« Върни се назад Публикувано на 06.06.2022 / 15:44

ЧЕНАЛОВА ОВЪРТОЛИ РАДЕВИ В СКАНДАЛ. ЗАТВОРИХА ВРАТАТА НА ПРЕЗИДЕНСТВОТО ЗА НЕЯ ЗАВИНАГИ

Вчера сайта Пик публикува:

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Румяна Ченалова прави партия! Скандално уволнената съдийка използва името на Румен Радев, за да привлича мастити бизнесмени към проекта си

https://pik.bg/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D1%80%D1%83%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D1%83%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8%D0%B9%D0%BA%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B7%D0%B2%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE–news1108196.html

След публикацията Румяна Ченалова на страницата си във Фейсбук прави нещо като опровержение, като се заканва, че ще съди сайта Пик, но по-важното е, че пише: „… ПИК ми даде идеята и най-вече мотивацията за партия – ако успее, ще има нов закон за медиите и той ще е безкомпромисен и справедлив. Благодаря, ПИК“.

Освен, че Ченалова се заявява като поредният „политик“, който ще твори закон за медиите и то „безкомпромисен“, наред с политическото куцо, кьораво и сакато, което ако има лесно ще забрани всички медии, които не блеят като овце, има нещо изключително знаково, в думите и, което е, меко казано, объркващо.

В „опровержението“ си Ченалова хем твърди, че от месец работела „по граждански проект“, хем казва, че благодарение на вчерашната статия на Пик се осенила да прави партия.

Всъщност, Пик пишат, че информацията им, че Ченалова е наела скъп офис, нает с пари на бизнесмени, като паралиите се бъркали дълбоко в джоба, заради твърденията на Ченалова, че зад политическия и проект стои президента Румен Радев, идвала от „отлично информирани източници от Президентството“.

Ченалова твърди, че това било лъжа и че ще съди Пик, за да се видели кои са „отлично информираните източници от Президенството“.

Е, да, де, ама „лъжата“ май ще излезе истина, защото АФЕРА разкри, че след публикацията на Пик в Президентството е избухнала бомба и се прави проверка кой, аджеба, е „отлично информирания източник от президенството“ чрез който е изтекла чувствителната информация.

Ако питате АФЕРА, ама от Президенството никога не я питат и поради тази причина все на чурук дъски се изтрополяват, не е необходимо отлично информираните източници да са даже от Президенството, предвид хиперактивността на Румяна Ченалова, която в щението си непременно да е в ръководните редици на нов политически проект, обикаля надлъж и нашир определени среди и територии, и не спира да приказва.

Така или иначе, в Президентството са силно разтресени и дълбоко разочаровани от самата Ченалова, като вратите за нея там са затворени вече, научи АФЕРА.

Ченалова наистина е успяла да проникне в обителта на Президенството, използвайки контактите на жена от чужбина, но с близък контакт към семейство Радеви. Благодарение на наивитета и чистите намерения на въпросната жена, Ченалова е била допусната до президента Радев, след което обаче предава хората, които и са гласували доверие.

В същото време Ченалова е участвала в създаването на нов политически проект, който предстои в най-скоро време да бъде афиширан, но дни преди регистрацията му, внезапно Ченалова се отказва и  напуска проекта. С което, на практика, го забавя и торпилира.

Нататък се люшка между лица, свързани с Мая Манолова, с бизнесмени, свързани и с нея, като успява да уговори богати мъже да помагат в новото и политическо амплоа, което още не е конкретно оповестено, засега.

Пред източник на АФЕРА един от маститите спонсори със спорно минало – Ц. даже изрича: „Наброих хиляди…“, защото бил убеден, че зад цялата завера стои Румен Радев. И не само бил убеден, а заведен от Ченалова в … Президентството. Когато вижда кого е довела в Президенството Ченалова, неин съратник, който я чака там, изпада в потрес. Пита я: „Какво прави тоя тука, защо си го довела?“, а тя обяснява присъствието му, поради раздадени „комплименти“… Впоследствие Ченалова предава и съратника си.

Така или иначе, в цялата каша, в която се забърка Ченалова, каша, в която бяха забъркани и Румен Радев, и Десислава Радева, доведе дотам, че на Ченалова вече няма да и е възможно да припари до Президента и Президенството, защото се приема, че е използвала институцията и по този начин я е дискредитирала.

Дали и как ще се появи на политическата сцена Румяна Ченалова, след печалния и опит с „Възраждане“, предстои да стане ясно. Във всеки случай от Президентството бягат с двеста от нея, като дявол от тамян.

Както АФЕРА неведнъж досега е писала по отношение на Радев и компания – там липсата на какъвто и да е усет, интуиция, информация и оценка към хора, екип, и лица, е /само/убийствена.

Питайте бе, ако бяхте се вслушвали в АФЕРА досега, нямаше да сте там, където се намирате. И да я докарате дотам, да се занимавате с Ченалова и амбициите и. Мая Манолова, любовницата на Стефан Янев, не ви ли стигат?!

Afera.bg

 

«