« Върни се назад Публикувано на 11.02.2014 / 8:38

ЦВЕТАНОВ – ПОЗОРНО ЖАЛЪК СЛЕД КАТО ПЕЕВСКИ ГО „ПРОСНА ПО ОЧИ“

 

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов направи позорно жалък опит да се обясни след вчерашната шокираща изповед на Делян Пеевски. Цветанов не помнел какво точно станало на срещата в кабинета му между него, главния прокурор Сотир Цацаров и Пеевски. Обаче „не можел да интерпретира“, а пък Пеевски „интерпретирал“. Цветанов, очевадно гузен, драпаше да се измъкне от позата, с която Пеевски го „просна по очи“.

„Не познавам Киро Японеца и Йоско и е несериозно е да се твърди, че съм молил Пеевски за услуги“, изхленчи Цветанов. Той хич не можел да си обясни и това как медиите на Пеевски го хвалели, пък нещо се случило и нещата се обърнали. Не знаел защо така се получавало, милият Цветанов.

Цветанов поддържаше мантрата за това, че държавата се управлявала от „задкулисие на олигархията“ и от „лицето на мафията“. На въпрос кой е лицето на мафията, Цветанов се овъртоли в умопомрачителни мисли и накрая изтърси името на Делян Пеевски, което иначе се опитваше да избегне.

„Не съм молил Цацаров да назначава Ася Петрова. Това и те двамата го заявиха в интервю. С Петрова се запознах по време на делото „Килърите“. Цацаров доведе Пеевски в кабинета ми. С тях си говорихме общи неща“, каза още Цветанов и заяви, че Сергей Станишев предложил Пеевски за шеф на ДАНС, вероятно мислейки си, че това ще прозвучи като „Лъки Лучано от Горе предложи Пеевски“.

Бившият вътрешен министър нямал тайни и бил готов винаги да влиза в телевизионно студио, при което зрителите се прекръстиха три пъти. И духнаха свещта.

Afera.bg

 

«