Публикувано на 02.05.2021 / 13:29

„ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!“ КАТО АЛИБИ

„Христос воскресе!“ винаги ми е звучало, като алиби да продължаваме да дълбаем дъното, пък като дойде момента на изкуплението Той ще изкупи греховете ни, докато ние консумираме- яйца, козунаци, агнета, зелени салати, алкохол, сякаш принасяме някаква страхотна духовна жертва.

Консуматорството уби духовното, търговците влязоха в храма и повече не излязоха, радваме се на промоцията в Кауфланд и на попа с Ролекса, на правителствения Фалкон донесъл бенгалски огън и изобщо не се и опитваме да съпреживеем трагизма на този ден и да го проумеем.

Използваме кухи фрази и се надяваме на тях да ни направят вярващи.

Да, приятели, Христос воскресе, за да изтрие сълзите на вярващите и да обезмисли палачите си, а моята надежда за възкресение е на обществото ни, на крехкото ни гражданско общество, което да обезмисли диктатурата на политическите куфарни търговци.

Христос воскресе! Слънцето изгря и идва нов ден, как ще го живеете зависи от вас.

Георги Дренчев

Коментари 28 за
“„ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!“ КАТО АЛИБИ”

 1. ДЕСЕТТЕ БОЖИ ЗАПОВЕДИ, ТЪЛКУВАНИ ОТ ДЯВОЛА

  1. Лъжи до тогава докато ти повярват.
  2. Колкото повече крадеш, толкова повече ще имаш.
  3. Убивай тези около себе си, като им лазиш по нервите.
  4. Ако имащ две ризи вземи и тази на ближния си, за да ти станат три.
  5. Обичай ближният си докато го съблечеш.
  6. Ударят ли те по едната страна, ти удряй по двете.
  7. Не пожелавай жената на ближният си само когато мъжът й е в къщи.
  З. Шест дена почивай, седмия работи.
  9. Не прелюбодействай със собствената си жена. Имай си любовници.
  10. Почитай баща си и майка си, докато ти дадат всичко.
  и доживяхме това!

 2. Пиф мастика със зелена салата,ядъф агнешко,поливах,поливах с бира,ама тоз огън за банкети няма гасене …
  Неска съм аристократ,утре ше ме боли главата,а в другиден пак на коприва…
  Ми тъй ше е -на Коледа претрепах прасето,на втори февруари петеля,а сега – на и агнето замина…

  Един се обади,вика пека предна плешка ,децата ше дойдат и т.н.
  Питам го – задната плешка за Гергьовден ли я остави…
  Пенсионерска му работа…

  Великден е,яйцата пращят,агнетата плачат,курбанжиите песни пеят,Христос Воскресе…
  Празнувай българино напук на рептилите и всички гадове !

  Венсеремос.

 3. „Видял съм какви ли не страшни неща в живота си, но няма по-страшна гледка от ампутираната душа, за нея протези няма…“ ~ Ал Пачино~

 4. Идиотите един свястен хляб не могат да направят,тръгнали глобално устойчиво развитие да правят. Щях да пукна пак,отново,от типов хляб Димеа,а кът зех един Бизалакс,възкръснах,амъ с голям зор. Идиоти, УБИЙЦИ!

  1. Няма безплатен обяд, има само безплатни ваксини. БЕЗПЛАТНО Е САМО СИРЕНЦЕТО ВЪВ КАПАНА. Когато някой ти предлага нещо безплатно, първо трябва да го попиташ къде е уловката.

 5. Христос Воскресе!
  За да има винаги – Вяра, Надежда и Любов!
  За много години на всички!
  🙂

  Мдааа, невиждан хаос сред живота на земляните е настанал 2000 две хиляди години след житието на този велик Учител на човечеството – Христос.
  Нито Братство, нито Равенство, нито Свобода!
  😉
  Див, див и още по-див ЕГОизъм, както и по-рано отбелязах.

  И защо се засилва – ЕГОизма или личното благополучие, за сметка на общонационално принадлежното благополучие, при това, толкова силно се засилва този ЕГОизъм, че ще разруши и затрие света, и живота в него…

  Един от пътищата е, да опитаме ДА РАЗБЕРЕМ – себе си, другите и света, в който живеем, за да опитаме да си помогнем.
  😉
  И така, какви са „ценностите“ на българите, които държат на достойнството на род, народ и Родина, и НЯМА да ги потъпкат, в името на личното си благо?!

  А какви са „ценностите“ на българите, на които не им пука за род, народ и родина и дори ги ПОТЪПКВАТ, в името на личното си благо?!

  Постижимо ли е единство и СЪГЛАСИЕ при тези срещуположни „ценности“?!

  Как да убедим ЕГОистите, че могат да бъдат щастливи и богати, когато и народа, и Родината, към които принадлежат – също са щастливи и богати?!

  Тоест, защо да не може – ВСИЧКИ да бъдем щастливи и богати!

  Толкова е просто.
  Когато ни дават примерно 1 милион, да каже съвестта ни – аз ще взема милиона и ще си се радвам, но заради мен, може би много други хора ще страдат … и тогава да откажем да вземем милиона!?

  😉

  1. Ми това е, „загадката“ днес, както питането и задачата ни … 🙂

   Да опитаме да РАЗБЕРЕМ, защо „Търтея“ има съзнанието, че може да взима много блага и пари – БЕЗ да работи, живеейки на гърба на работещите?!

   И защо на „Търтея“ не му е неудобно от това, и не го „яде“ съвестта от несправедливостта, неравенството, неправдата към БЛИЖНИТЕ!

 6. Слушайки агент Симеонов, познат на хората като патриарх Неофит силно се съмнявам, че е вярващ. Същото важи и за част от депутатите, които още са свързани с ДС. Относно мненията тук ще спомена,че Българския Народ се нагледа, а той разбира от говеда !

  1. Хайде стига с тази ДС! След 32 години без нея – смешни станахте. А патриарх Неофит да е такъв не е виновно агентурното му минало, а преклонението пред чичко Паричко, каквито между впрочем са повечето от висшия клир – мазни, дебели и безсрамни попове. същите като безбожната Мутра. Какъв срам за БПЦ е да целува кървавите ръце на един слуга на сатаната – българоубиец с инициалите бб.

 7. A Мутрата мълчи и нито дума за злодеянието на неговите господари на 2 май 2014 в Одеса:

  #2май Одеса: хората масово пускат черни балони и пеят «Вставай, страна огромная!»
  https://www.youtube.com/watch?v=F68N-aoW9mY

 8. До ШЕФА,а и до някои други.
  За да не попадна в т.н. обяснителен режим ,ще напиша няколко думи встрани. Не съм фен на учиндолския ШРЕК,даже нещо повече.Не съм гледал неговото шоу поне от 20 (двадесет ) години.Аз съм един от онези 12 000 (дванадесет) хиляди ,които гласувахме ПРОТИВ ДИВОТИИТЕ на референдума му ,като спряхме законовото въвеждане на едно буквално изсмукано от пръстите му безумие.Когато научих новината,че връщат мандата директно, силно ме подразниха две неща.1.Безобразното му комуникиране с хората от неговата парламентарна група-чрез ФЕЙСБУК-а,както и показването на среден пръст на президента Радев,който бил казал,че ще даде мандата със забавяне ,за да може НС да има време да приеме необходимите промени тук и там.След връщането на мандата от партията му, в един момент се замислих върху налаганата мантра, че видите ли ,щели да го подкрепят тези и онези…. И СТИГНАХ ДО СЛЕДНИЯ ИЗВОД КОЙТО ПРЕДЛАГАМ И НА ВАС.
  ИТН приемат мандата и сформират правителство на МАЛЦИНСТВОТО,с така декларираната подкрепа от БСП. В момента на гласуване в пленарната зала-обаче-,ще се случи следния ПАРАДОКС.За правителството му,ЩЕ ГЛАСУВАТ ВСИЧКИ,повтарям ВСИЧКИ в пленарната зала.(герберадците са инструктирани за това нещо).240 депутати -подкрепа.И така с ГРЪМКИ ФАНФАРИ учиндолецът тръгва да управлява страната.Вижте -обаче,-какво ще последва след това.Новото правителство ще трябва да започне да вкарва законопроекти, целящи РАЗГРАЖДАНЕ на дивотиите струпани от ГЕРБ-ерастията. И още в първите дни,още в комисиите, ЩЕ СРЕЩНАТ ОБЩИЯ ОТПОР на ГЕРБ и ДПС. Нещо повече.-към тях,ще се присъединят(вероятно) и гласове от БСП особено когато се вкара искане за смяна на КАСКЕТА.В такъв момент, на хората на учиндолецът, ще им бъде наредено на подадат ОСТАВКА.ОСТАВКА господа,съвсем нормална процедура.И сега внимавайте какво ще се случи-(ПОНЕ СПОРЕД МЕН)Оставката НЯМА ДА МИНЕ. При гласуването в пленарна зала, СРЕЩУ ОСТАВКАТА на правителството на ИТН ЩЕ ГЛАСУВАТ ГЕРБ (лелеян шанс за завръщане начело) ДПС,както и депутати от БСП,при което ИТН
  ЩЕ БЪДАТ ПРИНУДЕНИ ДА УПРАВЛЯВАТ,но ще се прави това което кукловодите искат т.е. докато НИЕ ОТНОВО ИЗЛЕЗЕМ НА ПЛОЩАДИТЕ НО ВЕЧЕ СРЕЩУ ….ИТН.
  И ето ти го тиквата НА БЯЛ КОН ОТНОВО НАЧЕЛО.ОЩЕ ПО-НАГЪЛ И ПО ЖЕСТОК.
  НЕ ЗНАМ ДАЛИ СЪВЕТНИЦИТЕ НА учиндолеца са проработили този вариант, но ШРЕК НАПРАВИ НАЙ-УМНИЯ и смислен ХОД.Само ще допълня,че при такова развитие на нещата, КУКЛОВОДИТЕ МОЖЕХА ДА ДЪРЖАТ ИТН начело на държавата и ПЪЛЕН МАНДАТ.
  Така че спрете с тази мантра.

  1. Тук въобще не ставаше за цял мандат .Въпроса беше за няколко най-необходими неща с точно определени политики и параметри предварително и разсписани със споразумение. Правителство трябваше да направи ревизия на едноличното ръчно крачно управление на Бойко Простия от Банкя.Сега има неща които служебното Правителство без работещ парламент не може да направи.Трябваше да се отиде на изборите за Президент и Парламент две в едно.. Ако пак се получи патова ситуация какво ще правим ? Само шоу ли ще правим и ще си играем цирк с избори до дупка ? Не е сериозно просто..

  2. Предварително разписани политики и параметри в споразумение….Вие съзнавате ли че такова животно няма, защото влезе ли се в системата на законни действия в парламента дори предварително договорени действия (въпросът е с кого,защото такива споразумения могат да се осъществят САМО МЕЖДУ ИТН,ДБ,и групата на Мутри вън).Другите участват само за УЧАСТИЕТО.И независимо от предложените договорености сценарият който изложих преди Е В ГОЛЯМА ВЕРОЯТНОСТ ДА СЕ СЛУЧИ.А колкото до поредицата от избори ,само ще насоча вниманието ВИ към нещо интересно в тази посока .В средата на Седемдесетте години на миналия век ИТАЛИЯ попадна в невероятна политическа криза,при която избори вървяха през няколко месеца в продължение на години.И какво,нещо страшно да се е случило.Разликата с България обаче е съществена и се състои в това,че икономиката в Италия си вървеше ,докато у нас ИКОНОМИКАТА Е ПРЯКО ЗАВИСИМА ОТ ПОЛИТИКАТА И ПО-СПЕЦИАЛНО ОТ ТИКВАТА.Заради което аз съм ЗА ИЗБОРИ ДО ДУПКА.
   ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ

   1. Когато не искаш да свършиш една работа ще намериш хиляди оправдания. Когато решиш пък да я свършиш тази същата работа хиляди километри разстояние не могат да ти попречат и да те спрат. Просто се оказаха 92 некадърници които дори не общуваха помежду си..Гола вода и кал по гърба.Балалайки.

 9. ИЗВЪНРЕДНО:
  А 8-12% колко кинти от субсидията са?! Следи парите…..Дреме им на търтеите за държавата!
  Господи, дай поне малко акъл на този народ!
  Христос воскресе! Здраве и късмет!

 10. Мич
  2021.05.02 15:40
  Рейтинг: 1518
  Ако ИТН спечели следващите избори,това на практика ще докаже , че не сме ЧИТАВ НАРОД ! Наивно вярваме на всеки който бива рекламиран малко повече !
  Колко мотики трябва да настъпим за да сме наясно ,че щом един Вожд се изтърка ,Статуквото ни подготвя нов Вожд,на бял кон!
  Излъгаха ни със Симеон Сакскобурготски ,“оправи“ ни за 800дни както се била оправяла една бизнес корпорация,после ден и нощ ни показваха Борисов ,с бомбе с кожено яке на местопрестъплението ,вятър и мъгла!
  По същият тертип започнаха и сега масово да ни навират в очите и Слави Трифонов!
  Голям ход бил направил ,гениален направо ,върнал мандата ,гениална работа!?
  Обаче като има прост народ да им се вързва на платените Осман Октайци ,
  Петър Волгиновци и куп социолози ,политолози ,антрополози
  и всички платени „лози“ така ще е!!!
  На всички на които България не им е безразлична:
  Не бъдете наивни и простовати,за пореден път искат да ви излъжат,и после те ще са на Ваша издръжка и ще трупат пачки
  а Вие ще останете отново излъгани и с пръста в устата!!!

  1. Става въпрос за „белите цигани“ – избирателите на Слави Трофонов.

   Валери Симеонов : „Има такъв народ“ е партия, съставена от медийни, книжни герои, които не са излизали от студиото си и нямат понятие как се създават закони.

   Победа на ГЕРБ/СДС или паритет с ИТН може да обслужи геостратигическите интереси на САЩ.

   Победа на ИТН и висок резултат на „Демократична България“ – също работи за САЩ.

 11. ИЗВЪНРЕДНО:
  Слави НАПУСКА ПОЛИТИКАТА (кой ще е новият лидер на „Има такъв народ“?)
  От Admin на 02.05.2021
  Споделете
  Слави Трифонов ще напусне изненадващо политическата сцена само броени месеци след бляскавия си дебют, научи сензационно „Уикенд” от свои източници в партията му „Има такъв народ“.

  Очаква се Дългия да се оттегли от ръководството на създадената от него формация „Има такъв народ” и да я остави в ръцете на настоящия съпредседател Тошко Йорданов.

  Както „Уикенд” разкри в аванс в миналия си брой, Слави няма никакво намерение да поема отговорност и да предложи правителство и по тази причина веднага върна мандата на президента Радев.

  Това беше ясно в политическите среди още преди седмица, но доста озадачи почитателите на Дългия и срещу него заваляха остри думи от довчерашните му гласоподаватели.

  Аргументът, който Трифонов изтъкна, е напълно несериозен – предложеното от партията му правителство спокойно би могло да събере доста солидна парламентарна подкрепа.

  Всъщност, Слави изобщо не бил готов да се нагърбва с толкова сложна и отговорна задача като управлението на страната и нямал никакъв подготвен екип.

  Вариантът да предложи Антоанета Стефанова за премиер хрумнал спонтанно на Дългия буквално дни преди срещата с Радев. Преди това опцията била при президента да се яви Тошко Йорданов, който да направи същото.
  След като „Има такъв народ” дезертираха и се изложиха с отказа си да поемат отговорност, се наложи Слави Трифонов лично да се появи с живо включване по партийната си телевизия „7/8 ТВ”.

  Дългия бе доста блед и с червеникави петна по лицето и призна, че коронавируса го е ударил по-тежко и сега изпитва болки в гърба и кръста. Това беше ясен намек, че скоро няма да се включи активно в парламентарната дейност.

  Аргументите му за „решението на суверена” звучаха нелепо и го разобличиха, че той на практика не предлага никаква съществена промяна.

  Според източник на „Уикенд”, Трифонов до няколко седмици ще обяви, че се оттегля от активната политика и ще бъде в ролята на нещо като „почетен председател” на „Има такъв народ”.

  Реално партията ще се управлява от Тошко Йорданов, настоящата председателка на парламента Ива Митева, и Виктория Василева, която организираше изборните им листи. „По този начин Слави се надява да свали свръхочакванията към себе си, а същевременно да запази влиянието си като политически брокер. Няма да му се налага и да ходи в парламента”, тълкува странния му ход политически анализатор пред „Уикенд”.

  Възможно било той дори да не води нито една листа на задаващите се като много вероятни предсрочни парламентарни избори през лятото. Аргументът, който Слави ще изтъкне, е нестабилното му здравословно състояние.

  Очакванията са по този начин „Има такъв народ” да спадне до между 8 и 12% електорална подкрепа – по-малко, отколкото взе на изборите на 4 април.

  Така и Слави ще може удачно да играе предварително заплютата си роля на политически балансьор с до 30 депутати в парламента, а не като втора политическа сила с над 50 мандата.

  1. Ей, тия вече станаха „като две капки вода“ с Меди Доганов! ББ, Учиндолеца, а скоро вероятно и КУрнелата, ще се оттеглят по сараи, зад дувари, и където ли не, но ще останат да дърпат конците задкулисно!…

  2. Като гледам източника ти, виждам че не сте си пили хапчетата на визитацията сутринта!?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *