« Върни се назад Публикувано на 14.02.2011 / 11:12

Цвятко Цветков захлупи медийно Атанас Атанасов

 

 

Атанасов си изрецитира урочето. Представи се като говорител на Командира. И вкара в медийната канализация смешния пласмент, че се бил „еманципирал” от Костов. Цветков се показа като много по-независим от партийните директиви на Станишев. Всъщност май по-скоро Цветков спуска инструкциите на Станишев.

Прогнозата на Атанасов за отстраняването на Цветанов е по аналогия – с разкарването на Петков, разбира се. Атанасов не си пада по „външните фактори”. И не ги отчита в анализите си. За разлика от Цветков. Но този път и той разду гръмко, че Борисов може да не отстрани точно сега Цветанов заради натиска от всички страни и поради прословутия си инат.

Всъщност в понеделник Цветков имаше всички основания да се облегне на любимите си „външни фактори” – Джеймс Уорлик пласира поредния сигнал, че американците в София няма да приемат резки движения от Бойко Борисов. Цветков е ненадминат по тази писта. Той наистина познава Борисов отдавна. Нещо повече. Помагал му е. Не само по линия на президента…Нима не точно Цветков не дирижираше някои от най-полезните медийни контакти на Борисов..? Обаче.

Безпардонно-манипулативният „анализ” кой има интерес от взрива в София дали не превръща Цветков в петоразреден шестак от някоя пенсионерска градинка?! Раздувките му, че управляващите имали интерес да праснат офиса на редакция, за да се оплачат на еврокомисарите, са истинска шесташка порнография.

Цветков твърди, че познава Борисов. Но от тези „съждения” не личи. Борисов ужасно се срахува от западняците, Цветков, до кататония се плаши, вцепенява се мигом и тутакси го избива на резки каратистки движения – дотам, че да подкара Сесилия Малмстрьом навън, преди да хукне неджентълменски на метри преди нея и да я остави ошашавена за миг пред журналистите.

Цветков сам си решава кога и как да се представи като добронамерен смешко. Разбира се, че двете основни версии трябва да се огледат от всички страни. Но контрадезинформационните усуквации с привкус на близък контакт с екстрасенси едва ли са по-професионални от жалките опити да се внуши, че Борисов бил знаел, защото някой като Тодор Великов го бил предупредил. Атанас Атанасов е напълно прав – „знаели”, а пропуснали елиминирането на камерата в съседство.

 

www.bgsniper.com

 

 

 

«