« Върни се назад Публикувано на 23.03.2014 / 14:37

ЦИНИЗЪМ! ЦЕЛУВКАТА НА МЕСТАН И БОРИСОВ Е НА ПАЛАЧ С ЖЕРТВА

 

„Срещата между Борисов и Местан в Кърджали прилича на онази целувка между Станишев и Местан на Орлов мост. Това е целувка между палач и жертва“, заяви Николай Бареков в „Денят започва в неделя“ по БНТ. Бареков изрази изумлението си от безпринципните съглашателства и коалиции на хора, които с участвали от двете страни на барикадата по време на Възродителния процес. И Борисов е бил участник в него, „убеждавал“ е българските мюсюлмани да си сменят имената, а сега се прегръща с Местан. Това е голям цинизъм. Проблемът е, че няма оценка нито на Възродителния процес, нито на други процеси“, заключи лидерът на ПП „България без цензура“.

Бареков повтори, че без да се следи кой от двамата е платил кафето в Кърджали е ясно, че сметката на тази среща ще я плати българският народ, но не изключи и хипотезата за бъдеща коалиция.  „Далеч съм от мисълта да развивам сега хипотезата за възможна коалиция между ГЕРБ и ДПС. Да, това е доста реален вариант,защото хората от ГЕРБ, най-вече г-н Борисов, държат да се върнат във властта и биха го направили, според мен, независимо на каква цена. Но тук проблемът е в друго. Проблемът е, че те седнаха да договарят на кафенце едно решение за Централната избирателна комисия, което всъщност ощети нас. Той подчерта, че на никого не му прави впечатление, че най-голямата извънпарламентарна партия отива на тези избори без нито представител в ЦИК, а ДПС и ГЕРБ са се хванали за гушата за един мандат.

Искам да покажа нов начин за правене на политика, каза лидерът на „България без цензура“.

Той обясни и защо е направил политическия си проект – „защото след Костинброд нямах друг избор, освен да се обознача политически“. Лидерът на ББЦ потвърди решимостта на своята формация, че на изборите на 25 май ББЦ ще търси максимална подкрепа от избирателите, с идеята след това да предизвика предсрочни парламентарни избори.

„Аз съм против всяка цензура в българската политика и срещу тази безалтернативна коалиция ДПС-БСП и ГЕРБ.

Който иска да свали тези три партии за дълго време от властта, да гласува и да избере „България без цензура“, заяви лидерът на новата партия, като допълни, че на вота ще си проличи дали хората ще предпочетат формацията му за алтернатива на статуквото.

Освен самият Бареков, в челото на евролистата на „България без цензура“ вероятно ще бъде и Любен Дилов-син, както и Драгомир Стефанов от „Гергьовден“, които вчера подписаха споразумение с партията на новия политик. „Аз съм си харесал от „Гергьовден“ и Драгомир Стефанов, и Любен Дилов. Ще ги предложа за листата. Аз също ще участвам в тази листа, надявам се да бъда водач и хората да ме припозная като водач и като лидер, както за момента стоят нещата“, каза той и напомни, че партията му ще каже последна кандидат евродепутатите си, но отсега е решено те да даряват до 80% от възнагражденията си на държавата.

Политиците трябва за известно време да спрат да крадат и да започнат да правят политика,коментира още Бареков по повод законопроекта „Чисти ръце“. Той допълни, че операцията „Чисти ръце“, инициирана от ББЦ, прокарва пътя на идеята за отпадане на банковата тайна за политиците.

Afera.bg

 

«