« Върни се назад Публикувано на 10.11.2014 / 23:09

Цветанов & Борисов дойдоха пак на власт и изчезнаха тефтерчетата на Филип Златанов!

Филип ЗлатевИзчезнали са двете тефтерчета с указания кой да бъде „ударен“ и кой „оправен“ на Филип Златанов – бившия шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, пише в. „Труд“. Тефтерите били откраднати от личния автомобил на вещото лице Стефан Бенчев, който трябвало да им направи експертиза. Апашите отмъкнали черната кожена чанта на Бенчев, в която освен тефтерчетата имало документи и 180 лева. Кражбата е станала миналата сряда в София, докато експертът отивал да върне тефтерите в следствието.

„Да, така е. Няма ги документите, но повече нищо не мога да кажа, има си полиция. Нямам намерение да давам обяснения по телефона“, коментира вчера Бенчев пред „Труд“.
На 16 октомври Софийският апелативен съд назначи графологична експертиза, която Бенчев трябваше да направи на оригиналните тефтери. Оказа се, че предишната експертиза върху ръкописите, в които освен указания се срещаха и инициалите на политици като И.Ф., Б.Б. и Ц.Ц., била правена върху ксерокопие от ксерокопие на тефтерчетата.
„Стигнал съм донякъде с експертизата, но имаше много сложни въпроси, а после изведнъж поискаха да се върнат документите в следствието“, заяви експертът. Той не пожела да гадае дали черната чанта в колата му е открадната целенасочено заради тефтерите или крадците са търсили само пари и ценности.
По случая експертът вече е дал обяснения в полицията. На въпрос дали се притеснява за личната си сигурност, Бенчев отговори: „Защо да се притеснявам, не знам какви са причините за станалото“.
На първа инстанция Филип Златанов бе осъден на 3 години и половина затвор. Според запознати изчезването на тефтерчетата и липсата на заключение по назначената графологична експертиза може да срине делото.
Процесът срещу Златанов в апелативния съд ще се гледа на 20 ноември, информира още в. Труд.
Това е положението. Върнаха се на власт и започнаха мушенгиите.
Afera.bg

 

«