Публикувано на 31.07.2008 / 16:10

Червеният олигарх Гергов продал чужда собственост

 

 

Това разкри днес пред журналисти Николай Йонков, бивш собственик на ТОП Телевизия, на чиито честоти на практика излъчва ТВ2. Когато разбрал, че предстои пресконференция, приближеният до БСП олигарх и рекламен бос Красимир Гергов (собственик на въпросната кабеларка) се разгневил и се опитал да окаже натиск Йонков да я отмени.

По информация на ЕКСПРЕС.БГ, вече като американска телевизия, ТВ2 ще обслужва БСП в предстоящата предизборна кампания.

Част от получените пари от Гергов за сделката ще отидат именно за червената кампания, а срещу това олигархът след сложни заменки ще получи атрактивни терени за голф игрища си, както и други апетитни места. А за американците остава делът на Гергов в Би Ти Ви. Както е известно, телевизията на Мърдок е на тезгяха. Самият Гергов заяви днес пред в. “Стандарт”, че тя струва поне 500 млн. долара.

В какво се състои измамата?

Бившият собственик на ТОП ТВ Йонков е убеден, че сделка за продажбата на ТВ2 на компанията "Central European Media Enterprises Ltd." (CME) не може да има, защото той води три дела срещу ТВ2. Когато съдът се произнесе в негова полза, както се очаква, ще стане ясно, че червеният олигарх е продал чужда собственост.
Йонков разкри схемата на далаверата, при която от мрежа кабеларки, ТВ2 се опитва да се самоопакова като „национална” телевизия, за да бъде продадена за крупната сума от 172 милиона долара.

ТВ2 няма валидна далекосъобщителна лицензия, за да излъчва в национален ефир. Фирмата „Техностийл” ЕООД, с която ТВ2 има договор за разпространение, има 27 валидни далекосъобщителни лицензии в 26 населени места. Ако случайно в България някой реши да спазва законите, американците с почуда ще научат, че са задължени да излъчват 26 различни регионални програми. Защото смисълът на регионалните телевизии е те да предават програми, свързани с проблемите на местната аудитория. Последната измама на Гергов, започнала със старта на ТВ2 и завършваща със сделката с американците, е, че излъчва една и съща програма в тези 26 града.

За поредната далавера на Гергов – продажбата на ТВ2 и на Ринг ТВ, се разбра в понеделник. Според американското издание "U. S. Newswire", СМЕ се е споразумяла за придобиването от "Top Tone Media Holdings Limited" на 80% дял в двете български телевизии. Общата сума по сделката, която ще бъде платена в брой, се очаква да бъде около 172 млн. долара преди уреждането на дълговете и оборотния капитал, както и сумите на потенциални необявени задължения. Очаква се сделката да бъде приключена до две седмици.

Йонков, обаче, твърди, че Красимир Гергов го е измамил преди четири години. Тогава Йонков сключва договор с Христо Брусарски (човек на Гергов) и неговата фирма „Пропърти Инвестмънт”. После обаче следва сложна схема от машинации с прехвърляне на собствеността, при което в крайна сметка се оказва, че Гергов иска ликвидацията на ТОП ТВ, за да си присвои лицензите за ефирно излъчване в полза на на вече „изпраната” ТВ2.

В момента Йонков притежава все още 20% от ТОП ТВ. „Благодарение на нейните права и на нейните молби, документи и декларации, подавани от мен в продължение на 7-8 години, са издадени лицензии за ефирно излъчване на ТВ2.”, обясни Йонков. Лицензите и сега се водят на „Техностийл”, но правата за тях са на името на ТОП телевизия.

Йонков разказа, че вчера е имал разговор с Красимир Гергов, който е поискал от него да отмени пресконференцията. Йонков не уточни какви намеци и заплахи са му били отправени.

Бившият собственик на телевизията обясни, че освен съдебните дела, които води, е сезирал и две комисии в Народното събрание – тази за жалбите и срещу корупцията. Той е алармирал за далаверите на Гергов и президента, премиера, както и главния прокурор. Сега смята да пише и до съдебните инстанции в Европа, защото е убеден, че у нас не може да получи правосъдие.

Express.bg

Коментари 0 за
“Червеният олигарх Гергов продал чужда собственост”

  1. Mi [URL=http://w2zq.com/old/centrobenesserebeautyfarmtrattamento/] centro benessere beauty farm trattamento [/URL] centro benessere beauty farm trattamento http://w2zq.com/old/centrobenesserebeautyfarmtrattamento/ [URL=http://w2zq.com/old/isoladiponza/] isola di ponza [/URL] isola di ponza http://w2zq.com/old/isoladiponza/ [URL=http://w2zq.com/old/negozi/] negozi [/URL] negozi http://w2zq.com/old/negozi/ [URL=http://w2zq.com/old/volimilanopalermo/] voli milano palermo [/URL] voli milano palermo http://w2zq.com/old/volimilanopalermo/ [URL=http://w2zq.com/old/springbreak/] spring break [/URL] spring break http://w2zq.com/old/springbreak/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *