Публикувано на 17.10.2022 / 10:09

ЦЯЛА ЕВРОПА СЕ ТРЕСЕ, САМО В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО Е СПОКОЙНО! САМО ПОИСКАЙ НЕЩО И АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАНИК ГО ВАДИ ОТ РЪКАВА СИ.

Да поговорим открито.

Рецесията и поредната световна икономическа криза не се дължат на „инфлацията и войната в Украйна, както ни облъчват евроатлантическите медийни рупори, а агресивната, терористична, недалновидна и скрита политика на западните и американски политици и техните престъпно олигархични лобита.

Някой замислял ли се е защо нито едно правителство в ЕС, САЩ, Великобритания и Канада не чува своите граждани? Защо се правят престъпни неща от името на всички граждани, а на практика тези неща не се покрепят от никого? Освен от специално отглеждани за това храненици във всяка страна!

Лицето на демокрацията се оказа кърваво, защото диктатурата премина от абсолютен в либерално-терористичен вид. Така наречения „цивилизован свят“ трябваша да се съгласява малодушно с неща, които не приема и под дулото на оръжието на хибридната война срещу собствените си граждани. И кой има интерес от това? Само една шепа хора в света, които овладяха и заграбиха всички публични финанси. Абсолютно всички.

Гордиев възел, това е което трябва да бъде разсечено!

И който не го разбира означава, че е част от другата страна, престъпната. Украйна беше и ще продължи да бъде прост инстумент, а не сложен международен казус. Това, което се случи или случва там съществува в още десетки страни по света. Грабежа на ресурси от страна на държави членки на НАТО става все по-свиреп и това няма как да не доведе до техния естествен край. Не е виновен Владимир Владимирович, че собствените ни правителства са глухи за нас! Те са глухи и за самия него и резултата е повече от показателен.

Да му мислят тези, които подкрепяха неправдата! Техният час наближава като товарен влак.

Ще мислим вързани на празна ясла или ще дейстгваме?

Цяла Европа се тресе от протести срещу високите цени диктувани умело от техните правителства. Само в България всичко е спокойно! Тук няма бедни, цените са прекрасни, заплатите също. Доволен е българина, не е мотивиран за протест! Но иска промяна и му дадоха „промяната“. Само поискай нещо и американския посланик го вади от ръкава си.

Германия, Франция и прочее се тресат от протести против непосилните сметки и унизителен начин на живот. Но българите са доволни от себе си и са добре! Точно както им казват набедените за политици твари. И защо се държите така?

Преклонена глава сабя не я сече! Мен ако питате – точно нея отсича.

Николай Марков

Коментари 73 за
“ЦЯЛА ЕВРОПА СЕ ТРЕСЕ, САМО В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО Е СПОКОЙНО! САМО ПОИСКАЙ НЕЩО И АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАНИК ГО ВАДИ ОТ РЪКАВА СИ.”

 1. Моя изцепка от далечната 2011г:
  „В България има държавна администрация, но държава няма.“

  Ако трябва да се съберат някакви такси и глоби или фондове, нещо да се усвои – държавната администрация е тук.
  Но ако трябва да се свърши някаква работа, да се намеси държавата за каквото и да е освен в личният интерес на държавната администрация – държавните служби ги няма.
  Ей това е положението…

 2. Тук се е завързала голяма дискусия!!!
  Иска ми се да коментирам много от вашите мнения, но нямам толкова време!:)
  Накратко!
  Ненапразно Великия Алеко е наблегнал на отрицателните черти в характера на българина! Благодарение на тях! И до голяма степен само на тях, е оцелявал!
  Демографската криза по отношение на Източна Европа има изключение и това е Унгария! Следователно, проблемът е в управляващите, на които народът е делегирал права! И понеже всички тук знаем под чия дудутка играят голяма част от източноевропейските управници, ясно е че изпълняват определено поръчение!
  По отношение на ставащото във Франция …, имам определени съмнения! Някой тук спомена, че у нашенско се стачкува само срещу заплащане. А защо си мислите, че на Запад е по – различно?!
  Сред съфорумците определено има психолози – специалисти, които биха обяснили накратко как се манипулират масите!
  АЗ е прав, че държавата ни е приключила! Въпросът е кога това ще стигне до съзнанието на българина или въобще ще стигне ли?!
  Иначе аз съм с онези, чиито девиз е: И сам воинът е воин!:)
  Чест и почитания!:

 3. Абе народе български, не ви ли дразни масовото навлизане на английския език в колонията. Всички надписи по центъра са „ин инглиш“, „китчъни“ има навсякъде. Не ви ли притеснява доброволния отказ от националната ни идентичност, абе ние хора ли сме или ДОБИТЪК. Е аз разбирам английски, но защо трябва да ни го налагат. От кого ще ни пазят френските и други военни дошли на наша територия, така сърдечно приети от Радев, от Русия ли?? По тъпашко поведение не мога да си преставя. “ An Engineered Food and Poverty Crisis to Secure Continued U.S. Dominance“ https://www.globalresearch.ca/

   1. Продажникът си ти ,бе кенеф toi да ти еба майката плагиатска, тъп илитерат.

    1. Уважаеми Чашко,

     Това, че си имате свободен достъп до сайта разбирам, че в Карлуково няма свободни места.

  1. Защото сме колония.
   Като Хаити- които днес потърсиха помощ от Русия и Китай.
   Тъй де- да свикваме.
   Квото за европата и гол асан- туй и за нас.
   От евроатлантическа съпричастност.
   Нали сме с овцете…

  2. Наглосаксите и им другите помияри от натото не са дошли да ни пазят (както усърдно ни представят нашите псевдо медии), а са дошли да ни ползват територията за плацдарм срещу Русия!!! От днес даже натовските подразделения на нашата територия се командват не от нашенски бурсук, а от италиански?!?!?!
   След 1-2, максимум 3 месеца този народ ще реве като магаре и ще се чуди къде да се свре, че да му е топло, да хапне къшей хляб и да не го пратят на война в окраината…

 4. Американците вадят от ръкава си само наши нещастници. Американците веднага публикуваха статия, че Харвард не говори нищо за личността на завършилия там. Още в началото ги беше срам от простото Киро. Но самолетите ги няма никакви, и газ няма и тн и тн. Лъсват странни номера. Не знам – може сами да сме си виновни. След нашия велик аутсорс американците хич не са в кондиция. Това не се прощава и „руски хакери“ няма да помогнат. Все пак някой е правил в САЩ алгоритмите на най-великите платформи и едва ли пасе трева, че нашенските овчари толкова лесно да го преметнат.

 5. Когато от телевизора ви кажат: „Ние сме не много зле, инфлацията е само 18,7%“, това значи: „Инфлацията е поне 72% и мор по добитъка и хората“

 6. Когато спортен министър ви каже: „Българинът Антъни Иванов е сгрешил“, това значи: „Тъпанарът не знае къде се намира България“

 7. Когато един президент каже: „в синергия с дневния ред на УСА“, значи: „Абе, тъпанари българи! Аз да съм добре, а вие духайте супата“

 8. Когато един министър председател каже: „ние сме за евроатлантическите ценности“, това значи: „синът ми станал джендър и го шибат редовно в гъза, а дъщерята е надрусана“

  1. Не отива на човек с висше образование, при това възпитаник на реномирания ВИИ „Карл Маркс“ и особенно от специалността МИО да използва такъв речник. По-скоро той е подходящ за купилите си дипломите от УНСС-то…

   1. Засрамих се! Може да добавиш и владеене на немски, руски и английски! Владеене, не ползване!

 9. България е в безпрецедентна демографска катастрофа, без шанс да я преодолее.
  До 2050 г. българите ще изчезнат като нациообразуваща съставка, а оттам и държавността на България.
  България се оказа болният човек на Европа. Раждаемостта в България падна до равнища, които не са били регистрирани и по време на войните. Българите престанаха да раждат и да отглеждат деца.
  България, която имаше население от 9 милиона през 1985 г., сега има по-малко, отколкото през 1945 г.
  Реално ситуацията на България е израз на онова, което се случва с повечето източноевропейски нации.
  В страните от Източна Европа жизненото равнище се държи на ниско равнище, което увеличава смъртността, намалява раждаемостта, принуждава новите европейци да стават доставчик на гастарбайтери, да мият дебелите задници на западноевропейците, да стават пазачи, келнери, градинари, санитари и други слуги.
  В източна Европа вече няма нищо полезно за паразитиране, освен евтината работна сила.
  Процесът на депопулация е стимулиран от глобализирането, което превръща Източна Европа в демографска пустиня.
  Тази територия се „чисти“ за всеки случай, ако настъпи геофизическа или климатична катастрофа и се появи необходимост от масово преселване от Запад на Изток.
  На западните паразити им е необходимо да унищожат навреме цивилизационния идеологически, икономически и религиозен конкурент. А конкурентът на умиращата Европа е само един – Евразия. Тъй като Източна Европа винаги е била естествена зона за влиянието на Евразия, съответно е необходимо депопулиране на тази територия.
  Най-унищожената страна е България.
  В момента сме пред голямата буря.На глобалната сцена започнаха тектонични промени по линията Изток – Запад. Ясно е, че старият свят си отива и че историята се променя пред нашите очи отново с голяма война.
  К.И.

 10. Когато един финансов министър каже: „всичко е точно и под контрол“, това значи: „Сега си еба мамата, спасявайте се по единично“

 11. Въпрос:Защо нашите лаладжии от медиите не ни информират за КОВИД в Украйна, за починалите от него, или там няма, или са ваксинирани 40 пъти?Да се обмени опит с украинците.Не може 48 пъти на ден да ни информират за убитите украинци(само цивилни). а за другото затъмнение.Имам предложение- Зеленски да прави обръщение всяка вечер преди „Лека нощ деца“, за да заспиват и родителите с тях доволни и спокойни за Украйна.

 12. BIG5 ПРОФИЛ
  ДА ПРИПОМНИМ ФАКТИТЕ! Орден „Ломоносов“ за пазителя на Паметника на Съветската армия
  Как Борисов от отявлен русофил стана предан евроатлантик

  BIG5 иска да припомни някои факти около миналото на бившия премиер Бойко Борисов, а именно, че когато той бе кмет, получи орден „Ломоносов“ от руския посланик в София.
  Високото отличие се дава за особени заслуги към Руската федерация и рядко се връчва на чужденци. За да го получи Борисов през ноември 2007 г. от тогавашния посланик Анатолий Потапов, значи много е заслужил Русия да го закичи с орден “Михаил Ломоносов”.
  Да напомним, че това стана на тържествена церемония в Столичната община, където посланик Потапов подчерта, че орденът е заради огромните заслуги на Бойко Борисов за укрепване на двустранните отношения и изрази поздравленията си за повторното му избиране за столичен кмет.
  Освен това руският посланик подчерта, че за да се управлява голям град, е необходим физически здрав мъж, с достатъчно знания и голямо желание да работи за хората – все качества, каквито притежава Борисов.
  Може би едни от първите официални комплименти към Борисов като управленец дойдоха тогава именно от Русия. И има защо: Русия му е благодарна за изразената твърдата позиция като кмет, че докато той управлява столицата, няма да се бута Паметника на Съветската армия в Борисовата градина.
  Тази твърдост Борисов запази и по време на близо 12-годишното си управление като премиер, и паметникът се вярно се поддържаше и пазеше от назначената от Борисов за кмет на ГЕРБ Фандъкова.
  За отбелязване е , че след като посланикът закачи ордена на ревера му, Борисов подчерта, че той и партията му ГЕРБ никога не са поддържали политиката на евроатлантическа интеграция за сметка на отношенията между България и Русия.
  12 години по-късно Борисов като „ястреб“ обърна палачинката. И ако години наред го крепеше руският газ и Русия като цяло, сега носителят на орден „Ломоносов“ за особени заслуги към Руската федерация, не ще нито Русия, нито Митрофанова, нито по-изгоден газ.
  Иска си Борисов евроатлантизма, иска си Зеленски в българския парламент. Но не връща ордена. Така както не върна и партийната си книжка. Принципи, сър!

  1. А защо се носи слух, че баце иска да бега в щатите, с милиардите, заграбени от нас??

 13. Русия ще даде на Турция пълния контрол над Южен поток, в замяна на което ще получи пълен контрол над Черно море и Босфора.
  Може и да греша, все пак съм само един “луд”елемент.
  Историята ще си каже думата.

 14. Гответе се братя, новият ни национален празник ХЕЛУИНА е на края на месеца, подобрявайте си английския, щото навсякъде него ще искат. В колонията няма място за друго, майната и на кирилицата, майната му и на българския, ние доброволно се отказваме от него. Само не ми е ясно как банкянският пожарникар досега не вдява нищо от него, а се натиска отново да ощастливява простия си електорат.

  1. Няма да стане.
   Български език ще има.
   И Българска история.
   Обсебих пространството,
   затова напускам.
   Дръжте се, братя и сестри.
   Това е началото на края на цяла епоха.
   Не е случайно, че точно сега сме в нея.
   До скоро:)

 15. цялата „идеология“ на укрофашисткия режим и на подкрепящия го сатанински Запад е изобразена върху тениската на наркоманчето „Зе“ – на нея има киборги и самолети, (стилизирани като в Междузвездни войни), киборгите стъпват върху главата на космонавта с надпис „СССР“ на шлема му, а надписът гласи: „Come to the dark side. Dominate or die.“ („Елате на тъмната страна. Доминирайте или умрете!“)…

 16. На 13 октомври се е провела среща между Путин и Ердоган при ЗАКРИТИ ВРАТИ. Освен обявеното споразумение за изграждане на газо хъб на територията на Турция, какво биха могли да пропуснат нашите тъй наречени експерти:
  1. Русия подкрепя евентуално решение на Турция за излизане от НАТО.
  2. Русия подкрепя бъдещото членство на Турция в ШОС.
  3. Русия подкрепя евентуално решение на Турция за провеждане на военна операция с цел окупиране на част от от източните гръцки острови и обявяването им за турска територия.
  4. Русия ще участва съвместно с Турция в разработката на газовите находища, намиращи се в акваторията на източното средиземноморие.
  5. Русия ще запази неутралитет при реализацията на турската стратегическа доктрина „Стратегическа дълбочина”, целяща възстановяване на част от османската империя.

 17. Какво още пропускат нашите тъй наречени експерти:
  1.Русия преминава към нанасяне на ракетни удари в оперативно-тактическа дълбочина (по енергийни и военни обекти в градове като Киев, Лвов и др.). Целта е предвид предстоящото понижение на температурите да се предизвикат недоволството на украинците срещу сегашните им управляващи и нова емигрантска вълна.
  2.В началото на следващия месец е възможно провеждането на въздушна операция на руските ВВС с цел подготовка на съхопътна такава с участието на руски и беларуски части и съединения.
  3. Европа ще бъде блокирана от енергийна недостатъчност, която ще доведе до пораждане на различия при изготвянето на обща позиция по ситуацията в Украйна.
  4. Нараства верочтността за проява на народно недоволство в съседни на Украйна държави срещу политиката на съответната държава спрямо конфликта.

  Има и още , ама….

 18. След ВСВ,САЩ прибраха суверинитета на половин Германия,а СССР на другата половина.
  По някое време СССР се разпадна,Германия се обедини,а в Европа се освободиха бая територийки…

  Бачо ви Кольо да ви каже -Един вълк като грабне агне от някое място,после все там се върти

  Харесало им е на американците тогава,харесало им е ……

  Та сега,какво ?
  Обединява се Европа в ЕС и се тупва цялата на ангро !
  Кво ще си играем парче бочук ?!

  Пък ако можем и Русия да прибавим ,е те това е работа вече !
  Естествено тая работа може да я свърши ЕС с нашата безценна помощ,де…

  Първо малко Бам,Бам,ама после голямо Ам,Ам… !!!
  Заслужава си масрафа.

  Венсеремос

 19. По време на Месеца на Черно море оркестърът на ВВС на САЩ в Европа Five Star Brass Ensemble ще гостува на българското крайбрежие. …. 🙂

 20. Случайно от официалната страница на посолството –
  активититата са главозамайващи!

  По време на Месеца на Черно море оркестърът на ВВС на САЩ в Европа Five Star Brass Ensemble ще гостува на българското крайбрежие. ….

  https://bg.usembassy.gov/bg/

  https://bg.usembassy.gov/bg/the-united-states-air-forces-band-tour-across-bulgaria-bg/

 21. Такъв текст /в първата си част/ няма да бъде публикуван никъде на Запад от Калотина. Там цари съзнателно изграден тотален информационен мрак. И въпреки това народите им се надигат, при това след нашият, който протестира за да свали Боко и Каскета. Тогава еврогейовете от ЕС и командирите им зад океана както и сега защитават бандитите, които са им изгодни и с които заедно крадат. Но вече иде реч и за тяхната власт, която бранят със зъби и нокти, и със сила, и чрез войни като са готови да използват ядреното си оръжие като тренират от днес дори и за това…Но все още има оптимизъм, напр. в написаното от подп.Марков по-горе, а именно: „Да му мислят тези, които подкрепяха неправдата! Техният час наближава като товарен влак.“ Дето се казва, от неговите уста в божиите уши…

 22. Помните ли началото през 2019.
  Изпратиха едни групи, които да пълнят колички с тоалетна хартия в супермаркетите.
  След което “медиите” им коментираха странния феномен: всички овце се наредиха на опашка за тоалетна хартия.
  Така- човекът е социално същество. С изключително силен стаден инстинкт.
  Това му е заложено в природата- дълга тема.
  Това е “техния начин” да ни манипулират. Колко му е да платят на 20 пропадняка да купуват тоалетна хартия- после да ни се подиграват.
  Не се залъгвайте- целта им е да ни унищожат.
  Така функциунират- всички правят това, а вие?!
  “Черните овце”, да ставаме все повече.
  Излизайте от стадото.
  Аз сам си избрах тази съдба- да бъда черна овца.
  И.И- целта ти е да учиш и през 2030 да те свържат с моя софтуер.
  Отсега ти казвам- няма да ти се получи.

  1. Турците си решаваха битието столетия с ИБРИКА, сегашните демократизирани мъже и жени не могат без тоалетна хартия, не могат и без банани, но могат без всичко друго. Одобичаването на народа ни върви с пълна сила, НПО-тата, срещу които само Възраждане крещи ни съсипват бързо и сигурно, започвайки от ученическата скамейка. И стадото гледа умно и шастливо.

 23. Реших да напиша нещо:
  Това е психологически трик.
  Цяла Европа е заложена и колонизирана.
  Подчинява се на “те”.
  Първия трик- агресорът да пречупи самоуважението на “жертвата”.
  Как става това- с гаври, подигравки с историята му, създаване на изкуствена криза, вменяване колко е “малък, незначителен и как от него нищо не зависи”.
  Това е лъжа.
  “ Те” имат няколко слаби страни:

  Първата е, че са безкрайно страхливи.

  Втората е- че нямат Дух и функционират в схеми, които са предсказуеми.

  Третата е, че това е психопатично поведение(не случайно психопатията Не е в регистъра на психичните разстройства).
  Така- играят с емоциите ни, кефят се как ни мачкат.
  Психопатът мачка Живота, мрази радостта и щастието.
  И четвърто- всяка наша дружелюбна позиция приемат за слабост и я мразят.
  Пето- при психопата не работи правилото аз съм добре- ти си добре. За него има само губещи и печеливши.
  Шесто- ако някой си мисли, че ще се справи с психопата с добро- загубил е.
  Той смята Живота и доброто за проява на слабост.
  Според Морган Скот Пек- това са носителите на злото.

  За България- време е да възстановим имунните си клетки. Да “разпознаваме” патогените, чиято цел е убийството ни.
  Така работи имунната система, независимо дали ви харесва.
  Време е за лечение.

   1. Тук е ролята на имунитета.
    Да ги разпознае като патогени. Да ги желира с обвивката си и да даде сигнал на останалите имунни клетки- да довършат остатъците от патогена.
    Да го изядат.
    Така функциунира имунитета.
    В групи от клетки- бойци и разпознавачи. И унищожители- Т кил.
    Затова имунните клетки действат в групи.
    🙂

 24. До Стария брат
  17.10.2022 в 12:45

  ЗА АЛЕКО: Прав си, разбира се, донякъде. Имай предвид, че е убит на 33 години. Един от най-образованите, интелигентните, талантливите, очарователните и ОБОЖАВАН ОТ ЖЕНИТЕ! Много щяхме да научим, нямаше да престане да ни води с прекрасното нещо, наречено литература. И да вървим редом с него.

  Простаците не търпят такива.

 25. В БГ се протестира само срещу заплащане. А гладът не води до протести а до обикновен канибализъм.

 26. Всичко в анализа Ви г-н Марков за България и света е вярно.
  Ситуацията у нас е много сериозна.

  Преди началото на учебната година родител сподели за промени в поведението и разсъжденията на сина му, ученик от 11 сега в 12 клас.

  Абе, казва, от тази пролет стана много променен, безразличен – влезе в компания, където си говорят, че нямало смисъл да се учи, всичко в живота било безсмислено и все от този род, нищо нямало смисъл…

  Какво става в българското училище?
  Кой и защо пусна НПО-тата да се бъркат в образованието на българските деца?
  И да ги учат на глупости (нали помните рисуване на полови органи в 4 клас в едно училище в Перник преди 2-3 години).

  Как да мотивираш този народ, подрастващите.
  Да, президента на Русия взе мерки – предложи Закон за подрастващите, а у нас кой да се загрижи.
  ……………………

  Лъжат се хората с безподобно коварство.
  Слушахме ги от началото на годината – ще ви оправим положението, щото корупцията виновна за ниските доходи и праскат милиардите кредити.

  И хората се хващат на въдицата, добре нагласената въдица!
  Един супер мошеник ДВА пъти продавал Айфеловата кула и пр.
  ===========================

  Мотивация за децата подрастващите, да знаят всички, най-важни са три неща, за да бъде човека успешен:

  1) Добро образование!
  2) Добра кариера!
  3) Семейство между мъж и жена!
  ………………..

  Нищо не е загубено и няма да бъде, но трябва борба!

  1. С идеята да не Ви налагам мнението си и да обсебвам пространството.
   Това е така. В Холандия вече учат децата да ядат насекоми. В наши издателства също има такова промиване. На софтуера на дечицата. Това е психология. Да не казвам за трансатлантическите “ценности”. От 4 год. възраст да взимат “решение” за промяна на пола.
   Те, децата, са беззащитни.
   Тук е нашата роля- да кажем “НЕ”!
   Колко още да търпим?!
   Това е мое лично мнение- всеки, който търпи, става съучастник в престъпление.
   Длъжни сме да защитим децата на България.
   Или да предадем предците си, които са проляли и напоили Земята ни с кръвта си.
   За да ни има нас.
   Налагат ни ню ейдж програми да бъдем пасивни.
   Да не оказваме съпротива.
   Учете се от вълците.
   Това е изкуствена симулация.

 27. „В Кишинев се провежда най-мащабната протестна акция през последните седмици. Протестиращите отново поискаха оставката на президента Мая Санду и промяна на икономическия и политически курс на страната. Днес за първи път по време на протестна акция в Кишинев опозиционните партии провъзгласиха създаването на „Комитет за национално спасение“. Според ръководителя на партията Шор Илан Шор комитетът ще действа в интерес на молдовския народ – всички граждани, живеещи на молдовска земя.“

  Както отдавна казах Молдова е следващата след Украйна, като за разлика от Украйна Молдова сама ще се освободи от НЕОЛИБЕРАЛИЗМА. След това е Грузия и т.н. и т.н.

  1. Както вече казах в началото на следващия месец започва руско-беларуската настъпателна операция.

   1. Така е.
    Ако сгреших за Вас- да ми прости Създателя. И Вие.
    С уважение,
    IYI

 28. Война санкций , 16 окт, 09:43

  Шесть стран Евросоюза (Болгария, Кипр, Люксембург, Словения, Хорватия и Эстония) в июне нарастили и импорт из России, и экспорт туда до зимних показателей, сообщает «РИА Новости» со ссылкой на собственный анализ данных национальных статистических служб.

  По данным агентства, экспорт семи стран ЕС в Россию в начале лета превысил февральские значения: Латвии — на 67%, Словении — на 37%, Хорватии — на 28%, Болгарии — на 25%, Эстонии — на 19%, Кипра — на 12% и Люксембурга — на 7%. В 18 странах Евросоюза наибольшее снижение поставок в Россию в стоимостном выражении год к году пришлось на апрель.

  Импорт из России превысил уровни конца зимы в десяти государствах: Словении (в 4,4 раза), Хорватии (в 2,7 раза), Чехии (в два раза), на Мальте (на 88%), в Испании (на 46%), Бельгии (39%), Люксембурге (22%), на Кипре (13%), в Эстонии (11%) и Болгарии (10%).

  Подробнее на РБК:
  https://www.rbc.ru/economics/16/10/2022/634ba0d09a794750eb3043b5

  Румчо Триморски го играе Троянския кон, ама не онзи на Одисей, ами на някой друг хитрец.
  Четете, таваришчи, четете!
  Четенето е полезно.
  Развива мозъка, а понякога дори дълбае нови гънки.
  Четенето не е като еВането- тури, вади, ах, ох и чао, че в къщи ме чакат.
  От четенето има файда и то голяма.
  Който не вярва да пита Боко Тиквата, защото прочете „Винету“ и стана премиер, а ако беше прочел и „Синовете на великата мечка“, тогава сигурно щеше да стане председател на ЕК.

 29. Хората трябва някой да ги организира. Без организация не става. Бедата е,че няма койю да се заеме с това.

 30. В България всичко живо се е пропило и друса синтетична дрога. Народ изпаднал в мозъчна смърт. Народ?!…

 31. Този тъй наречен народ никога не е правил революция. Промените му винаги са следствие на външни събития и влияние, които истинските нации реализират на практика. А ние сме ЕДИНАЦИ, живеещи постоянно на кръстопът. Както се казва: „Хората на кръстопът не пикаят, а ние за добро или за лошо държава сме направили“. Българите са заедно и се хващат един за друг само на ХОРО. Тогава се чувстват силни и подвикват и свиркат и изпадат в ПЛЕМЕННА гордост. След като свърши хорото си разотиват и започват да си гледат СВОЕТО и само СВОЕТО. ОБЩОТО не ги интересува. Щастието и късметът на другия ги ДРАЗНИ и САМО тогава заемат БОЙНА стойка. Българинът е щастлив когато е НЕЗАВИСИМ в личния си живот и ЗАВИСИМ от ГОЛЕМИЯ чужденец. Това е карма, орис, съдба. Такъв народ го променят само събития предизвикани от други народи и евентуално тотален природен катаклизъм. АЛЕКО Е ВЕЛИК! Затова българите го убиха.

  1. Алеко е направил голям грях към народа си.
   Описал е майсторски само отрицателните черти на българите!

   Трябвало е да опише майсторски и положителните черти на българите!

   Защото ние – българското племе, българският ген, българите човеци – сме творците даващи на света знания и умения за битието – как да се организира животът на човешкото общество. Най-древната държава в света през 14 953 г. е организирана от древните българи. И още много неща, а тези, които нямат нищо и не са направили нищо добро за другите мразят българите и правят всичко възможно да ни затрият с разделение.

  2. Toi,защо не ми ядеш уя , за да усетиш истинския Български Уй.

  3. Отново ме предизвиквате.
   Имам един въпрос- идентифицирате ли се като Българин?

   Господин Аз?!

     1. Ако искате да отсекат главата ви- преклонете я!
      Това са програми. Набивани ни да бъдем роби!
      Клишета.
      Повтаряни- с цел промиване на мозъци.
      Кажете Не- да видим какво ще стане.
      Пробвах- на една опашка с 20 маскирани овце.
      Казах- НЕ!
      Приеха ме с предимство- да нямали проблеми.
      Разберете- това е проба. Колко ще търпите.
      Кажете НЕ!
      Вече има осъдени директори за дискриминация към децата!
      В целия свят се водят дела!
      Днес няколко страни заведоха дело за пръсканията с химтрейлс!
      Светът се събужда.

  4. Е приятелю АЗ, цитираш проф. Иво Христов като свободно съчинение. Това е истината, но ние нито я усещаме, не можем и да я признаем. Гледах десетки интервюта на Коцето Костадинов, гледам и атаките, които се сипят върху главата му, гледам и позора на нашата журналистика, която е скандално сервилна. Е тия журналисти, които претендират за ум не могат ли да видят разликата между тоя ум и морал и всичките останали плазмодии, снимката на Бойко , когато целува Херо Мустафа как да се оцени, или нейните разходки навсякъде като гръцка богиня. Има само едно определение, не заслужаваме тази прекрасна земя, която обитаваме и много скоро ще ни я отнемат ОТНОВО, защото сме наистина тъпи и малодушни, изключенията смо потвърждават правилото..

   1. Уважаеми Колев,

    Проф. Иво Христов цитира мен. Това, което ОТНОВО съм публикувал е сътворено от мен много отдавна.

    1. Бихте ли бил конкретен?
     Държа да попитам лично проф. Христов- коя Ваша идея е откраднал.
     Ще намеря начин да го направя.
     Топката е у Вас.
     Ще я предоставя на аудиторията- без манипулации.
     Така- коя точно Ваша идея открадна проф. Иво Христов?

     1. Уважаеми IYI,

      Единствената конкретика, която мога да посоча е, че това което съм написал е МОЕ ТВОРЕНИЕ. Не съм запознат какво е писал проф. Иво Христов по този въпрес. Г-н Колев в своето мнение ме набеди, че аз съм цитирал професора, затова си позволих да му отговоря малко предизвикателно, за което съжалявам, но не се извинявам.
      Имам още стотици мои такива сатерично-сериозни мисли, но не съм виновен, че някой ги припознава с други. Между другото за мен е чест, че мнението ми съвпада с това на професора.
      Желая здраве.

     2. АЗ
      17.10.2022 в 16:37
      Уважаеми Колев,

      Проф. Иво Христов цитира мен. Това, което ОТНОВО съм публикувал е сътворено от мен много отдавна.

      Това, г-н Аз, са Вашите думи.
      Може би следващия път ще бъдете по- конкретен.
      Приятна вечер:)

     3. Колев
      17.10.2022 в 16:13

      „Е приятелю АЗ, цитираш проф. Иво Христов като свободно съчинение. Това е истината…“

      Това г-н IYI са думите на г-н Колев, на които е цитирания от Вас мой отговор.
      Разчитам на Вашия интелект за да проследите мненията и да разберете логичната им връзка.
      Желая здраве.

    2. Независимите.
     От кое Не висите.
     Имате ли защита?
     Имате ли икономика?
     Имате ли производство?
     А образование?
     Събирайте си мислите!
     Не сте фактор!
     Имате два избора- евроантлантизма и джендъризма, или култура, история, традиции и християнски ценности!
     И не ми го играйте независими, защото висим всички!
     Заради извратените ви джендър ценности- ние българите повече няма да ви духаме!
     Събирайте си акъла!
     Точка!

 32. Не може да се очаква нещо добро в живота ни, след като самият той зависи от мутроинтелектуалци с мафиотски морал и първобитно разбиране за икономика и култура. За 90% от населението нещата са сведени до оцеляване или по-научно казано до съществуване, чрез безусловни рефлекси – ядеш (ако ти дадат) и се изхождаш (ако си ял). През това време нискочели псевдополитици и подкупни анаЛЛизатори и дръжкофони мучат нечленоразделно по телевизиите и вестници, чиито собственици са също тези, които подхвърлят трохи на бедния и болен български народ. Затова сериала „Меч“ е класика в съвременното развитие на обществото. Защото само той остана символът на пътя към по-добър живот. И ще се реализира в действителността.

  1. Абе toi , подвижна тоалетно , ти ли ще ми говориш за мутри и мафия чието знаме ти е
   гнома , пръв учител иванов(бойкикев)?

 33. Съгласна. С огромно съжаление и нежелание ще кажа, че освен непоправимо разделени, българите станаха необратимо мързеливи, безпросветни и алчни в голямата си част. Не вярвам, че само отвратителният личен пример на политиците през последните години е причината. Има и нещо друго, което не разбирам. Нека някой по-умен ми обясни…. Пак ще кажа, има и свестни хора, за тях ми е жал и за децата….

  1. Прекалено лек е бил животът до 89 година, и леките времена са направили слаби мъже.

 34. И трита мандата ще бъдат дадени на Херовица. Изобщо не са ни оставили печеливш / за нас/ вариант.

 35. Пак си в десятката бе Марков. Всичко което пишеш го чета и в западните свободни медии. Бедата е в пословичното безхаберие на нашенеца. Много пъти съм се опитвал да поуграмотя тесния кръг от моите познати, мисия невъзможна. Фактът, че всичките ни медии са в общ фронт срещу логиката, срещу пропадането на дъжавата, срещу всяка форма на рационално мислене с единственото оправдание за ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКАТА НИ ПРИНАДЛЕЖНОСТ. АМИ ДА ПУКАМЕ ОТ СТУД, ОТ ГЛАД, И ОТ БОЛЕСТИ ВСЕ В ИМЕТО НА ЕВРОПЕЙСКАТА НИ ПРИНАДЛЕЖНОСТ ЗДРАВО ЗАСМУКАЛИ ЕВРООКЕАНСКИТЕ ЦЕННОСТИ. ТОВА Е НЕ ДЕБИЛИЗЪМ, ТОВА Е САМОУБИЙСТВО ОТ ТЪПОТА.

 36. Защото ни управляват Тъпанари, като този на послушко неибавко на снимката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *