« Върни се назад Публикувано на 28.10.2023 / 8:39

ЦИК: НЕ СТАВА ДУМА ЗА ХЕШКОДА, РЕШЕНИЕТО НИ Е ВЪЗ ОСНОВА НА ИНФОРМАЦИЯТА ДАДЕНА ОТ ДАНС! НЕ СМЕ СИГУРНИ КАКЪВ СОФТУЕР Е ИНСТАЛИРАН НА МАШИНИТЕ СЛЕД ДЕЙСТВИЯТА НА ЗАМ. МИНИСТЪРА!

Заместник председателят на ЦИК г-жа Матева по бтв заяви, че не става дума не  за хешкода, сниман от зам.-министъра Михаил Стойнов от ПП, а ЗА ДЕЙСТВИЯ, КОИТО СА АБСОЛЮТНО НАРУШЕНИЕ И СА ЗАКОВАНИ ОТ ДАНС.

В НАРУШЕНИЕ НА ВСИЧКИ ПРАВИЛА ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪРЪТ НА ПП Е ИЗВЪРШИЛ ДЕЙСТВИЯ ДА НЕ СМЕ СИГУРНИ КАКЪВ СОФТУЕР Е ИНСТАЛИРАН НА МАШИНИТЕ!

От ЦИК казаха, че на машината не е принтер, а на нея се инсталира софтуер!

От ЦИК заявиха, че доклада на ДАНС е изключително притеснителен и друго решение не може да има освен да бъде изключен машинния вот от изборите.

Представителят на ЦИК заяви, че няма обяснение и за това, че ЦИК е взела решение машините да бъдат в складовете, а машините са пътували по места. ЦИК е сезирал моментално вътрешния министър и МВР и не е ясно защо не е изпълнено решението на ЦИК да бъдат върнати машините в склада.

Витанова каза, че ЦИК организира изборите, а не Сиела!, по повод протеста на ОИК – София, че ще се гласува с машини и чака Сиела да им ги достави.

Абсолютно безобразно бе поведението на двамата водещи на бтв, които абсолютно поръчково и глуповато повтаряха опорните точки в ефир на ПП, задайвайки от тъпи по-тъпи въпроси на представителя на ЦИК.

Afera.bg

«