« Върни се назад Публикувано на 05.01.2010 / 21:06

Ха! Арестуваха „дежурните” за убийството на Боби Цанков!

 

 

Баретите проведоха спецакции в офиса на Маргините на столичния булевард "Джеймс Баучер", в къщата им в квартал "Бояна" и в спа-центъра на комплекс "Царско село". В офисите баретите са търсили Маргините, но те били предупредени и напуснали, твърдят запознати. В къщата в "Бояна" бил задържан Големия Маргин, а Малкия е окошарен край парк-хотел "Москва", пише Агенция Блиц.
Според столичния градски прокурор Николай Кокинов задържан за убийството е и Стефан Бонев-Сако, който е сочен за наследник на Христофорос Аманатидис-Таки в контрола върху наркопазара в София. Именно той бе арестуван за това, че заплашвал Боби Цанков. В телефонно интервю за бТВ, записано по-рано през деня Сако отрече да познава радиоводещия и да го е заплашвал.
"На задържаните е наложена полицейска мярка за 24 часа, като все още няма повдигнати обвинения срещу тях", коментира градският прокурор Николай Кокинов.
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пък обяви, че акцията срещу Маргините и Сако е планирана на днешната му среща с главния прокурор Борис Велчев. Той прогнозира, че МВР може да извърши още арести на хора от криминалния свят във връзка с убийството на Боби Цанков.

Действията на МВР показват единствено истерична безпомощност, подчинена единствено на целта – на обществото да бъдат подхвърлени поредните „мющерии”. И колкото по-знакови са арестуваните фигури, толкова по-добре за пиара.

Апропо прокурор Кокинов бе именно човекът, за когото Георги Стоев пишеше, че се е направил на „умряла лисица”, когато Стоев е поискал от него защита за сведения, които може да даде.

Afera.bg

«