Публикувано на 06.06.2022 / 10:07

ЦЪНЦАРОВА „НЯКАК СИ“, ДОКАТО „АРАНЖИРАШ“ СИ ИЗТЪРВАЛА ЖУРНАЛИСТИКАТА В КОША!

bTV. Сутрин. Продължават тридневните веселби – сватбарската! – защото Мария Цънцарова получила голямата награда заради предаването си „Защо, господин министър“ на Свети Влас/т/, напълно частна награда, менажирана от Иван Гарелов и компания, спонсорирани знаете от кого.

Преди време Сашо Диков получи тази награда и се отказа от нея и паричния и еквивалент от 5 бона, казвайки, че ще я даде на журналист, който свали министър от власт. Даде я на журналист, който беше чопнал от АФЕРА разследване, но нейсе. Сега мълчи, вероятно защото дъщеря му работи с носителката на голямата награда в bTV.

Емил Кошлуков и той се отказа със задна дата от тази награда, той пък щял да я дава на репортерите си, които отразявали войната в Украйна. Друга драма там, но пак нейсе.

Тази сутрин Мария Цънцарова отново е тропосана на екран, този път дава интервю в телевизията, в която работи, щото е бир парче звезда. Светивлас/т/ка звезда, продуктово позиционирана от братя Диневи.

Цънцарова е щастива, даже по-щастлива от това, че е имала време да си полее марулите вкъщи, както успя да ни уведоми онзи ден пак в интервю, пак като бир парче светивлас/т/ка звезда.

За три месеца били успели да обърнат представите на хората, казва Цънцарова и било толкоооооваааа хубаво!: сутрин като се събудел човек и си казвал – О, колко хубаво, довечера ще гледаме въпросите към господин министъра…

Тъкмо се просълзихме от умиление към простотата на ехалето, което я гледа, и Цънцарова срина чистосърдечно „нивото“ си, като поне десет пъти за минимално време употреби паразита „някак си“.

„Някак си“ туй, „някак си“ онуй, но тя била много щастлива и спокойна, „някак си“.

„Те“, разбирай министрите, работели в кабинети и…. „режисьорът подрежда и аранжира кабинета в място, в което да се почувства спокойно министъра…“, разказва Цънцарова, като че не е жуналист, а дизайнер.

Подреждали и аранжирали? Да се почувствал спокойно министъра?

Те това е българската телевизионна журналистика – фризирана, напудрена, слугинска, спокойна, будоар на държанки – и от едната страна и от другата страна на „аранжировката“.

На запис! Със задължителен „правилен“ монтаж. Щото всичко трябва да е спокойно, „някак си“!

Кога ти е трудно да достигаш до истината?, пита водещият на bTV.

Цънцарова влиза в несмаслен обстоятелствен режим, не отговаря на въпроса, но разказва как след официалната част на Свети Влас/т/, чула много критики – през „визуалната опаковка“ на предаването до въпросите, които задавала, ама това била добронамерена критика, не като нашата тука, щото завиждаме и сме като някакви си, които „някак си“ опитва да опише Цънцарова – пишели и едно на „лични“, пък после нещо друго се получавало, така и не разбрахме какво.

Обаче Цънцарова много се впечатлила от тая „градивна критика“, сигурно на Гарелов, който най-добре знае как се прави години наред прислужливо, фризирано предаване, което може да те приспи още от третата минута.

Като казахме Гарелов, водещият на bTV вика, че Гарелов пък бил казал, че: „аз учех политиците как да говорят“. И о, миг поспри!, Цънцарова и тя да не остане назад вика: „Те са ми казвали, че го правя“.

„Еталон“ за „журналистика“ – не да изтръгваш истината от властниците, не да ги притискаш с неудобни въпроси, не да ги изпотяваш до крайност, за да извадиш лицемерието им и лъжите им пред очите на зрителя, а … да ги учиш как да говорят.

ДЖУРналистика, която е слугински пиар, който години наред бълват родните телевизии.

„Нашата цел е да изясним и да разберем, и не целим в никакъв случай да поставим някой в неудобна ситуация“, слага поантата Цънцарова.

Малеби. Шурла бурла.

Работата ти е точно това, драга ни, „Някак си“, не да каканижиш „аранжирано“ и „монтажно“, а да поставиш точно в неудобна ситуация с въпросите си всеки властник, всеки министър и всеки, който управлява! Да покажеш как лъжат, защо лъжат, да покажеш кога и как лицемерничат и докъде са фалшиви! Другото е слугинаж, придворно слагачество и ако някой те лъже как си „обърнала представите на хората“ и ти вярваш в това, значи  е по-добре да продаваш семки, отколкото да се занимаваш с журналистика.

Тук отварям една скоба – наскоро шефът на Цънцарова – Антон Хекимян пред мой приятел съвсем чистосърдечно на отправена критика защо не отразяват събитие, извън проправителствената линия, признава, че го е страх „какво ще кажат американците“, разбирай, американската амбасада. Толкова за така нареченото предаване „Защо, господин министър“.

Докато „аранжираш“ и се грижиш на събеседниците ти да им е „спокойно“, Цънцарова „Някак си“, си изтървала журналистика в коша!

И няма как е да е другояче, след като тези измислени награди на светивлас/т/гарелов са ви утеха и гордост за приспаната съвест.

Апропо, днес един пък рече, че Иван Гарелов бил най-добре пишещият журналист в България. Това е такъв потрес и лъжа, че даже не е за коментиране, но си е истинска илюстрация как се промиват мозъци по телевизиите с непрекъснато тиражирани лъжи и манипулации.

Щом Гарелов е „най-добре пишещият журналист в България“, то Цънцарова „Някак си“ е достоен приемник на традицията – журналистика „подай гъзец“.

Веселина Томова

 

Коментари 42 за
“ЦЪНЦАРОВА „НЯКАК СИ“, ДОКАТО „АРАНЖИРАШ“ СИ ИЗТЪРВАЛА ЖУРНАЛИСТИКАТА В КОША!”

 1. Петък вечер:
  -Абе мъж незадоволен си е проблем, ама жена, се е трагедия!!!

 2. Медийната подлога БТВ се чатна, че е яко осветена и прави жалък опит да си изпише веждите с тая пробита цънцова маруля

 3. Стига сте завиждали!Заради вас и аз ще пусна телевизора да видя за какво иде реч.

 4. Следващия път Наталито от битивито ще и влезе остро с бутоните, каквато е напориста…

 5. Въртиопашка Цънци. От пусто в празно. Да ви пикам на родствените връзки в медиите. Оня от БИТИВИ сабален женен за онази в Нова събуждаща ни. Това комунистичеко отроче Сашо Диков в една медия, па щерката в другата. Един другиму си дават награди както едно време на Пловдивския панаир ни едно пиво не си отиваше без награда. Щото кой друг да ги поглади по посока на косъма, ако не те.

  1. Колко ми е хубаво, че не я гледам, за рядкото и щастие разбирам от вас, Афера.

 6. За баджак-джурналистиката най-подходящата награда и най-подходящото място е точно Свети Влас – едно вълнуващо мутро-курвенско сборище. Да не забравяме все пак, че днешната джурналистика е един много курвенски занаят!

 7. Що за практика едни предавания на Битиви да правят протяжни портрети на свои колеги от други предавания?! На говорителка от Новините например. На тази „топжурналистка“, окичена с какви ли не незаслужени награди. На синоптичките дори. Няма ли вече ярки личности в тази страна, хора, дали нещо от себе си, заслужили, мъчили се в своята порфесия – та все тези лъскави, озъбени от хилеж муцуни, соанирани, преметнали крак въз крак, самодоволни?! Нова ТВ ги бие обаче с крупната биволица Диана Найденова, чак такова разплуто, чорлаво, бавно говорещо, дебилно и самовлюбено същество не могат да извадят горките от Битиви! Но важното е усилията да не секват…

 8. Наградили са слушалката в ухото й или написалия въпросите на листовете й! Каква журналистка, какви пет лева! Да предизвика интервюирания да каже нещо, за което да се говори, да се слуша или да го накара да заекне. Това е журналист! А, то одобрени въпроси, още по-одобрени отговори и голямата журналистка, че и си вярва и вирва носа. Харесва се само в собствените си очи! Г-жа Томова голямо изтезание си е нанесла да я слуша, пък и анализира!

 9. Извинявайте Сармат мъжкото на сарамата ли е ,защото аз много обичам зелеви сарми ,ама не знаех ,че има мъжки ?
  Ми, то тогава може да има и Чорбат/от зелева чорба/ ,а ?

  Ама едва ли ще се наложи да ядем Чорбат,след като сме отнесли някой Сармат ?!

  На всички малоумници в тази държава- да ви е сладък Сармат-а !!!

  Венсеремос.

 10. Медведев оцени антируските мерки на „европейските малоумници“ Заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев похвали безсмисления пакет от антируски санкции, приет от европейските власти миналата седмица. Само някои хора забравиха, че революцията поглъща децата си.

  1. Поетапно петролно ембарго.

  Няма как веднага да изоставим нашето масло. Собствените им граждани и бизнес могат да се изправят до стената. Затова решихме да удължим проекта за няколко месеца, за да намерим алтернативни източници на доставки.

  Сега европейците ще трябва да обиколят света в търсене на суровини от същото качество. По този начин те ще се сблъскат с недостиг на определени видове гориво, като дизелово гориво, което е необходимо за камиони и селскостопанска техника. И това въпреки факта, че шофьорите на камиони вече стачкуват в Италия, Полша и Унгария блокираха влизането на чужди автомобили, гадните власти във Варшава изобщо отказаха да доставят суровини за Украйна и сега само ще ги продават. По всичко личи, че „клубът на народната война“, който ще стопли подобаващо еврочиновниците, вече е замахнат.
  Источник: https://rusvesna.su/news/1654505115

 11. Слугинаж, хурналистическа проституция. Спрях да гледам нашите телевизии, отвратителна пропаганда. Гнус ме е от тях. Гнус.

 12. А ето я най новата новина ,но не от Цънцарова а от Русия Руснаците намериха и плениха оня прекрасник Рова, който се снимаше как измъчва и разстрелва вързани руски войници /ВИДЕО/ Откриха го край Харков

  Руснаците намериха и плениха оня прекрасник Рова, който се снимаше как измъчва и разстрелва вързани руски войници или ги слуша как стенат в килиите, докато умрат. СРОЧНАЯ НОВОСТЬ
  Сегодня под Харьковом был обнаружен

  РОМАН ВИНИЧ

  Та самая мразь, которая расстреливала пленных по ногам и они умирали стоня в камеру, помните это мерзкое видео? https://svobodnoslovo.eu/%d1%80%d1%83%d1%81%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%b8%d1%85%d0%b0-%d0%b8-%d0%bf%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%85%d0%b0-%d0%be%d0%bd%d1%8f-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%ba/

 13. Цънцарова е обикновена пи6когълтачка, подвизаваща се като журналист в Република Кир4у Да Си Еве Майката.
  Около5 000 такива курвентии като нея замърсяват ефира и екологията на България.
  Курнело, измий си 6ундата, че овоня Европата от Киев до Брюксел.
  Да го начукам на Н.Пр. укропосланика Москаленко и всякакви dупедавци- местни и неместни.
  Само ФК Чирпан !

  1. Цънцарова крие, че има завършен курс по кавал при маестро Теодосий.

 14. Аз от журналистика нищо не разбирам,но от Изкуствен интелект ,,чувам пителя“..
  Не казвам ,че Цънцърова е такава.

  Друго казвам-
  90 % от медийте по света работят в посока пиленето на човешки мозъци и съответно превръщането на притежателите им в послушни зомбита.
  Всички пеят в един хор.
  Даже ,както със ,,Случая КОВИД“,се надпяват…
  Никой не се интересува от Истината в хода на епичната борба за натрапване на ДРУГАТА ИСТИНА !

  ДРУГАТА ИСТИНА плаща пари,много пари за да се наложи…
  Слугите и са богати.

  Венсеремос.

  1. Който плаща , той поръчва музиката.прокОФФФиев с комунистическия „капитал“

 15. Повярвала си гаргата, че е паун. Голяма, дебела точка. Що я гледате и и вдигате рейтинга ?
  Днес има много важна мовина , която ми даде импулс да започна да правя планове къде по точно да бягам.
  Рогозин открито ни заплаши със Сърмат. Осъзнавате ли какво точно ни каза ??? Той никога не говори необмислени неща и без съответното съгласуване с когото трябва.
  И всичко това, заради болните мозъци на някои тук.

 16. Толкова е отвратително да ти промиват мозъка и да ти говорят за някаква демокрация! Някога в България съвсем официално се е писало, че жените в СССР са общи. После, пропагандата ни учеше, че работниците на запад живеят в коптори и и умират от глад. А, Велко Верин по Свободна Европа, ни разправяше, че тук в България до всеки гражданин стои милиционер с шмайзер. След 89 та можеше да напишеш всичко за всеки и дойде оня лаф за сестрата, която я нямаш. За да се върнем там от където тръгнахме! Е, жените не са общи в СССР, само, че в Русия, Путин обядва с деца от у,Краина! Голям прогрес, няма що!

  1. Не я гледай и не я коментирай, няма лоша реклама. Жени от древни, платени професии не могат да ми дават наклон на мисленето.

 17. Погледнете и очите, на злобна, арогантна незадоволена жена
  Извивките под носа, устните и зъбната захватка на хищник
  готов да изяде всичко около себе си. Джурналист меко казано.

  1. Голата Амбиция и да я Гримираш/някак си/…ПРОЗИРА!!!
   Опасното е че в Европа и по Света вече доста Такива АМБИЦИОЗНИ…определят СЪДБАТА НИ!!!

 18. Чувствам се така добре, че от много години не гледам българска телевизия. Защо трябва да се ядосвам с някакви пуйки и пуяци които си мислят, че са журналисти ?

 19. До moitoi
  06.06.2022 в 10:53
  Много добре. Поздрави!

  Речниковият им фонд е много богат и пъстър, не повече от 50 думи: ексклузивен, по принцип, като цяло, абсолютно, към тази дата и много слънчеви часове…. и т.н и всичко това се СЛУЧВА – заседания на парламента, катастрофи, раздадени награди за не знам какво, матури, катастрофи, операции и т.н. и ВИЖТЕ ОЩЕ…. при състезание за бързо говорене.

 20. „А 1″,защо спряхте каналите на руските телевизии,които бяха включени по плана ми с вас по договор?Аз не искам и не гледам тези продажни лъжци по т.н. „национални“ тв!

  1. Ориентирай се към IPTV, гледаш през интернет с абонамент за хиляди програми от цял свят, без цензура, без политически зависимости.

 21. Да кажа браво на Томова е малко – много малко. Въпросът има и друга страна. Томова остана единственият постоянен пример за честна журналистика в България. Да , добре че я има! Но всъщност е и много лошо – че в една държава има само една журналистка която не се страхува да пише и казва истината и чиито материали са в състояние да свалят от власт едно правителство. Само една честна журналистка – защо? Другите за какво са? Както се казва – не стават и за чеп за зеле. Колко милиона се харчат ежедневно за да се леят от екраните платените им тъпотии. Кафа,писна ни от тези квазижурналя! А когато са дебели и грозни или под влияние на особенни вещества – просто не се трае.

 22. Aко всичко статията в вярно, като „стой та гледай“ Дъ дъд дъ дъТрътков Сандо ще беде зашит като голем задник за мънаната табуретка „Шеф на БНТ“

 23. В статията за това журналистическо недоразумение – Цънцарова , се споменава и Иван Гарелов !
  На времето един колега от службите разправяше , когато е бил вербуван от Държавна сигурност , той първо бил запитал , ама ще има ли някаква полза от това вербуване и като му казали – да , се съгласил с удоволствие !?
  След време , преди да почине , се бяхме видели с неговия водещ офицер , който беше шокиран от невероятната активност на Гарелов , след като е започнал да работи за САЩ и ЦРУ ! Сякаш цял живот е чакал да стане предател ! Гнусен и хлъзгав индивид !
  Но , скоро ще запеят друга песен , само ние не трябва да забравяме какви са ги вършили той и другите като него !
  Народен съд ще има и то пак със смъртни присъди !
  Дали и как ще бъдат изпълнени е друг въпрос !

  1. Най вероятно за уен куратур ще бъде използван средния пръст на Ристо ТукаИмаТукаНемаМов и чъъък после ще ги съешът на скоростния лост от некой стааар Запорожец „Калинка“

 24. Какво да очакваме ?
  Изродът Бил Гейтс, който дава милиони за лабораториите за биологични оръжия – по света и у нас (във военна болница София) направи зашеметяващо признание .
  Да чакаме нова пандемия пред която Короната е дребно забавление … !
  Той знае, защото плаща какво да се прави – в Ухан, Китай направиха Короната, в Нигерия направиха маймунската шарка а какво са направили в 30 биологични военни лаборатории на ЦРУ в Украйна ?
  Чакайте американския ужас за унищожаване на обикновените простосмъртни за да остане само „богоизбраната“ us
  нация ? Ама надали !

  1. В края на май 2022 Б.Гейтс беше на посещение в Гърция по покана на шефа на Пфайзер там. Медиите в Гърция мълчат и не коментират абсолютно нищо за това посещение, пълна тайна. Най–вероятно ни готвят нещо за есента.

 25. Днес Цънцарова изглеждаше ужасно – подпухнала с торбички под очите, обилно напудрена…

  1. На мен пък ми харесва челото – голямо почти половин глава и с перспектива да стигне отзад на кубето .
   Ами това е красота, която плаче за още една прИстижна награда я от Гарелката я от Гого Папионков – фурнаджийската лопата .

 26. Някак си???-неопр. нареч. По неизвестен начин, по някакъв начин. Ще се оправя някак.
  • Някак си. — За подсилване на неопределеността.

  Как живеят с Пенсии по 300лв…???-Някак си!!!
  Как ни управляват Полезните Идиоти???-Някак си!!!
  България Държава ли е???-Някак си!!!
  Как работят Джурналистите???-Някак си!!!
  Теорията на Относителността вече е Теорията на Някак си !!!
  Всичко е НЕопределено/някак си/ докато Някой каже че вижда/някак си/ ОПРЕДЕЛЕНОСТ в НЕОПРЕДЕЛЕНОТО!!!
  От Някакви си Личности Някакви си Действия!!!
  Дръж го в Мъгла…да му е Ясно!!!

 27. Българска официална телевизия=помия.Какво се прави с помия. ….бързо в мръсни канал.Не гледайте официални телевизии.Скоро ще останете без свое мнение. ЩЕ ви изпият и малкото мозък.Бойкот.Чегете,учете,търсете. Никога официална тв или радио.

 28. Браво Веселина браво за чудесният коментар .Но това може да го направи само един истински Стрелец във който е вродено чуството за справедливост .Гордея се че и аз съм от тази Зодия .Зодия родила истински борци за свобода на народите от мракобесието във което ги вкарват техните продажни елити и правителства .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *