« Върни се назад Публикувано на 13.06.2022 / 20:08

ХАРВАРД БИЕ И ГОШО ТЪПОТО. ПРОСТОТО КИРО ДО ВЧЕРА БИЛ КОАЛИЦИОНЕН ПАРТНЬОР С МАФИЯТА НА ОРЛИН АЛЕКСИЕВ, А ОТ ДНЕС СА КОАЛИЦИОНЕН ПАРТНЬОР С МАФИЯТА НА ГРИША ГАНЧЕВ.

От думите на Кирил Петков се разбира, че до вчера той и Асен Василев са били коалиционен партньор с мафията на Орлин Алексиев, а от днес са коалиционен партньор с мафията на Гриша Ганчев.

Такава глупост и потресаваща несъстоятелност не е имало в последните 30 години. А имаше бол и от двете. Харвард бие и Гошо Тъпото.

От акцията на Кирил Петков излиза следното – с огромен скандал купува осем депутати от ИТН, които в процеса на скандала остават пет, а утре ще е само Руди Гела. На Кирил му трябват 12 депутати, за да закърпи мнозинство, което въобще не е сигурно и може да му свърши работа един-два пъти. Като цяло безсмислено усилие, но сега няма дори и тези 12 гласа.

За сметка на това предизвика безобразен скандал, който е щета най-вече за него и отцепниците от ИТН, а ПП, която можеше да изглежда като жертва, сега стои като нелепа начинаеща рекетьорска група, извадена от филм на Уди Алън.

Във „Вземи парите и бягай!“ (истинския слогън на „Промяната“) героят на Уди Алън извършва обир с пистолет, направен от сапун, който се разтапя в ръцете му, защото започва да вали.

Кирил и Асен са краят на илюзията „градска десница“. Фалитът ѝ е подпечатан с диплома от Харвард. Те сринаха неумиращите мечтания за готините млади хора с добро западно образование (нелепа представа, но работеща), които са истинската алтернатива на тукашните простаци и взривиха всичко, което поддържаше илюзията на умнокрасивите в тяхната уникалност. Оказаха се глупави, рядко некомпетентни, ароганти, крадливи, похотливи и фрапиращо неадекватни, но най-вече безкултурни (което истински ме изненада).

В България все пак има (според специалисти) около 300-400 000 души, които твърдо гласуват за пропиляното наследство на СДС и ДСБ от началото и средата на прехода. Днес те трябва да помислят за преформатиране на своето представителство, защото за пореден път техните лидери взеха властта и сами я изгубиха по най-гламавия начин. Нанасяйки дълготрайни щети за тази демократична общност, която ще става все по-маргинална в домодерна България. А и войната на Щатите и НАТО в Украйна нещо не върви…. Започвам да мисля, че Кирил и Асен, Херо Мустафа и нейния близък приятел Слави Трифонов (не е шега) са агенти на Путин и имат тайна договорка с Костадин Костадинов.

Явор Дачков

«