« Върни се назад Публикувано на 27.12.2017 / 11:07

ХЕКИМЯН-НИКОЛАЕВ. КОНКУБИН. КАК ДА НЕ ГО ГЛЕДАШ ПО МАЛКО ВСЕКИ ДЕН?!

НОВА И БТВЕ, станах рано, пих кафе, наредих си един пасианс с живи карти, отворих си фейсбука и си пуснах хекимян-николаев. Николаев е в заслужен отдих, старае се момчето да се хареса на когото трябва и е на почивка, та го замества едно синеоко, много мило момиче. Мило, толкоз. С нея са един Богомил ..забравих как му беше другото име, бърка повече дори и от Юксел Кадриев, което си е забележително постижение. Бърка и с мисленето… Там е и конкубина*, която давали често на онова Българската Коледа, което не гледах.

Само в новините видях, как бърбори приповдигнато на роската, а той гледа сериозно, вперил поглед в бъдещето им. Хубаво е било, че на този луксозен концерт е имало и конкубин. Много е светско и изискано.

Добре, че си пуснах нова, че да разбера какво е времето в щатите! Това ме много мен вълнува!А бе тия егати снега им се падна, а тук…Тук и времето развалиха!

Пък вчера разбрах, че българите хич даже не поемали много калории, в сравнение с белгийците, виенчани /нали знаете, дето говорят австрийски/ и други подобни. Чудна работа, цяла година ме убеждаваха секви диатолози и Гала и Мъжътнагала, колко скапани лакомници сме, а сега… Ни пушим най-много, ни пием, ни ядем. Скапаняци сме!

Невъзможния хекемян се разтече от кеф, че Божидар Димитров беше полегнал в студиото и говореше, говореше, говореше… Накрая Невъзможния хекемян и Б.Д. се превърнаха в етер и осветиха Земята.

Но съвсем в началото на деня, хекемян чете некви повишаваници на цените и заключи: да си пожелаем цените да растат, но и доходите! Е не е ли Невъзможен?! Как да не го гледаш по малко секи ден?!

Камион в Боливия паднал в реката, зяпачи се метнали след него и спасили шофьора.

На едно куче, къде – хайде всички заедно – в Америкааа, му облекли малко костюмче на дядо Коледа.

Някаква Андрея, Хъмти мон дьо и дъщерята на Алиса и Стефан С. пяха Моя страна, моя България, за да възпитават децата в родолюбие и да ги откажат от Шушана, която и да е тя.

По няколко телевизора дават канадски и американски филми със заглавия: „Коледата невъзможна“, „Възможната Коледа“, „Възможна коледна любов“, „Любовта на Коледа е възможна“, „Възможности в коледната нощ“.., ох това последното май не е съвсем подходящо за деца….

Друго няма.

––-

* конкубин – намерете си го сами, ако не знаете кво е – малко гимнастика за ума, да не заприличаме на телевизорите и техните властелини.

Виктория Тинтерова

«