« Върни се назад Публикувано на 17.01.2011 / 23:06

Цецко Вътрешния знаел, че ще има атака, ама през април, избързали били

 

 

Ето и част от интервюто:

„Анализирайки цялостната ситуация, има едни и същи цели, които си поставят както част от опозицията в парламента, така и организираната престъпност. Целта е дискредитирането и махането на това правителство. Разбира се, всичко това, което в момента ни се прави като сценарий, го знаехме. Знаехме, че има стъпки, които плавно и настъпателно трябва да бъдат реализирани.

Знаехме, че се готвят удари по наши представители в парламента, които са на ключови места в комисиите. Не случайно са подбрани Менда Стоянова, Искра Фидосова и други депутати. Не са случайни и атаките срещу вицепремиерите – Дянков още преди година, сега срещу мен. Планът беше тази атака към силните фигури в ГЕРБ да продължи до април-май. Тогава трябваше да бъде нанесен този удар срещу премиера Борисов, с който сега избързаха.

-А защо избързаха?

– Защото излязоха неща, които те не очакваха. Това са позицията на правителството за досиетата, за дипломатите, съпричастни към бившата ДС. Оказва се, че за 20 г. не е могло да се създаде ресурс от дипломати, които да представляват външната политика на страната и да не са били част от ДС.

Другият важен момент е установената фалшифицирана подписка от РЗС, в която е боравено с личните данни на хората. Същественото тук е по какъв начин е структурирана да се проведе и да бъдат написани тези лични данни. Сега искаме да установим каква е базата – данни, с която тези хора са боравели, за да разполагат с три имена, ЕГН и домашни адреси. Фалшифицирането на подписите също е изключително тежко престъпление.

По този скандал трябваше да има отговори, но тъй като смислени обяснения не можеха да бъдат дадени, явно е взето решение да се предприеме нова атака.

Когато излязохме с позицията за досиетата, знаехме 10 дни предварително, че ще ни атакуват с информацията за принадлежността на Цветан Цветанов към ДС. Всички много добре знаят – на мен ми беше правена проверка като депутат и министър. Но това е пак формата, с която карат 2-3 дни вътрешният министър да се обяснява. Тук искам да благодаря на Комисията по досиетата, че излезе с бързо и обективно решение. Това затвори тази тема и в момента беше важно да се пуснат някакви записи, в които да се удари премиерът. Пак подчертавам, че това беше предвидено за април – май.

– Защо тогава?

– Заради истинското начало на предизборните кампании.

Всичко, което в момента наблюдаваме, е генерирано от сили, които винаги, когато е имало устрем нещо да се промени, веднага се сплашвали съответните управляващи. И те са минавали към някаква пряка зависимост от тези, които манипулират публичното пространство с подобни записи.”

Не пускаме цялото интервю, защото отговорите в него са толкова скучни и схематични, като че ли четете „Работническо дело”.

Afera.bg

«