« Върни се назад Публикувано на 09.05.2014 / 19:47

„ЧАВКА – ЕБАТИ МВР” – ВАРНА ЗАТВОРИ ПОЗОРНА СТРАНИЦА. НОВИЯТ ДА ПОМНИ, ЧЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА „АФЕРА” СТАНА ШЕФ И ДА ИЗМИЕ ЛЕКЕТАТА, И ВЪРНЕ ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ!

 

Дори вътрешният министър Цветлин Йовчев и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров се погнусиха лично да изпратят шефа на ОД на МВР – Варна Чавдар Нанков – „Барби”/”Чавката” и да ръкоположат новият – Николай Калчев – Пуйчето, както традиционно се прави. Една година АФЕРА не спря да алармира, че това „ебати” ръководство на МВР – Варна съсипа полицията и върна морската столица в детската градина. Чавдар Нанков получи унизителния шамар да бъде изритан със заповед по пощата, а ръководството на МВР официално все още мълчи за смяната, чудейки се какви „професионални подвизи” да обясни лицемерно за шута на „Чавката”.

А беше кристално ясно.

Че тези лица – Чавдар Нанков и Валентин Тренев – „Ебати” – шефът на „Вътрешна сигурност”  – НЕ СТАВАТ. И това беше ясно от първата секунда на ръкополагането им.

В продължение на една година вътрешната дирекция в морската столица не само изпадна в абсолютна кома, но и бяха отстранени чрез мръсни интриги, лъжи и доноси, едни от малцината останали много добри професионалисти в полицията.

И тези интриги, лъжи и мръсотии бяха сътворени от досегашното ръководство на ОД на МВР – Варна.

Унизени, обидени и натирени в миша дупка бяха ченгета до мозъка на костите си, а Дирекцията заприлича на бакалия, или най-точно – на публичния дом на Киреча, който с усърдие Чавката пазеше докато бе шеф на Второ районно управление.

През тази една година варненската полиция не свърши НИЩО. Лъжеше и стъкмяваше статистики, издаваха се безумни заповеди, служителите на Дирекцията се чудеха къде да си крият лицата от срам, а бандитите умираха от кеф – къде ти такъв късмет с ченгета – „барбита” и „ебатита”.

Престъпността се върна в началото на 90-те.

Оперативна информация ЛИПСВАШЕ.

Да не говорим, че корупцията по високите етажи на местната власт, прокуратура, съд вилнееше, вилнее и досега. Без да бъде пипната. Там вина има и нефелното ДАНС – Варна, за която също прегракнахме.

АФЕРА написа още преди два месеца, че Чавдар Нанков трябваше да бъде сменен ден преди инцидента с Волен Сидеров на варненското летище. Тогава обаче екшъна със Сидеров му спаси главата, защото „политическото ръководство” на МВР преценило, че свалянето му ще се изтълкува, свързано със Сидеров. Което показа, че МВР е политическа маша и пачавра на интереси и договорки, докато един град буквално бе обречен на загиване без истински ченгета.

Днешната смяна на Чавдар Нанков е не просто закъсняла, тя е ужасно закъсняла.

Защото за една година време правителството на Орешарски и вътрешният министър Цветлин Йовчев показаха долно лицемерие, некадърност и умишлено бездействие.

Днес морската столица вече има нов директор на полицията.

Николай Калчев – Пуйчето.

АФЕРА вече отправи първите си въпроси по отношение на назначаването на новия полицейски шеф.

Пуйчето да не забравя впрочем, че дължи късмета си на овчарчето Калитко и на АФЕРА, която подложи на свиреп натиск ръководството на МВР за смяната на Нанков. И не защото не обичаме Нанков. Дори не го познаваме лично. А защото ни пука за Варна и за полицията. Пука ни и за кадърните ченгета, които бяха смазани, благодарение на „чавките” и „ебатитата”, и ОД на МВР – Варна остана без нито един читав опер и криминалист.

Пуйчето сега има само един път – да измие лекетата и да върне читавите ченгета, които бяха изритани от Нанков.

Ако не го направи – няма да има никакъв толеранс от АФЕРА.

И изобщо не ни пука дали това не звучи като рекет. Щом МВР наложи рекет на един цял град с „чавки” и „ебатита” в продължение на цяла една година, нашият поне ще бъде справедлив – или Пуйчето ще усети шута на АФЕРА, ако не си стегне задника и не върне професионализма в ОД на МВР – Варна.

Защото сме като питбул. Захапем ли – спасение няма.

 Afera.bg

«