« Върни се назад Публикувано на 23.06.2011 / 21:59

Четвърти опит за вестник – кацнала Пъпка на Трактор

 

 

Фиаското на Недялков и Патрашкова с в. „Галерия” е налице – вестникът на Трактора, който трябваше да разбие вестникарския пазар се превърна в олайнявен вариант на пощенска кутия, която просташки плюе по всеки, който не им е симпатичен. Или ги дразни с таланта си.

Новият вестник на Пъпката и Трактора обяви амбицията си да убиел конкуренцията на в. „Телеграф”. Само Трактор, Недялко и Пъпка могат да имат такива амбиции след като не са изчислили, че формулата на „Телеграф” е железобетонна / и това няма нищо общо със собствениците им, а с този, който я е измислил/ и може да я убие само създателят и. Ако реши да се изгаври и да сътвори противодействие на кода на вестникарската формула на печелившия вестник. Не бива да се забравя, че бащата на „Телеграф” е Петьо Блъсков, който умее да прави вестници и на който Недялков не може да се докопа и до лакътя.

Пъпката и Трактора обявиха, че 4 юли – „денят на независимата българска журналистика” новият вестник щял да се появи по „всички павилиони в страната”.

Първо, очевидно Пъпката и Трактора са си приватизирали 4 юли като свой ден на своята „независима” журналистика, от типа на некадърно гнусните писания от тези дни на Недялков и така дават заявка какъв ще е „профила” на новата газета. И второ – като как ще се появи новият вестник по всички павилиони след като те се държат точно от медийната група, собственост на „Телеграф”, не е ясно.

Преди доста време предупредихме Трактора, че човек като не разбира оэт журналистика, не бива да се пъчи с подобни начинания, особено когато му ги правят Недялко и Патрашкова.  Трактора го извади голям тогава и после загуби баса с нас позорно.

Целта на новия вестник, разбира се, са и изборите. А Пъпката и Трактора имат стари зависимости покрай Никола Филчев. Филчев арестува Пъпката, но и точно Филчев пусна същата Пъпка. А знайно е, че Трактора беше „ковчежникът” на ексглавния прокурор. Какво и как държат „масивите” не е трудно за анализиране.

Навремето, когато Пъпката се пъчеше, че ще създава новия „Сън” в лицето на в. „Експрес”, бързичко стана ясно, че „Експрес” потъна в безумните му вестникарски комплекси. И се провали. Днес щял да прави българския USA Today. С тракторски флашки и жълтакави тюрлю-гювечи.

Както се казва – ненаиграли се.

 

Afera.bg

«