« Върни се назад Публикувано на 19.05.2021 / 10:11

ЦЪРВУЛИ ОТ „МОНТЕ НАПОЛЕОНЕ“ ВЛАЧАТ КРАК ИЗ СТРАНАТА НИ. ЛИЦЕМЕРИЕТО Е ТЯХНАТА КРИПТОВАЛУТА, А ВЕТРОПОКАЗАТЕЛЯТ – ЗАСТРАХОВКА ЗА ПЪТ С НАЙ-МАЛКО СЪПРОТИВЛЕНИЕ

Някакви милионери от БСП от две години не спират да плюят по партията БСП. Някакъв Жаблянов – с къща за милиони в полите на Витоша, обяснява какъв трябвало да бъде реалният социализъм. Луксозен. Според него.

Друг масон – от Пловдив пък, също непрестанно залива ефира с работнически акъл, вместо и той да си сложи официално 500-евров крайъгълен камък на личния свинарник. Баш като шефа.

Гледам ги, слушам ги тез палячовци и се сещам за републиканеца Цветанов, за патриота Симеонов, за демократа Борисов, за либерала Цонев, за попа Дионисий, както и за цялата идейна автентичност на пластмасовата ни политическа реалност.

Цървули от “Монте Наполеоне” влачат крак из страната ни, уважаеми дами и господа. Самовлюбени властолюбци с рукола между зъбите замерват влака ни с камъните на своята всеизяждаща алчност. Лицемерието е тяхната криптовалута, а ветропоказателят – застраховката за път с най-малко съпротивление.

Абе, с няколко думи, свине тичат по нашата зелена ливада, уважаеми хора. И ровят ли, ровят. Щото, дето вика поетът, свиня без кал свиня ли е?

Васил Петев

«