« Върни се назад Публикувано на 05.03.2014 / 22:26

ХОТЕЛЪТ НА РАЗБИТИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ КАРИЕРИ

 

Представете си визита на Бойко Бориков в Германия, при която Ангела Меркел го отвежда като финал на вечерта в луксозен имот извън града… Или посещение на Цветанов в САЩ, при което той и придружаващите го прокурори не спят в хотел, а в някаква тайна квартира на ЦРУ (опс, това май се е случвало!).

Представете си, че Станишев отива на гости на Путин и руският император го настанява в кучешката къщичка в Царское село. Или нощувка на Касим Дал в харема на Ердоган.

Не можете да си го представите, нали? Защото след това никой от тези световни политици няма да бъде световен политик. Гостите им от България ще спят в хотел, публично, с охрана, както се полага по протокол.

За ГЕРБ ООД обаче подобни правила не важат. Дружеството с извънредно ограничена отговорност поддържа скъп хотел за случайно пристигащи „приятели“. Ежемесечно се плащат поне 5 хиляди евро наем за луксозна къща в най-баровския квартал, при условие, че една нощувка в свръхразкошния Шератън е около 200 евро. Ако ви бяга логиката на подобно решение, нека ви подсетя – в хотелите има много хора и е трудно да вкараш в стаята на госта добре разопакован цицест подарък за през нощта. Грубо е, знам, но няма никаква друга причина за поддържане на луксозна скрита къща за гости „на партията“.

При това наемът (и подаръкът) се плащат от ГЕРБ, не от джоба на двамата лидери – неформалния Цветанов и формалния Борисов. За тях субсидията явно е касичка за представителни разходи – от нея се плащат пиар благотворителности, таблети за приятели, луксозни къщи за още по-близки приятели.

Да не забравяме, че подобно имение изисква постоянна поддръжка, което означава иконом, камериерки, градинари. Тези хора са на постоянна заплата, за която плащаме ние, данъкоплатците. Без това да ни носи каквато и да е полза! Да, ние плащаме и за красавиците-компаньонки.

Борисов си призна в ефир, че е стиснат. Много стиснат. Вади от 4-те милиарда само когато трябва да си осигури нови приходи чрез финансиране на протести. Борисов никога не би платил от джоба си за подобен лукс за някакви си гости. Той си плаща само за любов.

Димитър Симеонов

 

«