« Върни се назад Публикувано на 10.12.2021 / 13:28

ХРИСТО, ОТКЪДЕ СА ПАРИТЕ? ПРЕЗ КУЛТОВАТА „ПРОТЕСТНА“ 2020, ЛИДЕРЪТ НА ДБ, ДОКАТО ПЛАВАШЕ С ГУМЕНА ЛОДКА МЕЖДУ БУДЖАКА И РОСЕНЕЦ, Е СМОГНАЛ ДА ОФОРМИ СДЕЛКА ЗА ПРОСТОРЕН АПАРТАМЕНТ В БРЮКСЕЛ НА ИМЕТО НА ЖЕНА СИ!

Христо Иванов, временно депутат и лидер на бутикова партийка със затихнали функции в оставка, докато е бил безработен адвокат със спрени права и се правеше на пират на брега на Росенец пред камерата на Шиши Мирчев, е “спестил” половин милион лева от “закуски”, за да си купи апартамент с гараж в Брюксел на странна цена!!!

Истински факир и борец за правосъдие, но и като сторъкия бог Шива върти имотни сделки, докато се влачи по корем из прахоляка на Догансарай цяло лято.

Забележете, какво е декларирала дясната ръка на Прокопиев в политиката пред КПКОНПИ в качеството му на депутат през 2021, след като от 2017 Христо Иванов отново е трайно безработен младеж с кратък светъл период в биографията си на министър на Бойко Борисов за около 1 година:

През култовата “протестна” 2020 година, докато лежеше ту по гръб, ту по корем, ту плаваше с гумена лодка между Буджака и Росенец, лидерът в оставка на ДБ е смогнал да оформи сделка за просторен апартамент в Брюксел (75 квадрата плюс гараж отделно) на името на жена си за сумата от 2444 лева – няма майтап.

Майтап няма, толкова е декларирал пред комисията на Цацаров Христо Иванов за придобивката на фамилията в сърцето на Европа.

Бях на работа там 5 години като представител в Европейския парламент, но така и не спестих лично пари за подобен апартамент и то разбираемо.

Апартаменти с подобна квадратура в Брюксел, Кралство Белгия няма нито за 2500 лева, нито за сто пъти повече – 250 хиляди лева, ако приемем, че Ицето Иванов е пропуснал нулите в декларацията си. Апартаментите по 70 – 80 квадрата, че и с гараж, струват средно по 250 000 евро или половин милион лева и това е видно от всички, ВСИЧКИ обяви за имоти в Брюксел!

Също гаражи по 200 или 2 000 (2 хиляди) лева няма, няма даже и по 20 хиляди лева, защото по толкова, ама в евро са даже в столицата на България, а не в столицата на Европа и на нейните институции.

Христо, откъде парите? Не се оправдавай с жена си, нито с нейните доходите от заплати. Всичко вони на класическо пране на пари чрез имоти на близки хора и то в чужбина.

А декларацията пред КПКОНПИ е смехотворно и накадърно (гузно) попълнена, което не прави чест за един юрист и бивш правосъден министър, пък бил и той с отнети адвокатски права.

За последните 20 години целият трудов стаж на Иванов се измерва с няколко гранта в НПО сектора и две години като депутат и министър на софрата на Борисов.

Ще се задейства ли Цацаров? Ще му извадят ли очите страните факти на времето и цената, когато е добит скъпият имот в Брюксел? Или Слави Трифонов, който беше депутат за мижавите седем дни, но от трийсет години си изкарва милионите от концерти, албуми, халтури и шоуорограми е по – интересен за антикорупционерите?! За един приятел питам.

Как ли се чувстват Прокопиев и другите спонсори като гледат как парите за пошли политакции и пиар скечове като тези от Росенец, вместо по предназначение, поемат леко и тихичко за Брюксел.

Дай Боже всекиму блага съпруга като Христовата невеста – хем трупа на влог в чужбина, хем заработва брюкселска заплата, хем купува семейни лукс имоти, хем издържа безработния си съпруг, докато той вее шкембета с Шиши по плажовете на Черноморието и раздава автографи на мисирките от БТВ и Нова.

Николай Бареков

«