« Върни се назад Публикувано на 12.03.2014 / 19:08

ЦЕНЗУРА И ЧИСТКА В BTV. МАРГИНАЛИЗИРАТ „ЛИЦЕ В ЛИЦЕ”.

 

Противно на всякаква бизнес и медийна логика новото ръководство на BTV на практика унищожава най-рейтинговото публицистично предаване „Лице в лице”. От понеделник, 17 март,  „Лице в лице” ще се излъчва само в 30 минути. До момента продължителността на предаването беше час и половина. На мястото му ще се излъчва турска сапунка, разкри АФЕРА от свои брилянтни източници. „И нас ли напазарува Борисов, както това направи с Нова телевизия?”, питат се в нюзрума.

Противно на всякаква бизнес и медийна логика новото ръководство на BTV на практика унищожава най-рейтинговото публицистично предаване „Лице в лице”. От понеделник, 17 март,  „Лице в лице” ще се излъчва само в 30 минути. До момента продължителността на предаването беше час и половина. На мястото му ще се излъчна турска сапунка, разкри АФЕРА от свои брилянтни източници.

АФЕРА научи, че предаването всеки ден изкарва по над 60 000 лева от рекламата. Очевидно решението е политическо и цели маргинализиране на предаването, което е безспорния лидер в публицистичните предавания.

Съобщението за бруталната промяна е получено от „Програмната дирекция” по имейл.

Източници от нюзрума съобщиха за АФЕРА, че Павел Станчев и Венелин Петков директно демонстрират своите политически пристрастия и в нюзрума се питат Борисов дали не ги е напазарувал и тях, както направи с Нова телевизия.

АФЕРА припомня, че от миналата седмица bTV  на практика няма и късни новини, след като те бяха преместени в 23,30часа.

Afera.bg

«