« Върни се назад Публикувано на 07.05.2014 / 8:11

ЦАЦАРОВ ОТНОВО ДАВА ПРОКУРОР СВЕТЛОЗАР КОСТОВ НА ВСС – ОКАЗВАЛ НЕДОПУСТИМ НАТИСК ВЪРХУ ПРОКУРОРИ!

 

Второ поред предложение за наказание на шефа на спецпрокуратурата Светлозар Костов внася Сотир Цацаров във Висшия съдебен съвет. Дисциплинарната санкция се иска за оказване на натиск над подчинени по конкретно дело, съобщава в. „Преса“. Предложението на Цацаров ще бъде разгледано идната седмица, на 15 май.

Прокурор Светлозар Костов, известен с прозвището „кънкьора”,  стана повод за рекорд, след като 11 от членовете на ВСС поискаха свалянето му от отговорния пост. На 10 април съветът образува дисциплинарно дело срещу шефа на спецпрокуратурата.

Сега Цацаров не предлага конкретно наказание за това, че Костов е оказвал натиск над подчинените си Андрей Андреев (който е и зам.-шеф на спецпрокуратурата) и Детелина Ганчева. Данните са излезли наяве при проверката на Инспектората на Върховната касационна прокуратура.

Първото дисциплинарно дело срещу Светлозар Костов е след жалби също на негови подчинени за „потресаващата работна атмосфера“ в спецобвинението, последвана от проверка на Инспектората към ВСС. Той установи шокиращи данни за нарушаване на случайния принцип при разпределението на делата и манипулирането на системата.

Afera.bg

«