« Върни се назад Публикувано на 18.01.2011 / 10:12

Цецотел

 

 

Поради ограничения бюджет на МВР Вашият разговор не се записва. Моля, обадете се по-късно. Вашият разговор е важен за нас.

Ако желаете да прослушате вчерашните си разговори, моля, натиснете 1.

Ако желаете да чуете разговорите със съпругата/съпруга си, моля, натиснете 2.

Ако желаете да чуете разговор на министър от кабинета, моля, натиснете 3.

Ако желаете да надникните в личния живот на съседа, моля натиснете 4.

За друго, или за връзка с дежурния в РПУ, моля, натиснете 9.

Скоро ще чувате това когато се обаждате на 166, за проверите сметката си на най-новия оператор в България „Цецотел“. От компанията обявиха, че на преференциални оферти ще се радват министри, депутати, шефове на агенции, всички държавни чиновници и собственици на големи частни фирми.

Скоро новините в тази държава ще се съобщават по телефон, в разговор между премиера и шефа на агенция „Митници“, така и така всички, всичко разбираме.

Скоро в България ще има монопол на новият мобилен оператор „Цецотел“. И тогава КЗК няма да се намеси. Защото другото име на подобен монопол, в цивилизования свят е диктатура. Ситуацията е проста. Както се казва – чисто и просто като къпан милиционер. В случая или министър-председател, или МВР-шеф.

Всъщност, двете ключови правила за живот в България са:

1.     Никога не оставай без питие.

2.     Никога не оставай без питие.

Тази цялата действителност започва да прилича на доста кофти комедия на абсурда. С покъртително зле избран актьорски състав. На който е необходимо непрестанно да му се подсказва … по телефона. И не, не питайте дали има надежда за хората в България. Има… Всички ние се надяваме някой ден да се махнем от тук. Да изключим мултимедията и да дишаме дълбоко.

Това управление, драги дами и господа, е записано на диск с ниско качество. Тази държава съществува като торент. И всеки нелегален потребител може да натисне бутона “download” и да полюпи семки, гледайки сеир. Всеки може да получи флашка със запис на нечий телефонен разговор. И всеки може да размаха СРС-та, които уличават трети човек за едно или друго. В тази държава няма невинни. Всички сме виновни за нещо. Защото просто начинът ни на живот го изисква. В тази държава ако свърши алкохолът и изтрезнеем докато гледаме новините в 20 часа, ще настане революция. Хубаво е, че това никога няма да се случи. Българинът е пиян по презумпция. Той гласува като пиян, живее залитайки, ляга си след ракия и салата.

И заслужава именно това – да има едно зорко око, което винаги следи да не вземе да изтрезнее. Да следи в какви пози чука жена си и кога прескача до съседката.

Тази държава съществува в ефира. Между клетките на мобилните оператори. Тя е малко микрофонче, в ръцете на бивши и настоящи ченгета. В нея се случва Бойковизмът. Който е нов вид мобилна политика. Бойковизмът се лее от от разговорите на премиера с неговите министри, от министрите с шефовете на агенции, от шефовете на агенции към депутатите. Бойковизмът има нови правила – назначения се с параф на визитка и телефонно обаждане. Ако Бойковизмът продължи да вирее мултимедийно всички ще започнем доброзорно да се абонираме за „Цецотел“ и тогава ще почне такъв живот, че само си викам „Дано!“.

Между телефонните разговори у нас се строят магистрали. Ако не си сменим телефонният оператор, сами ще построим магистралата на вечността. Една такава живяхме – 45 години. Тази ще е доста по-дълга. Не за друго – техниката е по-съвременна, иначе прийомите са същите.

Когато магистралите свършат, Бойко Борисов ще пусне обществена поръчка и за Млечния път.

Както преди няколко месеца каза шефката на парламента Цецка Цачева: “Да, през тоталитарните общества може ли някой да отрече, че има и неща, които са позитивни и са добре направени? Магистралите на Хитлер…”

Като за край на този текст ми се вижда уместно да цитирам американския журналист О’Рурк, който преди 30-тина години е казал: Правителството не само е огромно, глупаво и алчно, не само си вре носа във всички ъгълчета на живота ни – всичко това можем да понесем – същинският проблем е, че то е досадно.

Именно по тази причина си изключвам телефона, въпреки че други от мое име сключиха договор за четири години с „Цецотел“.

 

Варвара Войнова

http://argumenti-bg.com

 

«