« Върни се назад Публикувано на 18.08.2021 / 20:11

ХОЛОГРАМАТА РАДЕВ. И „МАЙКАТА РОДИНА“ В САЩ

На него всичко му пречи. Само нефелния му екип и  некадърните „стратези“ не му пречат.

Втренчен в пъпа си, в който е завит втория му евентуален мандат, прави всякакви лупинги, върти, суче, договаря, отхвърля, вие се, пъне се, подлага се, налага се, с единствената цел, която е „в сърцето му“ – да стане втори път президент.

И да набута „харизмата“ остапбендеровска да му оглави партията, щото той кураж за тая работа няма. Доказа го още преди година и половина.

Всички са криви. Той – прав.

Изживява се като голям борец срещу Борисов и ГЕРБ, но разчита на малоумната „памет“ на този народ, който бързо забрави как се прегръщаше с Борисов, спечелвайки изборите, подарени му всъщност от Боко след като му дари Цецка Цачева за „противник“.

Години наред мълча и не обели думичка срещу „мафията“ на Боко и ГЕРБ, да не говорим, че преди изобщо Корнелия Нинова да го доведе за ръчичка и да го направи президент, не само не бе обелил и дума срещу „мафията на ГЕРБ“, но и добре растеше в кариерата при същата ГЕРБ и при мафиоза Боко.

Нито грам самокритчност, дори и когато на ачика министър след министър, кадровик след кадровик, съветник след съветник, срутват иначе помпозните му рецитации за „нов морал“ и „връщане на държавността“.

„Корупционерите“ му пречели. Пиниз с „корупционер“, което си е руски изказ, но в същото време е позорно, до отвратителност, надупен на Херо Мустафа и без грам свян изрича, че „управлението на България трябва да е в синергия с дневния ред на САЩ“. Затова са си лика прилика с недоразумението, наречено Мая Манолова, която пък се кълне безумно, че: „Евроатлантическите ценности са родолюбие“.

Когато Боко я караше само на пиар, бе обвиняван, че я кара на лафове и пинизи. Когато единствената основа на която се крепи така нареченото правителство на Румен Радев е дърварския пиар – овчедушния възторг на населението е патосен.  Защото това овчедушие винаги през годините си търси „месия“. Вика първо „,ура“ и после псува каруцарски. Няма изключение досега.

И Радев няма да е.

На него не му пука. Иска единствено да издаяни до есента за да стане втори път президент. Да турне Киро остапбендерца начело на партията си, която, разбира се, няма да бъде оповестена като радева партия, и да продължи да консумира „кариеристично развитие“.

То е изписано на лицето му.

Ако внимателно го наблюдавате и слушате, няма как да не забележите, че у тоя човек няма мимики. Няма емоции. Нищо естествено не се случва по лицето му, както става при повечето човечни хора.

Той говори натъртено, като заучено, като репетирано, без емоция, без чувство, като робот със забавени обороти.

Очичките му са безизразни. Присвиват се само в унисон със сваляне надолу на устните, само когато не му харесва нещо, което някой си позволява да каже за него, за „екипа“ му и което да не е в унисон с личната му цел – втори мандат.

Рецитирането за благото на народа и прочие трафаретни, банални фрази е скучно, безизразно, речта му е суха, куха и винаги звучи като че е писана от някой друг, който направо си е стажувал в „Работническо дело“.

Човек живял в „буркан“ много години, поради  естеството на професията му, и насила изваден оттам, и насила трябвайки да забрави строевата трамбовка и „легни, стани“, и да събуе зелените чорапи, от самолет му личи как не знае как да се държи естествено.

Но не знае и друго. Че злобничкия инат, само защото към този момент са заложили на теб, като „натовски генерал“, а в другия момент ще те изхвърлят от Схемата като парцал, до нищо няма да го доведе. Обществено полезно.

А той лашка народа единствено по своя „личен дневен ред“, който е начертан от „синергията със САЩ“ и „синергията“ с десносектантите прокопиевци.

Той така и не разбра, че като гоним Боко, това не означава, че ще прегърнем отново сатрапа Костов. Или Соломон Паси, апропо.

Той си мисли, че може да изиграе всички. Вероятно може. Но не той. Капацитета му е твърде ниска топка. Друг му реди ходовете Отзад.

Днешното му поведение с ДПС бе безобразно отвратително. Ако си широкоскроен по душа, ако си свободен по дух и духовна мисия, ако си човечен, ако си благороден, никога няма да „играеш“ по този – той си мисли! – унизителен начин.

Само за да се харесаш уж на десните, или на херомустафа, или на нам си когото се сетите. Той обаче е достатъчно неинформиран и глупав, за да знае, че същите тези на които иска да се хареса с това поведение, целуват зад кулисите ръката на същата тази ДПС, а някои хлебят златни парици.

Да използваш подобно говорене, в момент, когато задника ти е насран до пояса с безумните ти министри, пробутани му от менторите му „десносектанти“, е абсолютно безсилие. И тон, и реч – достойни за селски тарикат от село Труд. Комплексиран, само защото ДПС няма да го подкрепят за втори мандат.

Боецът, ако обаче е истински боец, не е тесногръд и злобар. Истинският мъж е великодушен и сърцето му е твърдо, но човечно. А не пружина, задействана единствено от лична амбиция до степен на болестна диагноза.

Апропо, мъничък детайл – и Радев, и Борисов са зодия „Близнаци“. Царете на лъжата от зодиака.

Някога, още когато за първи път го зърнах, вече като президент, да влиза на пресконференцията след победата на президентските избори, и когато видях как слизаше по стълбите надолу президентската двойка, и как Деси Радева го бе хванала яко и властно, като че тя е „натовски генерал“, а той – адютанта – дадох безапелационната си оценка за него.

Изпокарах се с много хора. Години по-късно до един ми казаха: „Как го усети бе?! Пак излезе права!“.

Въпреки това – дадох му шанс, помогнах на негови хора. И когато и тях излъга, и измишкува, аз им казах в прав текст: „Ако имате чест и достойнство, с тоя войнстващ амбициозник – дотук!“.

Техен е избора.

Моят винаги е бил – да казвам истината, такава, каквато е.

Не ме интересува дали ще ми привлече врагове и неприятели. Цял живот – плащам тази цена.

Но на човек, който е изтъкан единствено от личната си амбиция, и който унизява на „родина майка“, като в същото време се е продал срещу „родината си майка“ „в синергия с дневния ред на САЩ“, само и само да изконсумира властта, не вярвам.

На фона на всеобщия овчи възторг, няма да спра да вадя истината за безумното лицемерие на служебното му правителство, както и на самия него, защото както е видно зад „рецитациите“ се крие десетократно пак от СЪЩОТО! Онова същото, заради което водих война години наред.

Този човек е на път да върне Боко отново на власт. Дори и само заради това, че онзи стиска устни и псува, и се хили автентично, докато този е като холограма.

Има го уж, но продуктово позициониране. На САЩ и селските мошеници от село Труд, и масонските узунови владения.

Къде му е била „майката родина“, когато са го гепили за топките в САЩ и къде му е била „майката родина“ за да няма „майката родина“ свой собствен дневен ред, а непременно да е в „синергия с дневния ред на САЩ“ – питайте него.

И ще чуете безизразна рецитация.

Толкова.

Веселина Томова

«