« Върни се назад Публикувано на 07.11.2021 / 22:39

ЦИК НЕ Е ПОРЪЧВАЛА 228-ТЕ МАШИНИ ЗА ГЛАСУВАНЕ! ОТ КАКЪВ ЗОР МВР РАШКОВ ПАЗИ ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ НА „СИЕЛА“?! МУШЕНГИЯТА Е ПЪЛНА.

Позиция на ЦИК за откритите допълнителни 228 машини за гласуване:

От комисията са категорични, че не са възлагали закупуване и доставка на тези машини, които са били транспортирани от „Сиела Норма“ АД, заедно с машините, предмет на договора.

След узнаването за тяхната доставка ЦИК е изискала от „Сиела Норма“ информация относно тяхното предназначение, собственост и причините, поради които са били транспортирани едновременно с машините, закупени от Централната избирателна комисия, както и пълен опис със серийните номера на 228-те машини.

Централната избирателна комисия информира още, че незабавно след получаване на информация за доставени 228 специализирани устройства за електронно машинно гласуване до склада за съхранение на машините за гласуване в изборите на 14 ноември 2021 г., които не са предмет на договора между ЦИК и „Сиела Норма“ АД , е уведомила Държавна агенция „Национална сигурност“.

От ЦИК очакват „Сиела Норма“ да предостави изисканата информация, а всички компетентни държавни органи – информация за предприетите действия и извършените проверки.

Междувременно прокурор от Софийската градска прокуратура нареди на ДАНС да направи проверка в склада, в който се съхраняват машините за изборите, които ще се проведат другата неделя. Поискана е и информация от ЦИК.“

Оказа се и че 228 -те машини не били на Сиела, а на фирма Смарт Матик, а от границата са били охранявани от МВР и закарани в склад, също охраняван от МВР.

От какъв зор МВР Рашков охранява частна собственост?!

А след като и ЦИК категорично заяви, че тези машини не са изискани от нея, мушенгията е пълна.

„В името на държавността“ и „в синергия с дневния ред на САЩ“, както вика Румен Радев.

Afera.bg

«