« Върни се назад Публикувано на 24.01.2014 / 11:45

ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ: НЕПРИЯТНО МИ Е ДА КОМЕНТИРАМ ЦВЕТАНОВ, КОЙТО ОБЯВИ ЖУРНАЛИСТИТЕ, СЪДИИТЕ И ЦЯЛАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА, ЧЕ ОБСЛУЖВАЛИ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ!

 

„Неприятно ми е да коментирам Цветан Цветанов. Човек, който обяви, че журналистите, съдиите и цялата съдебна система, че обслужват организираната престъпност, който обяви лекари за убийци от трибуната на Народното събрание, а след това се оказа, че няма основание за това? Ако някой има съмнения, че това, което казвам, не отговаря на истината, може да повдигне въпроса във вътрешната комисия в Народното събрание. Ще излязат интересни неща”, заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев в парламента.

„Има ли подслушване на политици? Аз винаги съм имал ясно позиция по въпроса. Има дело, което се води в момента, и становище на прокуратурата, че ще бъдат повдигнати обвинения . За кратко време са разработени и приложени мерки, гарантиращи законността на използването на специални разузнавателни средства. Мога да ви уверя, че при всеки един конкретен сигнал за незаконно подслушване, ще има разследване. Смятам още, че появилите се в медиите SMS между тв водещата Люба Кулезич и Бойко Борисов не са от подслушване. Всички замесени отрекоха автентичността на съобщенията. Всеки един от участващите в комуникацията също да ги разпространи. Близки хора може да са имали достъп до телефоните. По въпроса не бива да се прави истерия, след като няма никакви факти за подслушване на Люба Кулезич.”, каза още Йовчев.

Afera.bg

 

«