« Върни се назад Публикувано на 11.12.2021 / 17:00

ХЕРО МУСТАФА СЛОЖИ КРАЙ НА ДЕМОКРАЦИЯТА И РАЗДЕЛЕНИЕТО НА ВЛАСТИТЕ. СЛЕДВА ДИКТАТУРА. АБСОЛЮТНА ПРЕЗИДЕНТСКА ВЛАСТ С МАСКА НА ПАРЛАМЕНТАРИЗЪМ! ВСИЧКИ МЪЛЧАТ. НАЦИОНАЛЕН СРАМ!

Голата истина е, че всъщност няма никакво коалиционно правителство.

И запомнете добре, кой изрича това пръв в публичното пространство. Ако имаше налице такова правителство и не забравяме, че формата на държавно управление според действащата Конституция е „парламентарна република“, то тогава партиите в парламента трябваше да имат крайната дума за конкретните имена на всички министри. Да, ама не! Нашите депутати винаги са били функция на Изпълнителната власт и точно това е главната заплаха за държавното управление и гражданите. А сега бяха превърнати в още по-сложна функция, която вече заплашва националната сигурност на страната ни. Защо?

Няма никаква правна или друга логика по която президентът /който й да е той/ да има собствена квота от министри!!!  Това е абсурд в правова държава!

Президентът Радев няма грам конституционно право да упражнява пряка изпълнителна власт чрез лица, които императивно, открито и безапелативно назначава за министри! Освен всичко друго, това са и министри, които управляват всички силови министерства плюс. И всички, абсолютно всички парламентарно представени партии мълчат като риби! Мълчат.

За мен, това е срам за парламентарната република! Национална катастрофа.

Срам за всички демократични хора в тази тъмна страна, срам – национален срам.

Когато загубим гражданската си чувствителност и позволим всеки властник да си прави със законите каквото сам реши, утрешния ден ще загубим и малкото свобода, която имаме. Добиче и гражданин са две различни неща, много различни. Запомнете го.

И ако сте схванали горната логика, означава, че трябва да сте разбрали опасността – извършеното вече няколко пъти пред очите ви назидателно изнасилване на българската Конституция, лично от президента Радев.

И държавният преврат чрез който той взе цялата власт в държавата и за замаскиране на тази скрита власт, лично раздаде и постове на верните нему партии и партийци. Затова всички мълчат и роптаят, но само наум.

Кой стои зад извършения президентски съзаклетнически преврат? Мустафа. Херо Мустафа. Тя сложи край на демокрацията и разделението на властите. Следва диктатура. Абсолютна президентска власт с маска на парламентаризъм!

Добре дошли в президентската република България! Един отдавна готвен външен проект с напълно престъпни цели.

Президентска република с псевдо-парламент!? Винаги сме били с подобна мека диктатура.

Николай Марков

«