« Върни се назад Публикувано на 09.06.2022 / 10:19

ПОДЛОСТ!!! ХОРАТА НА КОСТОВ (ДОБРИН МИТЕВ) ИСТЕРИЧНО ТИКАТ ОКРЪЖНА БОЛНИЦА – ВАРНА КЪМ УМИШЛЕН ФАЛИТ ЗА ДА Я ОВЛАДЕЯТ! БОЛНИЦАТА Е ПОСЛЕДНОТО, КОЕТО ИСКАТ ДА ЛАПНАТ, ЗА ДА ЗАВЪРШАТ ВЕНЕЦА НА ДОБРИНМИТЕВСКИЯ „МЕДИЦИНСКИ МОНОПОЛ“ В МОРСКАТА СТОЛИЦА

След като при нелепия служебен ексздравен министър Стойчо Кацаров варненските скандално известни Добринмитевисти направиха всичко възможно за да овладеят МБАЛ „Света Анна“ (популярно известна във Варна като Окръжна болница) с лъжи и манипулации, сега когато се изживяват като „управляващи“ истерично бързат да завършат пъкленото си дело.

Хората на „Командира“ Иван Костов във Варна тикат Окръжна болница (сега „Света Анна“) към умишлен фалит.

Целта е повече от ясна – така да мотивират здравния министър Асена Сербезова принудително да отстрани директора на болницата – д-р Красимир Петров, заради „лоши финансови показатели“ и да вкарат в управата на болницата техни послушни и „правилни“ кадри.

Схемата на Костовите варненски протежета лъсва от публикация в Дневник на техния политически побратим – Спас Спасов, печално известен от времето на бившия областен управител на Варна по времето на Костов – Добрин Митев.

Тук му е мястото да припомним за пореден път, че „видният демократ“ – кореспондент на „Дневник“ за Варна Спас Спасов е точно онзи Спас Спасов, който бе пресаташе на бившия областен управител на Варна Добрин Митев, който бе любимото „чадо“ на Костов и жена му Елена Костова, и който остана в историята на града – като довел Варна до най-сатрапното управление, което е имала досега.

Същият Спас Спасов бе машата на Митев, а през неговата лична сметка минаваха парите от Фондация „Равни под слънцето“ на съпругата на бившия областен управител Добрин Митев. В най-касапското време на цензура точно Спас Спасов бе лицето, което „демократски“ заедно с Добрин Митев мачкаше свободата на словото. Заради този зловещ Костово-добринмитевски режим точно от Варна тръгна падането на власт на Иванкостовото правителство, а Добрин Митев бе осъден и за да избегне правосъдие избяга в Нова Зеландия и живее там и до този момент, защото ако реши да се върне в България, трябва да влезе в затвора.

В публикацията на Спас Спасов, бившето пресаташе на Добрин Митев се позовава на друг тъмносин активист  от времето на Добрин Митев и Костов – отропедът д-р Ивайло Митковски, който иначе от десетилетия си вади хляба в Окръжна болница.

Митковски, видите ли, алармирал здравния министър Асена Сербезова, че делата в Окръжна болница не вървят, защото процедурно била блокирана смяната на директора и встъпването в длъжност на Костовия кадър Николай Коларов в компанията на Валентин Вълев, /пак бивш директор на Окръжна болница/ и финансистката Людмила Коева, дъщеря на проф. Коеви.

В резултат на управленснкия вакуум се стигнало дотам в болницата, която поема спешността в региона, да „работят за най-ниските заплати“.

По официални данни обаче, проверени от АФЕРА, за април месец средната лекарска заплата в Окръжна болница е 2911 лв., на медицинските сестри – 2630 лв., а на санитарите – 1587 лв.

В писмото до министър Сербезова ортопедът Митковски алармира министъра и за намерението на сегашното ръководство на болницата да тели заем за оздравяването на „Света Анна“ – „и то“ от ЦКБ. Като че ли ще тегли заем от „Хизбула“. Е, ако бе теглило заем от Прокопиевци, верятно нещата щяха да бъдат внушени, като че Христос ще слезе от небето в помощ на болницата. За разлика от Прокопиев обаче, ЦКБ минава регулярен стрес тест от Европейската банка и е далеч по-надеждна от които и да е щения на добринмитевистите.

Писмовната активност на добринмитевиста Ивайло Митковски, транслирана от бившето пресаташе на Добрин Митев – Спас Спасов, и внушенията, които прави, предварително съвпадат с датата на насроченото Общо събрание на Окръжна болница на 14 юни т.г.

Услуживата публикация явно цели на Окръжна болница във Варна да не бъде отпуснато финансиране, което ще позволи тя да си покрие задълженията и да излезе на чисти финансови позиции.

Оставянето на болницата без пари пък ще позволи по-лесно отстраняването на сегашния директор с мотив „заради дългове“ и ще даде картбланш на Министерството на здравеопазването да изпрати ново, послушно добринмитевистко-костово ръководство.

Така и ще се заключи венеца на „медицинския монополизъм“, за който иначе пищеше Стойчо Кацаров /също виден костовист/ и който направи каквото можа за да набута в ръчичките на варненските печално известни добринмитевисти И Окръжна болница. Защото чрез другия костовист – проф. Красимир Иванов те владеят всичко медицинско в морската столица.

Истерията сега е да лапнат и Окръжна болница.

Подлост!!!

afera.bg

«