« Върни се назад Публикувано на 26.02.2014 / 15:09

ЦВЕТАНОВ ГОВОРИ ЗА ПРОПАГАНДА. Е, НЯМА ТАКЪВ НАГЛЕЦ!

 

„Това, което е безспорно, има задържани огромни количества наркотик, защото 1,4 тона е сериозно количество. Въпросът е, че под тази операция има много политическа пропаганда. Една седмица или няколко дни преди това е имало задържани количества хероин в Холандия, които преди това са преминали през българската граница. Един от основните пътища на хероина е т.нар. „балкански път“. Това е съвпадение на тези задържани количества, а забравихте да питате: Как така всъщност са влезли тези огромни количества хероин безпрепятствено през страната, и са заминали и са стигнали до Холандия? Това е липсата на всякаква политическа воля или професионална адекватност, за да може да се противодейства на тези неща.

 Във всяка една операция, която е провеждана, всяка информация и сигнали винаги са проверявани максимално, за да се търсят конкретни връзки или лица, които са съпричастни към даден канал. За „Кокаиновите крале“ през 2008 г. е имало теч на информация от българските власти. Внушенията, които се правят – едва ли не, че Орлин, че Данчето Фандъкова, че нашият председател Борисов и аз, като бивш вътрешен министър, сме имали някакво отношение да покровителстваме когото и да било. Няма такова нещо.

През 2008 г., когато италианските власти споделиха тази оперативна информация и подготовката за тази реализация, операцията била провалена поради изтичане на информация от българските власти, които са участвали в подготовката й. 2012 г. убедихме италианските ни партньори, че ситуацията е коренно променена и вече нямаме този теч на информация. Увеличихме информационния обмен с нашите европейски партньори. Имаше безспорни доказателства от разследването, което беше направено от италианските карабинери в партньорство с България и другите евроатлантически партньори, се стигна до тази успешна операция и вече има осъдителни присъди на първа инстанция. По повод твърденията на Мерджанов, по-добре да го попитате – а защо 2008 г. не го направихте.”, заяви Цветан Цветанов.

АФЕРА призовава службите и прокуратурата да се сезират по нейните публикации за „италианските власти” и Джорджино да дойде в България, за да разкаже ИСТИНАТА за онова, което знае за „работата” на Цветанов, Флоров и Борисов.

 

Afera.bg

«