« Върни се назад Публикувано на 05.11.2014 / 10:15

Христо Иванов – лобистът на ЧСИ-та

Христо ИвановЧастните съдебни изпълнители ще си имат личен министър в бъдещето правителство на Бойко Борисов. Това е Христо Иванов, същият, който докато говори за съдебни реформи, тихомълкум осигури спокойно съществуване на ЧСИ-та. Т.нар. „служебен министър на правосъдието“ прояви нулева заинтересуваност по действията на ЧСИ-та, които са свързани с получаването на такса при изплащане на дълга в рамките на времето за доброволно изпълнение. Понеже в България няма медии, които да разследват действията на Христо Иванов по предстоящите конкурси за частни съдебни изпълнители и тарифата, която кандидатите вече са платили за „спечелването“ на вакантните бройки.

Всъщност вече е ясно, че Христо Иванов ползва мантрата „съдебна реформа“, за да урежда влиятелни лобистки кръгове на ЧСИ-та и адвокати.
„Защо Борисов си е харесал за министър лобиста на частните съдебни изпълнители. Да си спомним кое беше първото нещо, с което се захвана този човек – да отмени и минималното, което защитава длъжника. Ако в десетдневен срок погаси доброволно задълженията си, да не дължи такси. Сега всички ЧСИ-та се хвалят, че министърът на правосъдието е техен и никой не може да им накриви шапката. Брюксел може да го харесва този, но правителството ще бере много ядове с него. Хората, които са подложени на невероятно изнудване, ще го намразят заради него. На мен вече едно ЧСИ ми заяви, че няма такова министерство на правосъдието, което можело да ги контролира, защото министърът е техен. Това е безобразие! “ Това написа човек, който много добре познава политическите процеси в страната.
АФЕРА пита Борисов – колко, колко, колко струва…един министерски пост?
Afera.bg

 

«