« Върни се назад Публикувано на 09.06.2011 / 0:08

Чел ли е Бойко Борисов Конституцията на България

 

 

В „Стани богат” този въпрос е оценен на 500 лв. Лидерът на ГЕРБ днес изгуби първа сигурна сума в играта на интелект и най-спокойно подритна дипломата си на магистър-психолог-пожарникар от школата в Симеоново.

Президентският мандат по Конституция е 5-годишен. Но на Борисов не му се чака толкова. Всъщност, какво пречи да се вкара набързо една промяна в основния ни закон, която да се промъкне тихомълком покрай гласуването за фискалния борд и която да съкрати времето за чакане и да намали рисковете да бъде забравен българският Батман?

Споровете на Борисов с Конституцията са не един и два. Само преди няколко дни Конституционният съд му припомни, че е забравил едни от водещите принципи в нея – пазарната политика и защитата на частната собственост. Лекомисленото придърпване на едни свободни пари от частните пенсионни фондове, което Борисов реши с лека ръка, както управител на фирма пренасочва средства от едно перо към друго, е нарушение на принципите на правовата пазарна държава, каквато България по презумпция би трябвало да бъде. Пълното мълчание на бат Бойко по въпроса не е гузност, а бяс, мисля си. Бяс, че някой си е позволил да се бърка в едноличните му решения за едноличното му дружество, наречено България.

Време е да прочете Конституцията. Нищо, че там не се разказва за Винету.

 

 Светлана Недялкова

София Прес

«