« Върни се назад Публикувано на 01.06.2011 / 10:05

Ченгетата пак сбъркаха вратата при акция, нахлуват с автомати при невинни деца!

 

 

Дисциплинарно наказание “Писмено предупреждение” е наложено на служителя на ОД МВР – Варна, ръководил операцията на територията на Четвърто РУП във връзка с неутрализиране на организирана престъпна група, извършваща незаконни банкови операции. Заповедта е на директора на ОД МВР – Варна, комисар Димитър Димитров. 

Дисциплинарната санкция е наложена незабавно след извършена проверка по сигнал на граждани за проникване на служители на реда в жилището им. Прокурорското разпореждане, което е изпълнявано определя адрес, на който са обособени две жилища. При първоначалните действия на групата по задържането прониква в помещенията ползвани от сестрата на обекта на задържане. По изрично разпореждане на комисар Димитров на семейството е предоставена специализирана психологична помощ. Изпратена е и заявка до Института по психология на МВР за работа на психолозите с всички служители на МВР, които са били на мястото, пише още в. Народно дело.

 

ВЕРГИНИЯ СТЕФАНОВА: МОЛЕХ ПОЛИЦАИТЕ ДА НЕ НАСОЧВА АВТОМАТИТЕ КЪМ ДЕЦАТА, А ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА САМО СЕ ХВАЛЕХА!

 

„Сутринта малко след 8 часа в понеделник чух как се разбива входната врата на къщата ни, влиза се горе, натиска се бравата и се вика „Полиция, отворете веднага!“,разказва варненката Вергиния Стефанова все още разтреперана и със сълзи в очите, когато се връща назад към понеделничната сутрин. Тя и децата й станаха невинни жертви на грешка на полицаите, които са объркали адреса. Докато група мъже, които вдигат шум и се опитват да нахлуят в дома й, майката на две деца още е в леглото, съпруга й е в банята, 11-годишният й син спи, а малкият гледа телевизия.  Изкарват мъжа й от банята както е по хавлия, слагат му белезници, настаняват го на стол. "Помолих ги поне да не насочват автоматите си към децата“ разказва майката. Тя се ядосала още повече след вечерните репортажи по телевизиията, които изсипали кофа със суперлативи за суперакцията, но никъде не се споменала драмата на невинното семейство. Тогава Вергиния звъннала на репортери, които започнали да нищят историята, която едва ли щеше да излезе на яве, пише още в. Народно дело.

След купища гафове, сътворени от висши полицаи на ОДП – Варна начело с комисар Митко Димитров, afera.bg пита директно Бойко Борисов, защото Димитров е послушно надупено протеже на Цветан Цветанов: какво още трябва да се случи във Варна, господин премиер? След поредица от невъобразими скандални гафове, свързани със записи на комисар Димитров, след аферата със слънчогледа, след поръчкови акции и натиск към бизнесмени, трябва ли някое ченге да застреля някого, че да освестите, че варненската дирекция на МВР се води от нефелно ръководство?

Или, може би, „наказателните бригади” на бандитите, в които са се превърнали отделни служби, все още вършат добра работа, по събирането и отчитането на мангизите?!

 

Afera.bg

 

 

«