« Върни се назад Публикувано на 19.03.2014 / 13:46

ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ ДОСУЩ КАТО ЦВЕТАНОВ ПО АКЪЛ: ПОДКРЕПИЛ БИЛ DEA!

 

„Вътрешният министър Цветлин Йовчев e подкрепил предложението на заместник-директора и директор по операциите на ДЕА да се обсъди възможността за създаване на специални съвместни екипи”, съобщават от пресцентъра на МВР.  Томас Хариган и вицепремиерът Цветлин Йовчев провели среща в рамките на работната визита на българската делегация в САЩ.

„Още в самото начало на срещата зам.- директорът и директор по операциите на Агенцията за борба с наркотиците /ДЕА/ Томас Хариган е изказал благодарност за изградените през последните години двустранни отношения и е дал висока оценка за съвместната операция (с участието и на френските правоохранителни служби) при която през февруари 2014 г. бяха заловени 1 400 кг кокаин. Йовчев е запознал домакина с реформата в сектор „Сигурност“ и визията на правителството по отношение на противодействието на организираната престъпност, в т.ч. наркотрафика и съпътстващите го престъпления. Той е подкрепил предложението на Томас Хариган да се обсъди възможността за създаване на специални съвместни екипи между ДЕА (посредством регионалния офис в София), МВР, ДАНС и Агенция „Митници“ – МФ с цел задълбочаване на двустранното оперативно сътрудничество. По думите му подобна инициатива само би допринесла за по-висока ефективност и резултатност. В хода на разговора са обсъдени двустранните отношения на стратегическо ниво и са набелязани конкретни мерки за задълбочаване и разширяване на сътрудничеството. Дискутирани са съвременните тенденции в наркотрафика и методи за неговото противодействие, особено внимание е отделено на необходимостта от всеобхватно международно сътрудничество в оперативната сфера. В края на срещата Йовчев е отправил покана към Хариган, както и към директора (администратора) на ДЕА Мишел Лионхарт, да посетят България в удобно за тях време през 2014 г. Поканата е приета със задоволство от американска страна.”, пише още в съобщението.

Цветлин Йовчев бил подкрепил съвместни екипи с DEA?

Има си хас да бе казал – не ги подкрепям.

Тия истински си повярваха и ни взеха за идиоти, че Цветлин Йовчев може да направи нещо друго в САЩ, освен надупен на килимчето да козирува.

Afera.bg

 

«