« Върни се назад Публикувано на 25.11.2014 / 15:41

Цацаров немедлено да намери читави защитници в медиите. Бранителите му са или продажници с пияндурски физиономии, фъфлещи в сутрешните блокове нелепици, или истерясали „медийни метежници“.

Обама и Борисов„Д. Пеевски“ х 4 може да взриви Задкулисието. Борисов се потопи, чака Цв.Цв. с инструкции от САЩ.
Сотир Цацаров немедлено трябва да намери читави защитници в медиите, иначе скоро няма да може да си изпълнява успешно задълженията. Бранителите на С.Ц. в момента са или продажници с пияндурски физиономии, фъфлещи в сутрешните блокове нелепици, или истерясали „медийни метежници“. На техния фон медийните лица на протестърите изглеждат спокойни и хладнокръвни. Изявлението на С.Ц. е изпъстрено с инициали – може ли да „говори“ така прокуратурата?! „Десетката“ станала „Д.П.“, а И.Ф. си общувала с Е.Д. и с „Десетка“. Кашора. „Д. Пеевски“ пък бил изписан поне четири пъти по този начин в тефтерчетата. Леле, леле – „Д.Пеевски“ х 4. Тази „рисунка“ има потенциал да взриви Задкулисието.

Кадрите на Прокопиев призовават С.Ц. – „Господин Цацаров, хората не са идиоти! Не ги подценявайте.“. Какво се случва? Атакуват главния прокурор. Бият и по „Д.П.“. Какво стана с коалицията „ППП“? Цветан Василев май е халюцинирал… „Вие сте отговорен за действията на единната и централизирана прокуратура и тя, да припомним, по конституция следи за върховенството на закона. Не ни подценявайте! Международният авторитет на прокуратурата, от който всички са се стреснали и затова Ви критикуват (според „Труд“), няма стойност на фона на това, което се случва в държавата в резултат на дейността и на Вашата институция.“, продължават кадрите на Прокопиев. И?
„Но да се върнем на въпроса по същество – на какво основание трябва да приемем за вярна версията „на разследващи органи“, предавана анонимно през медии, че преправянето е било от 10 на ДП? А ако преправянето все пак е било от Д.П. на 10? Тогава, господин главен прокурор, като отговорен за единната и централизира прокуратура, питаме: Какво е влиянието на депутата от ДПС, успял млад мъж и неуспял шеф на ДАНС, Делян Пеевски, върху работата на прокуратурата? Надяваме се, че ще отговорите на въпросите не през анонимни „разследващи органи“.“, редят ги едни кадрите на Прокопиев.
Докато кадрите на Прокопиев питат главния прокурор Сотир Цацаров с патос и нахъсаност, Бойко Борисов се е потопил. Няма го. Липсва. Изчезна. Не се обажда по мобито в телевиденията. Защо се покри премиерът? Злите езици в София мълвят, че бил много напрегнат заради скандала с „онези тефтерчета“. Ако можел щял да отиде на почивка на о. Мавриций – с „Д.Пеевски“, разбира се. Всъщност Б.Б. чака Цв.Цв. да се върне с инструкции от САЩ.
Б. е в паника заради активирането на руснаците по „Южен поток“. Ако Борисов не се справи с Темата, янките ще го свалят по модела „Путин“ – ще го ошашавят от „карателни операции“ и санкции. Властта в Русия има резерви и пак трепна – рублата се срина. Бедна му е фантазията, както казваше „кралят на бриджа“ в София, на Бойко Борисов каква атака ще му заформят „партньорите“. И да се таи, и да се пъчи, все тази. Дошло е време разделно за Борисов – ще го намачкат, ако трябва, „партньорите“ му, но ще го принудят да се раздели с „достовете“.

Сотир Цацаров: Днес Д.П. е един, утре ще е друг. Ако съм сам срещу всички, ще си тръгна…

„Тефтери ли ви трябват, за да разберете какво е положението? Д.П. е конкретно лице. Днес Д.П. е един, утре ще е друг, а третият ден ще е някой друг. Д.П. винаги ще има, защото механизмът трябва да работи. Според мен все някога ще успеем да пресечем този механизъм. Тези, които си мислят, че аз не разбирам какво става, или се мъча да прикрия това, което става, колкото и циркове да правят с протести, все ми е тая.“, отсече главният прокурор Сотир Цацаров след откриването на изложба на ученици от Художествената гимназия в Съдебната палата.
„Нека ви го кажа – той защо си е записвал? Защото е искал да бъде стриктен, защото не е бил особено паметлив, другите, които не са си записвали, този механизъм не е ли бил върху тях? Виновен е този, който си е водил бележник? Затова ли го съдим – че си е водил бележник? Изпратихме на съд, когото успяхме да задържим. Защото има момент, който е свързан с доказване.“, продължава Цацаров. И кое е това „конкретно лице“ Д.П. Защо Сотир Цацаров не обади на публиката. О, да – възползва се от правото си да издигне обосновано предположение, че публиката не просто „предполага“, а има вътрешно убеждение, знае, кой е „Д.П.“.
Винаги щяло да има „Д.П.“. Механизмът трябвало да бъде пресечен. Ами да го пресекат. Колко години се канят? Имали „политическа воля“, имали капацитет, дрън-дрън и бля-бля. Само резултатите доказват волята и капацитета. Нищо друго. Когато и главният прокурор на държава от Европейския съюз говори с инициали, значи България се е превърнала от държавата на СИК и ВИС-2 в „държавата на инициалите“. Заклинанията не вършат работа – трябват действия и резултати. Главният прокурор показва завидно хладнокръвие, да видим нататък. „Ако съм сам срещу всички, ще си тръгна…“, не звучи окуражително.

www.bgsniper.com

«