Публикувано на 02.05.2021 / 9:11

ХРИСТОС В РАЗБОЙНИКА. ТОВА Е УРОКЪТ!

Запленена съм била винаги от Истината на Кръста с Разбойника*! ВСИЧКО се съдържа в нея.

ВСИЧКО!

Разбойникът и Христос.

Христос В Разбойника.

Това е УРОКЪТ!

===

*„…Заедно с тях, и един от разпнатите разбойници хулел Иисуса. Другият пък разбойник укорявал хулителя и краят на живота му станал начало за изправлението му – предавайки душата си, той приема спасение, и осъждайки хулителя-разбойник, той казва на Христа: „Спомни си за мене, Господи, кога дойдеш в Царството Си“ (Лука 23:42). Молбата ми към Тебе е – остави този хулител, помрачени са очите и ума му; спомни си за мен, Твоя спътник. Не казвам спомни си за делата ми – страхувам се от това, но… спомни си за мен. Всеки човек бива разположен към спътника си, а аз отивам с Теб на смърт. Спомни си за мен – Твоя спътник. Не казвам – спомни си за мен сега, но – „когато дойдеш в Царството Си“.

Каква сила те е озарила, разбойниче? Кой те е научил да се поклониш на пренебрегнатия и разпнат Христос? О, вечна светлина, която просвещаваш помрачените! Поради това справедливо ти е отговорено: „Истина ти казвам, днес ще бъдеш с Мене в рая“ (Лука 23:43). Надявай се на това несъмнено, не поради това, че можеш да имаш твърда надежда, според делата ти, а за това, че си се разкаял, и че при теб стои прещедрият Цар. Макар просбата ти да се отнася за нещо, което се придобива в продължително време, благодатта обаче я изпълни извънредно бързо. Скоро Аз произнесох присъда над Адама – скоро помилвах и теб. На Адама е речено: „В който ден вкусиш от него, бездруго ще умреш“ (Бит. 2:17).“

Веселина Томова

Коментари 14 за
“ХРИСТОС В РАЗБОЙНИКА. ТОВА Е УРОКЪТ!”

 1. Библейската мъдрост в написаното от В.Томова е потресаващо. Помислихте си, че главтаря на ГЕРБопитеците разбойници, не такива като тези, за които иде реч по-горе, отдавна е стигнал своето дъно. Или своята Голгота по простащина и неадекватност. Но сте се лъгали жестоко. Главатарят няма лимит нито надолу, нито нагоре. И във всеки един момент може да застреля публиката с най-неочаквани и непредсказуеми „фатки“, като тая: „Оказва се, не е било трудно да си Юда – да не се колебаеш за тридесет сребърника с целувка да предадеш хората си!“ Тоя куп семпли, елементарни и на просташко ниво „размисли“ не подлежи на никакъв коментар. Тривиалните и банални алегории и библейски метафори най-вероятно са му продиктувани от дървените му мисирки – пиарки с претенцията часове преди Възкресението да представят Главатаря в божествена светлина. Но най-смешният техен акцент е фразата им „Да бъдем смирени…“ Нямаме търпение час по-скоро да настъпи деня 6-ти май, за да станем свидетели на мига, в който Главатаря ще рухне в торището на шайката си. Всъщност тоя угоен мърльо никой вече не го напада /докога ли/, но той се отбранява от бункера преди да му бъде потърсена сметка за престъпленията. Това показва, че шайката Му ГЕРБ са чао завинаги, помнете това. Такова окончателно скъсване с действителността е сигнал за приближаващо преселване във Великите ловни полета на политиката /или на Винету/. Дай Боже….
  по Л.К и Е.Д.

 2. Има и още нещо : “ а горе от свода през гъстия дим, гледаше Господ тих, невъзмутим“

 3. Да, това е урок! Когато има Ученик, Учителят идва! Разбойникът става за Ученик на Господ – покаял се е! Действително се е покаял, та за това могъл да съзре с душата и сърцето си Кой е с него на Кръста. Това е Урок-без покаяние, което омива греха, а омит грях значи изправен грях, няма очи, няма схващане, няма и промяна в никого. Икони не се демонстрират по маниера на Премиера, а се демонстрират, защото няма нужното покаяние и неговия подпис – поправка на недопустимото! Вината не се омива с показна вяра, а с покяние – плач пред Бога с изповядани грехове и ако това стане, човекът става читав и си поправя греховете на дело! Разкайва се като разбойника! Търсят се такива разбойници, ставащи за учене в Духа, не сасипващи и отказващи Духа и плода на Духа!

 4. При толкова много четящи и разбиращи дори грешките в превода на Библията, да изберете Тиква за свой водач? Да ви имам Християнството! Такова нещо и при протестанти и при други сектанти не може да се случи!

 5. Нека всеки признае за себе си, че:

  1 Тимотей 1:15
  Вярно е това слово и заслужава пълно приемане, че Христос Исус дойде на света да спаси грешните, от които главният съм аз.

 6. Христос възкръсна! Наистина възкръсна!
  Тема за размисъл по отношение Лука 23:43 „Истина ти казвам, днес ще бъдеш с Мене в рая“. Става дума за една запетайка, която променя същността. Някой,някога, превеждайки Библията е поставил запетая преди „днес“. Трябва да е след „днес“, а именно: „Истина ти казвам днес, ще бъдеш с Мене в рая“.
  Основното е Вярата, делата са следствие. Ефисяни 2:8 „Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас; това е дар от Бога;
  9. не чрез дела, за да се не похвали никой.“
  И, последно: „Господ сваля и назначава царете“. Така, че не се коркайте много за изборите.

 7. Воистину воскресе!
  Приятели, мислете за светлината!
  Боклука зад гърба ни!

 8. Честито Възкресение Христово на всички, тръгнали по трънливите пътеки към Истината и Свободата!

 9. Христос възкресе! Бъдете добри! Не обръщайте внимание на политиците!

 10. Днес е празник за всички. Повтарям, ПРАЗНИК ЗА ВСИЧКИ!
  А ето тази сутрин, ма този светъл празник какви го ломоти Боко Тиквата:
  1. „Прости им Господи, те не знаят какво правят! Мотаят се, за да свършат мръсната работа на кандидат-президента Радев“.
  2. „Знам пътя, знам как можем да го извървим“.
  Този нещастник тотално е психясъл. Психопатията не се лекува.
  Е не е ли ТЪПАК?

 11. Както от двете страни на Христос са разпнати двама злодеи , така и днес , от двете страни на добрия човек , стоят двама злодеи( крадци, бандити , мафиоти , мутри и т.н .
  Поне един от тях да се е покаял ? Едва ли .
  И тези които се кланят в църквите и се молят , палят свещи , целуват ръка на владиките
  После лъжат , крадат , бият , убиват , мамят , а се мислят за добри .
  Не сте добри !

 12. «………….Въведоха 100% машинно гласуване, а частната фирма, която доставя машините е Сиела Норма, В.Тодоров от партията на Миглена Кунева. Производството и софтуерът са на венецуелската Smartmatic, която е тясно свързана със Сорос. Така че става безпощадно ясно, че българските избори вече няма да са под български суверенитет. Ще бъдат манипулирани от либерал-фашистите и неомарксистите, насъсквани и финансирани от скандалния чифутски милиардер и винаги ще са против интересите на България. Честито на лапнишараните!………..»

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *