« Върни се назад Публикувано на 08.01.2014 / 19:32

ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ НАБУТА НОВО НЕДОНОСЧЕ, ЛАПАЩО ДАНЪКОПЛАТСКИ ПАРИ, С ПРЕТЕНЦИОЗНОТО НАИМЕНОВАНИЕ „РАЗУЗНАВАТЕЛЕН БОРД”

 

Вътрешният министър Цветлин Йовчев, известен по варненските морски ширини като „Бастуна”, а в спец-средите като „хабилитиран интригант”, пръкна ново недоносче, което ще цица народна пара за тоя дето духа поръчковите му „справки” и „анализи”, с които е прочут в контра-разузнаването. Благодарение на безсмислените спец-упражнения, Цветлин Йовчев създава „Разузнавателен борд с дискусионен характер” към премиера. Борда ще бъде спомагателно звено към Съвета по сигурността. Това, според Йовчев,  щяло да е мястото, в което ще се провежда „професионалният дебат“ по темата сигурност.

„Разузнавателният борд е един формат като спомагателно звено към Съвета по сигурността. Съвета по сигурност като цяло е в основата на целия механизъм на управление на зашита на националната сигурност. Като към Съвета по сигурност той е консултативен орган към Министерски съвет и министър-председателя. Т.е. той ще прави всичко необходимо, за да подпомогне министър-председателя при вземането на решения. Към него, за да може да функционира добре, ще има три звена. Едното е аналитичното, което ще събира цялата информация, ще организира процеса по събиране, съхранение, обработване на тази информация. Там ще се решава какви да бъдат приложенията, за кого да бъдат направени, кои ще бъдат адресатите. Там ще се дефинират заплахи за националната сигурност, там ще се предлагат и решения. Друг формат е т.нар Разузнавателен борд – той няма да има никакви изпълнителни правомощия, не може да има разпоредителски функции. Това е формат, в който може да се осъществи процес дискусия за това как точно поставените цели и задачи от министър-председателя могат да бъдат планирани, осъществени и реализирани. Там е необходимо наистина да има такъв експертен формат, защото трябва експертите, специалистите да подготвят този план. Защото те дискутират въпросите, свързани с взаимодействието и координацията между службите и това ще бъде само един формат, в който да се осъществи професионалният диалог – по какъв начин ще се изпълнят целите. Предвижда се още едно звено – Ситуационен център – мястото, при което ще има възможност министър-председателят при възникване на кризисна ситуация от национално значение, да отиде и да получи цялата информация, да има връзки с всички необходими звена“, каза още Йовчев.

Нещо разбрахте ли от цялата тая плява от фризирани думички и празнословия?

Не ви и трябва.

Истината е, че Цветлин Йовчев продължава да играе интригантската си игра, слагайки ръка върху службите в пакет. Както АФЕРА още от първия ден на това правителство прогнозира, точно „Бастуна” ще е лицето, което ще торпилира тази власт. В полза – на кой, кой, кой, кой?

Ясно е на кой. Жалкото е, че последните, които ще разберат отговора ще са Делян Пеевски, Ахмед Доган, Сергей Станишев. Драшков го изключваме с ирония, защото той копа на нивата на брат си.

Afera.bg

«