« Върни се назад Публикувано на 30.12.2019 / 8:48

ЦИРКЪТ И КЛОУНАДАТА НА ОПОЗИЦИЯТА. ЦЯЛАТА ОПОЗИЦИЯ Е КАТО ЕДИН ЛЪЖЕ МАРШАЛ С МУНДИР ОТ САТИРИЧНИЯ ТЕАТЪР. НЯМА ЛИДЕР ОТ ОПОЗИЦИЯТА, КОЙТО ДА НЕ Е НА ВТОРА ТЛЪСТА КОПАНЯ ПРИ ВЛАСТТА

ЦИРКЪТ И КЛОУНАДАТА НА ОПОЗИЦИЯТА. ЦЯЛАТА ОПОЗИЦИЯ Е КАТО ЕДИН ЛЪЖЕ МАРШАЛ С МУНДИР ОТ САТАРИЧНИЯ ТЕАТЪР. НЯМА ЛИДЕР ОТ ОПОЗИЦИЯТА, КОЙТО ДА НЕ Е НА ВТОРА ТЛЪСТА КОПАНЯ ПРИ ВЛАСТТАКак функционира порочната схема -2 част:

Циркът и Клоунадата на опозицията в българската политика:

Заклеймихме порочната схема на властта в част 1, сега нека погледнем към жалкото нещо назоваемо “опозицията”.

Без липсата на състоятелна опозиция днешното състояние на политическия модел не би било въобще възможно. В България нито вчера, нито днес има някаква диктатура, както пискат двулично огладнелите томабиковци. Има стремеж към безпринципно участие във властта на всяка цена и продажничество на всички налични партии в парламента или около него.

Просто статуквото в лицето на господин Борисов е станало майстор да им запушва устите с постове и привилегии и да задоволява ежечасно нарастващия им апетит.

Очевидно Борисов се уморява от тях и се отвращава душевно от всички разноцветни ибрикчии и блюдолизци наоколо, но те пък са нахални, арогантни, лигави, плъзгави, гнусни, безгръбначни, лукави и обсесивни, мазни, безпринципни връткалници ….вият се като смоци на талази по оградата му в Банкя.

Ако Радан и Кунева припълзят към лоното му откъм някоя извадена тухла като смоци -мишкари, то замовете на Корнелия Нинова от БСП вече са се увили около нозете му като малки питончета и му лижат калните подметки с раздвоените си услужливи езичета.
А самата Корнелия се опитва да го играе на Лъв с армия от овце, а всъщност е една Овца с армия от мишки. Корнелия Нинова е Маршал Офца в комедията “На всеки излизан сантиметър”.

Псевдопатриотите пък приели формата на охранени толупи, погълнали по една една овца и едно прасе едновременно, лежат лениво наоколо преяли и препили и уголемени в тумбаците като безпомощни кергелени на брега на Кергеленските острови на “три морета” и мучат неприятно и протяжно.

Отврат. Една свръхдебела каракачанка облайва оградата мудно и мързеливо, готова всеки момент да подгъне накривени нозе и да пукне от предяждане с тлъсти меса и руйно вино.

За бандити като Магарешки и тям подобни твари, отвратителни и обидни за човечеството, да отваряме ли дума? Хора зависими от своите пороци, алчност безхаберие, простотия и нарцисизъм, хванати за топките заради лакомията и тежкото си криминално минало и настояще.

Парламентът днес е един змиярник, в който битката между всички вплели се на кълбо отровни пепелянки, кобри, мамби и усойници е не кой ще направи нещо добро за държавата или да предложи алтернатива на властта, а да се докопа до подножието на софрата с държавния бюджет и облаги и само да цица до пръсване или да чака подхвърлени огризки от сития господар.

А над всички в змиярника една пекинска патица пляска с крила, за да въдворява ред в змийското кълбо.

Тези отвън като майчето и слави не просто не са никаква алтернатива. Тях задкулисните играчи са ги пуснали да загряват и са им дали надеждата, че някога при стечение на обстоятелствата ще ги допуснат до кълбото със себеподобните им в змиярника. Най-много на мястото на някой умрял от преяждане като Раданча или Каракачанската мастия, чийто тлъст труп бива изнасян веднага от сцената, за да не затруднява пълзенето на наличните актьори.

Единствено ги движи гладът и лакомията. Гладът и лакомията за постове и тлъсти парчета от държавната трапеза с мазни баници, печени прасета и милиарди за делкане.

Ще питате: А къде е ДПС в тази схема? Като нещо повече от партия ДПС е само с единия крак в схемата. С другия си крак ДПС е на друго място и може да си позволи хем да участва в цирка, хем да има друг по-благороден статут, различен от клоунадата с клоуните, пърдящите морски прасета, дресираните мишки, плъхове и настригани болонки.

С една дума всички се съобразяват и угаждат на ДПС, а ДПС се съобразява единствено със себе си и някои с други фактори (основно международни), за които ще говорим отделно.

Няма политически лидер от опозицията (БСП и каквото се е завъртяло из парламента) и гласовит техен представител, който да не е на втора тлъста копаня при властта.

Цялата опозиция е като един лъже Маршал с мундир от Сатиричния театър. Блажени да са верующите в този цирков зоомагазин с нелицеприятни твари, наречен за благозвучие на несведущите и наивните зрители “Български политически театър”.

И все пак за тези пърдящи, сумтящи и смърдящи лакоми говеда са гласували хора…

Тъжно, нали?

Николай Бареков

«