« Върни се назад Публикувано на 17.05.2021 / 9:39

„ЧИСТА ВОДА, ЧИСТ ВЪЗДУХ“, ВИКА РАДЕВ И ВРЪЩА В МОСВ ГЕРБАДЖИИ НА КИЛОГРАМ & ЕКИПА НА НОНА КАРАДЖОВА ОТ ГЕРБ

“Чиста вода, чиста храна, чист въздух“, обяви Радев по БНР след като правителството му назначи Петър Димитров за заместник министър на Околната среда и водите. Същият е бивш директор на Басейнова дирекция – Плевен в МОСВ от ГЕРБ. Същият е освободен от поста от Емил Димитров -Ревизоро заради големия корупционно-екологичен скандал, свързан с незаконните сметища около Плевен.

Димитров е човекът разрешил депонирането на строителните отпадъци от строежа на „Турски поток“, което причинява замърсяване на целия централен Дунавски регион.

В момента срещу въпросното лице има проверка в прокуратурата.

Но това не е всичко. Поредния нон сенс сътворява служебния кабинет на Радев.

Служебното правителство връща целия екип на министър Нона Караджова от кабинета на ГЕРБ в Министерството на околната среда и водите.

Възмутени хора в министерството са потресени от уволнението на Михаела Доцова, която е директор на правна дирекция и доказан специалист през годините, която никой не е закачал политически. Тя е дъщеря на дългогодишния кмет на Берковица от БСП – Доцов. Кметът е първият включил се в инициативния кабинет за издигането на никому неизвестният тогава Радев и регионален организатор за Монтана на предизборната му кампания.

И се получава, че радевото правителство гони специалистите, които и ГЕРБ не закачаха, и назначава на тяхно място гербаджиите, както и чисти хората, които го подкрепяха през годините. Неблагодарен човек си личи в труден момент и като вземе власт.

Толкоз за новия морал на Радев.

Марин Тодоров

«