« Върни се назад Публикувано на 02.03.2014 / 11:14

ЦВЕТАНОВ ДАЛ НА ВАЛЕНТИН ЦОНОВСКИ „ОПЕРАТИВНА СВОБОДА”. ЛЮБИЦА КУЛЕЗИЧ, НАПЪЛНО НЕВЧАСОВА, ОБВИНИ „НЕПРИЯТЕН САЙТ”, ЧЕ ПОДМЕНИЛ ТРУПА ПО ДЕЛОТО „ГРАНИТИ”

 

Всеки, който е гледал „топ” антимафиота Валентин Цоновски, „изритан от МВР”, по думите на Любица Кулезич, си е направил изводите за този човек. Любица Кулезич очаквала „все пак някой да осмисли рещението си и да върне на работа Цоновски в МВР”. Дори нямахме намерение да пишем след пропагандната защита за Цоновски от страна на Любица Кулезич, най-вече защото двамата са си лика – прилика.

Но сме длъжни да уточним нещо, което развя абсолютно лъжовно невчасовата Любица Кулезич, когато се пъне да разтегне лифтингова физиономия и да говори по дела и разследвания, от които няма никакъв хабер. Освен онзи, продиктуван и от Цветанов, Цоновски и сие.

„Един изключително неприятен сайт, няма да го споменавам, защото е маргинален, Ви обвинява, че сте сменили и подменили трупа на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов по делото „Гранити”…”, рече Любица Кулезич на „топ” Цоновски.

Сайта естествено е АФЕРА, въпреки че Любица Кулезич не го споменава, не защото е маргинален, а защото ще и праснем такъв иск, че ще и замръзне усмивката.

АФЕРА никога не е писала, че трупът на убития бизнесмен Стоян Стоянов от делото „Гранити” е сменен, или подменен, по думите на „информираната” Любица Кулезич.

АФЕРА е изнесла на показ какви безобразия е свършил Валентин Цоновски по време „на мероприятие”, както той се изразява.

А именно:

„….Стоян Петров е и изключително неудобният очевидец на зам-шефа на ГДБОП Валентин Цоновски, който заедно с него извършва НЕДОПУСТИМО, НЕЗАКОННО И ПРЕСТЪПНО изравяне на трупа на убития Стоян Стоянов.

От СРС по делото се вижда как шефа на „Терор” в ГДБОП Валентин Цоновски „се уморил”, Руслан от БОП също „се уморил” и те дали на Стоян Петров да копае и да разкопава като остави ДНК- то си по гроба и останките на Стоянов. „Професионализмът” на бопаджиите е съкрушаващ: първо, Стоян Петров може да ги убие с лопатата, той и без това е обвинен за двойно убийство във Варна. Второ, можели са да го „самоубият”, но още очевидно не е бил дошъл момента Стоян Петров да напише: „чух от умрелия Манол”, за да могат да обвинят Галин Костов и Станислав в поръчителството на убийство. Трето, никога не е късно да си го „самоубият”, защото Стоян Петров го държат в Бургаския затвор, въпреки че трябва да излежава присъда във Варненския затвор.

 „Разкопките” на полицаи и заподозрян нямат аналог в световната практика!

Не присъстват поемни лица. Антимафиотите не се обаждат изобщо на дознател. Няма жълта лента около местопрестъплението. Няма експерт БНТЛ, или от друга лаборатория. Няма съдебен лекар. Няма фотограф, или видеозаснемане, но пък се чува как копаят, смеят се, подават си лопатите, уговарят се как да излъжат дознателя, че ловци били открили трупа, даже говорят, че може да мине лъжата им, защото ловния сезон бил започнал. Валентин Цоновски ГДБОП и Руслан Димитров от сектор БОП –Бургас, който се явява подчинен на Цоновски, заедно със Стоян Петров – обвиняем за 2 убийства и 5 пъти осъждан, разкопават и заравят трупа на Стоян Стоянов. От СРС-тата по делото се вижда, че на дознателя ченгетата му се обаждат час и половина след първото отравяне. Дознателят почва огледи в 17.50 часа, а Цоновски и компания още в 14.50 часа са приключили. По снимките и СРС-тата, които са приложени по делото, ясно се вижда, че са го заровили. Вижда се само част от черепа – всичко друго е напълно заровено. А може и тялото да е било изцяло заровено и снимките да са след второто изравяне?! Точно Стоян Петров е очевидецът на безобразието.

На следващия ден, 9.10.2009 г., Стоян Петров в нарушение на закона е пуснат под „домашен арест” от прокурор Кипрова от Варненската окръжна прокуратура. Това става след нареждане по телефона плюс последващо писмо от шефа на ГДБОП Станимир Флоров.

До 10.02.2010 г., или цели 4 месеца, Стоян Петров не е привлечен като обвиняем. Защо, ако наистина той им е показал гроба? Защо са му позволили да копае и да оставя свои следи, ако е бил заподозрян? Как така Стоян Петров безпрепятствено излиза от България с личните си документи? Защо не е обявен за издирване чрез ШИС, Интерпол, с европейска заповед за издирване от Бургаска окръжна прокуратура и Бургаска апелативна прокуратура? Стоян Петров се намира необезпокоявано в Испания с личните си документи до 11.03.2011 година, когато е задържан след присъдата му от Варненския окръжен съд, както и след пускането на европейска заповед за арест от Варненска окръжна прокуратура по друго дело за грабеж. „Те ме пуснаха и те ме върнаха”, казва Стоян Петров.”

Писали сме достатъчно за професионалните подвизи на Валентин Цоновски.

„Аз знам, че са плащани и пари, за да се пишат гадости в някои сайтове и вестници”, изрецитира Любица Кулезич.

Излишно е да се отговаря на Любица Кулезич, която след всяко предаване предиханно дава „право на отговор” на поредната драматургично изтипосана от нея правилно подбрана от пропагандната машина „мишена”.

Що се отнася за Цоновски, екрана показа всичко. Той бил изгонен от МВР, заради това, че било „внушавано, че е човек на Цветанов”, ама Цоновски хич не съжалявал, че бил работил по времето на Цветанов, защото Цветанов му „дал оперативна свобода”.

Дай Боже, България никога повече да не попада в ръчичките на подобна „оперативна свобода”.

Afera.bg

 

 

 

 

 

 

«