« Върни се назад Публикувано на 24.03.2023 / 16:40

ЧЕНГЕТА ОТ ПЪРВО РУП – ВАРНА ПРЕБИХА МЪЖ, МЛАТЯТ ГО ДОКАТО Е С БЕЛЕЗНИЦИ, БЪРКАТ МУ В ОЧИТЕ, БИЯТ ГО И В РАЙОННОТО!

Снощи във Варна на бул „Патриарх Евтимий“, малко след „МакДрайв“, полицаи от Първо Районно към ОД на МВР – Варна пребиват Емил Атанасов от Варна.

Атанасов си е оставил мотора пред заложна къща в близост, когато двама полицаи го приближават.

Емил Атанасов призна пред АФЕРА, че е бил афектиран от събитие от лично естество, признава, че е имал непристойно отношение, но в никакъв случай нито е псувал, нито е обиждал полицаите, камо ли пък да ги напада или нещо подобно.

Емил Атанасов разказа дословно пред АФЕРА:

„Тъй като бях ядосан, всъщност без да искам им дадох повод да се заяждат. Започнаха да питат защо номера на мотора ми е вдигнат, защо това, защо онова, а от моя страна реакцията беше: „Пишете каквото искате, правете каквото искате…“. След като се установи, чe номера на мотора не се вижда заради позицията, в която е ,очаквах развоя на ситуацията като през това време сърфирах в интернет на няколко метра до полицейската кола.

След като изчаках 5 минути отидох до прозореца на водача за да разбера какво следва. Те започнаха да пишат акт, аз се приближих до полицейската кола, единият полицай пишеше, а другият стоеше до вратата, до него…

Приближих се и този, който стоеше отвън, впоследствие разбрах, че се казва Владимир Петров Петров, ми каза да се отдръпна. Аз му казах, че искам да разбера за какво става въпрос и за какво пишат акт ли не знам какво… Той ми каза: „Това е полицейско разпореждане, отдръпни се от колата ти казах!“. Казах му: „Все пак ме касае мене, нали?“. Той си сложи ръката на гърдите ми и ми каза: „Това е полицейско разпореждане!“.

В отговор отново му казах, че искам просто да разбера какво се случва, тъй като ме засяга пряко и тогава ми бе нанесен първия удар. Последваха още множество удари в главата, като през това време аз не съм отвръщал по никакъв начин. Гледах да се закрепя на капака на колата, докато ме удряха, оставих си каската на капака на колата.

След като и шофьора на патрулката се включи, ми бяха поставени белезници и бях свален на земята по лице с белезници.

И тогава, докато бях проснат по очи с белезници на земята, започнаха да ме ритат с ритници в главата. Ръцете ми са зад гърба с белезници, а аз съм по корем на земята… Челюстта ми е счупена и имам огромни хематоми на главата…

След като ме вкараха в полицейската кола, полицаят продължи да ме налага в лицето с юмруци, и започна да ми бърка в едното око, после в другото! После ми хвана главата с двете си ръце и започна да помпи и бъркаше в очите ми, имам следи от нокти по клепачите…

В Районното ме хвърлиха на земята, имаше и електрошокове в главата ми и в слабините, обиждаха ме, заплашваха ме…

След това ме накараха да подпиша някакви показания, в които според тях аз съм си съблякъл якето, размахвал съм го във въздуха и съм искал с него да ги бия, аз обаче отказах да подпиша такива показания, и пак ме удряха в главата…

В районното ми пуснаха ток в главата и в слабините за да подпиша документ с невярно съдържание, в който пише, че съм ги бил нападнал, а това е чиста лъжа и мъченията пак казвам бяха с цел да ме принудят да ги подпиша. Буквално бях изтезаван.“

След като го набиват, след четири часа полицаите пускат Емил Атанасов, който междувременно моли за медицинска помощ. След като го пускат, Атанасов отива до Спешното в болницата.

Предстои му операция на челюстта, както и изследвания и със скенер на главата.

Емил Атанасов е извадил медицинско и ще търси правата си.

Всичко можем да разберем, самият Атанасов признава, че е бил афектиран, но словесно, и по никакъв начин не е бил заплаха за тия двама юнаци – варненски полицаи, но що за комплексарщина и безумие е да пребиваш проснат човек с белезници на земята, що за идиотизъм е да бъркаш в очите на задържан с белезници и да му пускаш електрошокове, когато е пак с белезници и то в Районното полицейско управление?!

Какъв комплекс за малоценност избивате, бе, ченгета?! Що за брутална агресия, която с нищо не е оправдана, освен с ментални и психически проблеми?!

АФЕРА ежедневно алармира, че МВР е превърнато в кочина. Като се почне от Кадровиците МУ, на Радев „копринките и узуновците“, мине се през министъра на МВР, който изобщо не знае къде се намира, стигне се до шефа на ОД на МВР – Варна с показателния прякор „Чесъна“ и на финала – до тия полицаи, които млатят и бият, и бъркат в очите на лице, което е с … белезници!!!

Afera.bg

«