« Върни се назад Публикувано на 27.05.2010 / 21:10

ЦРУ към Борисов: Ти си лидерът на България! Afera.bg: А циркония и амфетамините?

 

 

Без да пести похвалите си за работата на българския министър-председател, Леон Панета изтъкнал още: “Това, което правиш в битката с корупцията и престъпността, е най-важното за нас. В условията на криза най-много се ценят лидери като теб и Обама, които си спасяват държавите!”

Директорът на службата по събиране на тайна информация в ЦРУ – Майкъл Сълик, директно заявил на Борисов: “Ти си бъдещето, кажи как да ти помагаме. Всичко друго (в смисъл като политическа конфигурация – б. р.) е опасно в този момент.”По време на срещата е станало дума и за политическия проект на президента Георги Първанов, научи още “Труд”.

Което пък си е чист скандал, защото не е ясно от какъв зор ЦРУ обсъжда български политически проекти.

Борисов припомни добрите си контакти с ръководните фактори в ЦРУ: “Аз съм единственият премиер, който е работил с този екип на ЦРУ и като главен секретар на МВР, и като кмет, и сега като министър-председател.”

В изненадващото си изявление за медиите вчера след разговорите с премиера Борисов и вицепремиера Цветан Цветанов в Министерския съвет Панета похвали усилията на правителството в борбата му с организираната престъпност и корупцията.

“Уверих премиера, че ние ще направим всичко възможно, за да продължим доброто сътрудничество, особено с оглед усилията за справяне с корупцията и за установяване на по-голяма сигурност тук, в България”, каза шефът на ЦРУ. И заяви, че е предал поздрави на Борисов от американския президент Барак Обама, пише още Труд.

Все по-ясно лъсва американската връзка на Борисов и Цветанов. А сега пък истеричния пиар, в който дори вмъкнаха и шефа на ЦРУ означава само едно – явно много им е напечено под петите с катастрофата, до която е докарана България.

Никой обаче не пита, нито коментира от ЦРУ пътят на амфетамините, свързан с българските спецслужби и американците, както и аферата с циркония.

 

Afera.bg

«