« Върни се назад Публикувано на 19.07.2017 / 14:46

ЦАЦАРОВ: ПОВЕДЕНИЕТО НА МАРЕШКИ Е НЕДОСТОЙНО! ЗАСТАВАМ ИЗЦЯЛО ЗАД ПРОКУРОР ВИОЛЕТА РАДЕВА!

СОТИР ЦАЦАРОВ„Недостойно е Веселин Марешки да обосновава собствената си невинност с хвърлянето на клевети срещу наблюдаващия прокурор. Разбирам правото на всеки обвиняем да защитава себе си, то не може да бъде отречено, както по смисъла на наказателно-процесуалния кодекс, така и публично. Не съм гледал г-н Марешки /б.р. на АФЕРА – днес Марешки по bTV наговори невъобразими глупотевини по обвиненията срещу него, повдигнати от прокуратурата/, но от всичко, което разбрах, което е казано, разбирам, че тук не става дума за защита, а на моменти за откровени клевети. Да се обосновава собствената невинност с хвърлянето на клевети върху наблюдаващия прокурор на делото е най-меко казано невъзпитано, а най-откровено недостойно. Недостойно за мъж, за член на парламента. Познавам много добре работата на прокурор Виолета Радева, твърдя, че това е прокурор, който за времето, в което е работил в Прокуратурата няма нито едно нарушение, нито едно дисциплинарно наказание. Ако е решил, че като депутат, мъж, гражданин, това е нормалната позиция на защита – хвърлянето на клевети върху наблюдаващия прокурор – сбъркал е както институцията, така и личността на колежката. Негов е изборът.

Недостойно е поведението на г-н Марешки към наблюдаващия прокурор.Аз като главен прокурор заставам изцяло зад действията на прокурор Виолета Радева.

Г-н Марешки казва „искат да ми вземат бизнеса, изнудват ме“ и, когато следва снемане на обяснение  играем театъра „не помня, не зная, не искам да кажа“. Днес в 14 часа Марешки трябва да се яви и да каже, кой го притиска да се откаже от петролния бизнес. Ако и този път се повтори същата сценка, сами може да си направите изводите.

Марешки да спре да хвърля чернилка върху колегите ми, а думите му към мен определям като комплимент, че нямал никакво доверие на главния прокурор, дори щя да се притесня, ако беше противното. Не знам обвиняем, който е хвалил прокуратурата. И аз мога да прочета няколко думи от изявленията на пострадали или негови думи за пострадали от протоколи при разпити, тъй СРС-та по делотото е повече в полза на обвинението, отколкото на Марешки“, заяви главният прокурор по повод коментарите на Марешки колко е „невинен“ и „неудобен“, изречени по bTV днес.

Afera.bg

«