« Върни се назад Публикувано на 10.03.2014 / 16:35

ХОРАТА НА КУНЕВА ВЪВ ВАРНА ОПРОВЕРГАВАТ „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА”

 

Позиция на „Движение България на гражданите” – Варна по повод пресконференция на „България без цензура” от 9 март. След пресконференция на България без цензура вчера, доста медии излязоха с гръмки заглавия, които идват да покажат „невероятната скорост“ с която България без цензура стъпва на политическата сцена в България.

Нито една от медиите не се свърза с член на ръководството или PR щаба на „Движение България на гражданите” във Варна, за да провери достоверността на изнесената информация.

В публикациите подробно се описва как 200-300 члена вкупом, със знамена и усмихнати лица, с  радостна походка са встъпили в редиците на Франкенщайн партията.

 

Не е вярно. Ето как стоят нещата де юре и де факто:

 

Напусналите ПП ”Движение България на гражданите” – Варна и станали членове на ББЦ са точно 4 души на ръководни постове и това са:

Георги Ковачев – бивш председател на район Младост;

Димитър Груев – човекът, който го наследи на поста и негово подставено лице в същия район;

Поля Ченева – заместник председател  на горните двама, отново в район Младост;

Георги Георгиев – бивш председател на район Владиславово.

 

Останалите „близо 300 члена“ както пише в медиите, са не повече от 30 души от всички райони в града и около 50-60 новоприети ударно в последния месец роми от Владиславово, които се вливат в структурите на ББЦ преди още да са приети официално от Управителния съвет на ДБГ в София, т.е. де юре не са членове на България на гражданите.

 

Всичко това говори, че някой от ДБГ-Варна и то някой от гореспоменатите е сключил сделка за лични облаги с Христо Бозов и Николай Бареков с обещанието да прелее цели структури в новоучредената партия на Бареков, което да послужи като медийна храна за поне седмица, но неуспешно. Очаквахме го. От доста време наши членове се оплакват, че съмнителни лица са се опитали да ги вербуват и подкупят, но това само е засилвало увереността им в идеите на „България на гражданите“.

 

Ние сме наясно, че Бареков е измамен и  той сам ще го разбере по-нататък, но вие – уважаеми съграждани, не се залъгвайте от новините, които PR-ите на партия България без ценз-ура изсипват в медиите.

 

Гореизброените лица, които ни напускат, отдавна се опитват да опорочат дейността на структурите в града, но след като действията им бяха стопирани своевременно от областното ръководство, защото са в разрез с моралните ни ценности, се опитаха да ги приложат там, където актове като задкулисни договорки и порочни изборни практики се приемат с отворени обятия. В крайна сметка ръководството на ДБГ- Варна благодари на Георги Ковачев, Димитър Груев, Поля Ченева,  Георги Георгиев и техните съмишленици,  че сами напускат партията, защото напоследък  с агресията и сприхавостта си бяха в огромна тежест на всички останали честни и добросъвестни членове, а процедурите по изключване в една демократична партия са доста сложни.

 

„Движение България на гражданите“ е дългосрочен проект, който специално във Варна, се радва на членска маса от над 1200 души – повечето активни, доказали себе си във времето и доказателство за това са последните парламентарни избори, в които Варна постигна второ място в страната след София и категорично премина четирите процента.

 

Благодарим на всички членове, които остават лоялни на каузата „България на гражданите“ и не се поддават на внушения, излизащи от краткосрочни политически проекти и техните обещания за бързо забогатяване. Всъщност, наше верую е противопоставянето на именно такива хора и идеи, а те не са малко.

Благодарим Ви и Бог да пази България! 

Областно ръководство на ПП „България на гражданите” – Варна

 

 

«