« Върни се назад Публикувано на 04.07.2022 / 9:28

ЧЕТВЪРТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА НА ФОНА НА ВСЕОБЩА АПАТИЯ

Кирил и Асен, есенцията на градското дясно, доведоха страната до четвърта национална катастрофа (имам предвид акцията срещу Русия и последствията от цялостната им политика, започнала със скъсването с „Газпром“). Третата беше причинена от БСП и Жан Виденов.

Интересно е, че бързат да се обединят и за четвърта, която ще настъпи през есента, а това наистина ще бележи края на прехода. Румен Гечев и Асен Василев Reunion. Има историческа справедливост и неизбежност в този всеобщ български провал. Народът съучаства в него напълно свободно, че даже и убедено на всички редовни и предсрочни избори. Имаше опашки в Париж, Лондон, Мюнхен и Лос Анджелис от желаещи да гласуват за Слави. После същите се редяха да гласуват за Кирил и Асен, а десет години преди това гласуваха за ГЕРБ, които печелиха вота на изтеклите мозъци в чужбина в продължение на 12 години.

Но да се върнем на „Промяната“. Фрапиращо е да виждаш как градската интелигенция се радва на друсани провинциални аналфабети като Кирил и Асен, а бесепарите са парализирани пред оръжията, които Корнелия Нинова и Калоян Методиев продават на Украйна, за да се правят пари от убийството на руснаци. И всичко това на фона на всенародната апатия пред главоломния растеж на цените, предизвикан от политиката на последните три правителства, а не от международното положение. Заради последното и политиката на САЩ и ЕС, те тепърва ще скачат още по-главоломно. Може би трябва да се приключи с илюзиите и партиите от миналото, за да се отвори място за още по-мрачно бъдеще.

В сравнение с днешната инфантилна, перверзна (в буквалния смисъл) и напълно безотговорна оргия, която управлява България, Бойко с неговите напълно автентични чекмеджета, илюстрация на нагледната битова алчност, е някакво аналогово демоде, което може да предизвика разбиране и лично за мен е за предпочитане.

Понеже преди година и половина видях какво ще се случи, не защото съм прозорлив, а защото се занимавам професионално с политика, реших, че е по-добре да се удържа статуквото, а не да се подкрепя „промяната“ в лицето на един чалгар (Слави Трифонов) и двама налудничави мошеници, каквито са Кирил и Асен. По-опасният е Асен, защото е по-глупав (поради простата причина, че мисли, че е по умен и има чувство за превъзходство) и по-провинциален. Дънките с кафявите обувки в парламента са нещо като нокът на малкото кутре. Кирил е просто банално тралала – дислексия на власт.

Не знам колко още могат да паднат умните и красивите в своя вкус и своята илюзия, но тези дразнещи и провокативни постове към тях са опит да раздрусаш скъпи хора, които са ти скъпи на сърцето. Не го казвам от куртоазия, а от дълбоко разочарование, че се разминаваме по толкова очевидни въпроси. Не може да се подкрепя налудност, която развратничи инфантилно в министерски съвет като пубертет на първи купон. За по-сериозните теми като енергетика, икономика и външна политика няма да отварям и дума.

Извън това е иронично как с десни средства се постигат леви цели – Корнелия Нинова продава оръжие съвсем цинично и безкрупулно като Виктор Бут, за да остане на власт в БСП докато не я погребе – най-радикалната лява цел, защото левицата е суицидна по природа, поради нейният атеизъм и нейното богоборчество.

Шестов има прозорлива мисъл: В Ницше има копнеж по вечността, а Маркс се бунтува срещу вечността“. Бих добавил, че коалицията между двете е невъзможна в политическия свят и взривява и двете.

Явор Дачков

«