« Върни се назад Публикувано на 20.01.2021 / 8:37

ХРИСТО ИВАНОВ НЯМА ТОПКИ, ЛИДЕР БИЛ, МОЛЯ ВИ СЕ. У НАС ВСИЧКО Е МЕНТЕ. ОТ БАНКЯ ДО РОСЕНЕЦ.

Христо Иванов няма топки да каже – да, мисля, да, всички допускаме, че може би Виолета Сечкова е Мата Хари. Мрънка, суче, съжалява, може би дискомфорт бил причинил, може би сиренцето се било търкулнало под масата… лидер бил, моля ви се, а се оказва, че е една скучна мишка на горещ политически ламаринен покрив.

Онзи ден бях написал, че е въпрос на време и метрото да се срути. И то се срути. Линия за 500 милиона лева пропадна 5 месеца след старта. Оказва се, и го казвам с огромна тъга, че у нас шегата често е пророчество, а срутищата обикновена закономерност. А ние за шаврантии си говорим…

У нас всичко е менте. От асфалта до ваксините. От заразата до лечението. От управляващите до опозицията. От комунистите до демократите. От Банкя до Росенец.

В болно село живеем ние.

Топирани лелки, прегърбени мутри, сресани палячовци и оплешивели натегачи играят хоро на площада на нашето търпение, което се оказва безкрайно. Също като човешката тъпота, така и търпението ни няма край, сякаш се и двете пият от един и същ извор.

Затова аз не вярвам на никой. Не вярвам на Бойко, нито на Радев, не вярвам и на провинциалната версия на Навални Христо, нито пък вярвам на хитреца от Учиндол Слави. Аз на църква не ходя и бюлетини за кухи атоми не пускам. Щял отново да спечели Борисов… ами, честно да ви кажа, все тая. То ДНК-то е навсякъде. По цялото местопрестъпление. И е все едно и също. Само търговското му име се мени.

Васил Петев

«