« Върни се назад Публикувано на 12.05.2021 / 7:28

ЧЕНГЕТА МЪКНАТ ЦИМЕНТ, ПЛОЧКИ И ЛАМИНАТ ЗА РЕМОНТА НА СТЕФЧО БАНКОВ – ШЕФ НА “ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ”

Помните, че шeфът нa „Вътрeшнa cигурнocт“ към МВР Cтeфчo Бaнкoв, кoйтo минaвa зa ocoбeнo и много близък дo глaвния прoкурoр Ивaн Гeшeв, наскоро разтръби, че е бил пoдcлушвaн с кодово име  „Геа“… Тoвa coчи дoкумeнт нa Coфийcкa грaдcкa прoкурaтурa, пуснат в медиите. Лошо е да се разваля комфорта на важни мъже в държавата… особено, ако са ниво комисари – макар без пагони, но със сила да режат глави на висши и нисши служители в МВР, ако са неудобни. Интересно обаче,  в края на 2014 г., когато в ДАНС е образувана разработка,кръстена „Лорда“ се твърдеше, че друг генерал – Шивиков застрашава националната сигурност – защото кара подчинени да му правят ремонти у дома…

Той беше  подслушван и следен с месеци и най-вероятно така службите са разбрали за това, че ремонтира жилището си. Именно това е причината патрулът на военна полиция, дошъл на сигнала за нарушаване на тишината между 14 и 16 часа, да води със себе си и разследващ полицай. В рамките на процеса ще стане ясно, че телефонът, от който е направено обаждането, не е на негов съсед, а най-вероятно идва от самите служби. Няколко години той беше размятан – за да бъде оправдан и кариерата му ликвидирана.  Не че в политиката му върви.

По същият начин в 2020г. трима служители на МВР и елитната Вътрешна сигурност и по-конкретно шофьор и други двама – които би трябвало да преследват корумпирани УЖ ченгета мъкнат цимент, плочки и ламинат за ремонта на Геа – Лорд – Стефчо Банков – върнатият след дисциплинарно уволнение шеф на Вътрешна сигурност. А тримата служители си имат знайни имена – Мартин, Пешо и Алексей – фамилийте са ясни…, НО дръзне ли някой да попита защо босът не ги преследва, спазват ли работно време валидно за всички в МВР – от чиновника до портиера – се започва гонка и плашене от Стефчо, че щял да им прати приятелите си прокурори да ги гонят и фиктивно или не да им повдигнат досъдебно… за задавани въпроси… 

Но кой да ги проверява – цяло МВР вижда…, ама в МВР има Досегаеми и НЕдосегаеми. Алексей, Мартин и Пешо целуват пръстен и със служебна кола пазарят от строителни магазини за Коми -* докато патрулите по районни нямат гориво да хванат апаш дори на място!

Ех Стефчо, защо ли те върнаха в МВР и защо ли стандарта е двоен. Важно е, че ремонта е готов и Главния може да идва на подредено и ремонтирано. 

Има служба в МВР, на която е необходимо да се обърне особено внимание, това е Дирекция „Вътрешна сигурност“, която е хубаво да се закрие, защото вече е фирма за ремонтни дейности, мръсно пране и чадъри за удобни.

Уважаеми Директор, старши комисар Стефчо Банков, тече ми мивката, скърца ми паркета – а на вас Ви хлопа дъската от много навеждане – и все пак имате нужда от ремонт на ремонта. КОЙ да ви провери обаче – имате гръб – след като канонада от топ служители напуснаха заради вашите заплахи, а някои погребахте буквално!

Г-н Рашков,  Вие водите!

КРАЙ НА ЧАСТ ПЪРВА

Загрижен от ремонта съсед –

Момчил Давидков,

дълго служил в МВР и лично въвел в служба едно ченге от Пето, като отговарящ за курсанти стюарди по мачове…

08884247** – мен не ме е страх!

«