голямо количество ваксини, които няма да можем да използваме. Той отдавна е наясно, че големите ще се измъкнат и той ще го отнесе, така че опасенията му са напълно основателни.

29.01.2021г.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов отново ни информира – този път, че имаме по 3 милиона ваксини от всеки вид, макар да не стана ясно дали ще са от 3 или от 7 вида, но както и да го пресметнем са си доста. Освен това, 37% от населението били искали да се ваксинират и тук не уточни на база на каква извадка са го изчислили. Може да са се питали помежду си и да са го „екстраполирали“ върху нас, както стана модерно да правят.

30.01.2021г.

Директорът на ИАЛ Богдан Кирилов ни уведоми, че до юни ще са ваксинирани 2,5 милиона души, а до септември 4 милиона.

На официалния сайт на Правителството са посочени 2 таблици за закупуванвто на 7 вида ваксини по брой от всяка, както и на колко души ще бъдат поставени. Както можете да видите от направения скрийншот, ще бъдат закупени общо 18 116 926 броя дози и се предвижда да бъдат поставяни по 2 дози на човек, а евентуално от ваксината на Janssen може и по 1, но броят дози си остава същият. Доста любопитно е, че в две поредни таблици на правителствен сайт са посочени различни данни за броя на населението в страната. Първо сме 9 058 463, а след само 1 таблица време нарастваме на 10 058 463. Според сайта worldometers.info в момента сме 6 917 845, а според НСИ към 31.12.2920 сме били 6 951 482. То бива лъжливо правителство, ама чак пък толкова?!

Сметки/Равносметки

Сега малко да посмятаме: Цялото население на страната е 6,9 милиона, но поне 1 милион ги няма в България. Децата от 0 до 16 години, за които ваксините срещу Ковид-19 не се препоръчват, са около 1,1 милиона. Следователно, общо налични за ваксиниране в страната има около 4,8 милиона души. Според министъра на здравеопазването, 37% искат да бъдат ваксинирани, или от 4,8 милиона (без децата 0-16 години и трайно отсъстващите от страната) това са само 1,8 милиона души. Това е положението, при условие, че изобщо може да се вярва на министър от това правителство, или на член на НОЩ.

Освен това, преболедувалите от Ковид-19, според Ангел Кунчев, са 12% от населението, което прави около 696 000 души от всички на възраст 16+. За тях вече е научно доказано, че макар и да не могат да им бъдат открити антитела, имат клетъчен имунитет, следователно, не е медицински обосновано да бъдат ваксинирани. Отделно има още минимум 100 000 души, които са противопоказани за ваксинация по различни медицински причини. Това допълнително намалява бройката на евентуално нужните ваксинации. И накрая останаха точно 4 милиона за ваксиниране.

Какво излиза:

Сценарий I, според министъра – 1,8 милиона българи ще бъдат ваксинирани с 18 милиона дози, за обща цена от половин милиард лева.

I.а – Това прави по 10 дози на човек, но е едва 30% успеваемост и няма да се постигне обещаната защита на населението при 70% ваксинирани.

I.б – Може да бъдем спокойни, ще  ги купуват на партиди и ще ни ваксинират още 5 години напред. А ако спечелят отново изборите, ще си получават комисионните до края на още цял един мандат.

I.в – Планира се ваксиниране на цялата българската диаспора по света, плюс хората с българско самосъзнание във всяка точка на планетата.

I.г – Когато започне да изтича срокът на годност, може да завъртят една търговийка на черно, както беше с БЦЖ ваксината.

Забележка 1*: Остават 14,4 милиона излишни дози за още поне 7,2 милиона души.

Сценарий II, според директора на ИАЛ – до септември ще бъдат ваксинирани поголовно всички непреболедували българи на възраст 16+, или точно 4 милиона души, 8 милиона дози и „няма не искам, няма недей“. Тук се доближават до първоначално обявената цел за ваксиниране на 70% от населението, но ще им е необходима някаква форма на принуда.

Забележка 2*: Все още остават едни нищо и никакви 10 милиона дози за минимум 5 милиона души и то ако винаги слагат по 2 на човек.

Сценарий III, според мен – членовете на НОЩ са за затвор.

*С право си се смущават членовете на НОЩ.

https://www.24chasa.bg/novini/article/9221637?fbclid=IwAR3r6K838RVxoB-7deO3uBEVnQxA4idZvFrnWhwpoyo4wfrcbAGF8p_W2ZM

https://m.dnes.bg/stranata/2021/01/29/angelov-prez-fevruari-horata-u-nas-shte-mogat-da-izbirat-vaksinata.478335?fbclid=IwAR3VXQpdd7SH8K9wtReSM3RBgPjLtttgo-XrAF0elmnzo7RkE8JZINDvbPw

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sabota-i-nedelia/bogdan-kirilov-ochakvanijata-sa-do-juni-mesec-da-se-postigne-2-mln-dushi-pokritie-s-vaksinite.html?fbclid=IwAR3HUeptGzn05SxQHOHUGsaR3tptkbwgvJjElwPYjM3FiJtGYPW_x-otNs0

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ochakvan-broj-dozi-na-vaksini-sreshu-covid-19-do-2/?fbclid=IwAR3Aq_n0OiGYeK4Vto-_iPwTjkNrMm29X2uo3Wr6ESK5Wmbz4lv07TyuYYA

Антония Първанова

«