« Върни се назад Публикувано на 19.09.2014 / 12:27

Цацаров: От КТБ са се възползвали някои политически партии. Истината за КТБ няма да остане скрита!

Сотир Цацаров„Молбата за екстрадиция на Цветан Василев е пристигнала в Сърбия днес, а вчера е подписана. Днес трябва да стане ясно решението на сръбския съд. Засега върви процедура по екстрадиция, но Василев има право да обжалва. Има срок, който ще бъде определен от сръбския съд, той не е в нашите правомощия.

В момента на Василев е повдигнато обвинение за длъжностна присвояване на 206 млн. лева. КТБ е една банка, изкуствено отглеждана и станала много удобна. От нея се са се възползвали някои политически партии. Аз ви гарантирам, че истината за КТБ няма да остане скрита, но тя няма да бъде изнесена на пресконференция на политически партии, а в съда. Тогава ще стане ясно кои са политическите партии, които са се възползвали от банката.
Има два сюжета за решаването на въпроса с КТБ. Всяка банка, която има проблем може да стигне до фалит. Вторият сюжет е – грижливо отглеждана банка под похлупак, която е била удобна за всички, но не може да гарантира депозитите на хората. Банката е толерирала определени структури, но държавата трябва да гарантира парите на вложителите“, заяви главният прокурор Сотир Цацаров в Пловдив.
Afera.bg

«