« Върни се назад Публикувано на 10.04.2014 / 22:06

ЦАЦАРОВ, И К’ВО ЩЕ ГО ПРАВИМ ДРУГАРЯ ЧАВДАРОВ? АКО ОКРЪЖЕН ПРОКУРОР МОТАЕ СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯ, КАКВО СЛЕДВА? ЦЕЛУВКА ПРЕД СТРОЯ?

 

Проверка на всички висящи дела за корупция в окръжните прокуратури в страната, е разпоредил обвинител №1 Сотир Цацаров, пише в. Труд. „Има дела срещу доста крупни фигури от местен мащаб – кметове на морски общини, както и сигнали на ДАНС за корупционно поведение, които са престояли доста дълго в определени прокуратури. Натъкнах се на случаи, в които сигнали за корупция са оставяни без движение от подчинените му. Прокурорите дори не назначавали формална проверка по тях в продължение на месеци.

Опасенията са за бездействия на прокурорите и не само на тях. Обвинението не може да оставя непроверени данни за корупция. В един от случаите сигнал за подкупен кмет е стоял в чекмеджето на обвинител в продължение на седем месеца. Не може по него да няма реакция. Не казвам репресия, а реакция – проверка или досъдебно производство. Това не нормално“, заявява главният прокурор. Ден след „работното” си посещение във Варна.

От първия път може да се познае, че става дума за шефа на Окръжна прокуратура – Варна Владимир Чавдаров и неговите „мега” прокурори, които лъщят в секретна справка на ДАНС с ИЗУМИТЕЛНИ ФАКТИ И СРС-ТА, заради които отдавна трябваше да бъдат ШУТИРАНИ от прокуратурата.

И кво правим сега, Цацаров?

Като оповестиш какво е потулено, забавено и умишлено неглижирано – каква файда, ако не бъдат наказани и дадени на ВСС същите тези прокурори?

Една година трябваше на главния прокурор да се светне какво става във Варна. Е, сега вече като е в час, НЕЗАБАВНО ДА ПРЕДПРИЕМЕ ДИСЦИПЛИНАРНИ МЕРКИ. След като всеки, който сгафи може да бъде даден на прокуратура, така и всеки сгафил прокурор трябва да бъде наказан, разжалван, в краен случай командирован, като не може да се направи друго, в някое затънтено градче, с извинение към градчето!

Afera.bg

На снимката: Окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров

«