« Върни се назад Публикувано на 25.02.2011 / 11:01

Ха сега де, Цветанов иска да види доходите на президента и всички политици от прехода!

Когато журналистът Иво Инджев постави въпросите за имотите на президента Георги Първанов, го уволниха, припомни Цветанов. Ние всъщност сме ощетени, защото когато бутат къщата ни в "Надежда", аз взимам само двустаен апартамент, брат ми – тристаен, каза Цветанов. Един от най-големите генератори на това говорене е депутатът Яне Янев, говорител на Ал. Петров. Защо не се говори за теми които засягат Янев, напр., попита Цветанов.

До 2006 г. моите тъст и тъща не са купували никакъв недвижим имот, каза Цветанов и добави, че тъст му ще доказва своите доходи, той дори не знаел каква е разликата, каква е цифрата. Няма нещо, от което да се притеснявам, добави той. Той ще си направи всичките архиви, но всичко е спекулативно, за да се атакува вътрешният министър, констатира Цветанов. Янев ли е корективът и менторът в държавата?, попита той. Дори депутатите му се разграничиха от него; нега той да говори за подписката, за лични данни на българските граждани, призова министърът.

След като беше махнат Алексей Петров от ДАНС, доверието на евроатлантическите партньори се върна, каза Цветанов. Босовете на организираната престъпност трябваше да бъдат слушани в началото на прехода, защото после те станаха бизнесмени, един от които например беше Емил Кюлев, това бил един от отговорите на Цветанов на въпрос на президента Първанов от Консултативния съвет преди дни. Разработката Лиани не била реализирана, заради намеса на политически лица, добави той.

Спрямо В. Танов не вярвам да има обвинение, каза Цветанов. В случая ние реално дори сме изчистили неговото име, каза той. Искането за подслушване е направено от наблюзаващия прокурор, напомни той.
Аз не съм ли подложен на репресия, попита Цветанов.
Новият шеф на ДАНС ще бъде обявен само от премиера, съобщи той.

Половин час по-рано министър Цветанов се включи и в предаването Бодилник на ТВ 7. Там той отново изрази мнението, че всички политици от прехода, заемалите важни постове, президенти, премиери и председатели на НС трябва да са подложат на подобна проверка от НАП, като тази, през която мина самият той. Нека да видим какви са били доходите на президента Георги Първанов в началото на мандата му и какви са в момента доходите на него и неговото семейство, каза Цветанов.

„Сред тези, които трябва да се подложат на проверка, също е и експремиерът Иван Костов, и Сергей Станишев, защото не трябва да има компромиси и не трябва да има някой, който да се възползва и да се измъкне. Това е "чистотота", новият морал в политиката – нека съответните политици да го направят пред тези, които са гласували за тях и които им вярват", каза Цветанов.

Във форумите има интерес, който се проявява към хора, близки до премиера Станишев, които в определен момент са ползвали държавни средства, за да правят пиар, каза вътрешният министър без да назове имена.

afera.bg

 

«